Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Format & reboot

Ο Κάνθαρος δεν γράφει απλά για να γράψει. Δεν δηλώνει απλά για να δηλώσει. Δεν λέει απλά για να πει. Δεν αναδημοσιεύει, δεν αναπαραγάγει, δεν αντιγράφει. Να είστε σίγουροι ότι όταν στερέψω από ιδέες ή δεν έχω κάτι να γράψω, τότε δεν θα υπάρχουν ανανεώσεις. Αυτό ισχύει ακόμα και για την καψούρα μου. Μία από τις ελάχιστες που έχω. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μία εξ' αυτών αποτελεί  η Αρειανάρα.

Τον τελευταίο καιρό οι, σχετιζόμενες με την ποδοσφαιρική Αρειανάρα, αναρτήσεις ήταν λίγες, αλλά θεωρώ ότι ήταν ποιοτικές και ουσιαστικές. Για να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση επιλεγμένων αναρτήσεων βάσει χρονολογικής σειράς. Αναφερθήκαμε στην παραίτηση Κούπερ και στην κατάσταση που επικρατεί στον Άρη. Γράψαμε για τις χειμερινές μεταγραφές της ομάδας. Προσπαθήσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε το, επί Κούπερ, αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Επιχειρήσαμε να εξετάσουμε τα περίεργα κίνητρα του Μιχαλήτσιου (καμικάζι). Αποτυπώσαμε τις δυσκολίες που θα συναντήσει ο Τσιώλης στον Άρη. Καταστήσαμε σαφές ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Τέλος, αναφερθήκαμε στις (προ)βλέψεις της  Λέσχης Φίλων Άρη. Κι αυτή τη στιγμή γράφουμε για την τωρινή κατάσταση της ομάδας.


Η νέα σεζόν μας βρίσκει εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα παρουσιάζει μια σταθερή σταθερότητα αναφορικά με τη βαθμολογική της συγκομιδή. Πρόκειται για πολύ σημαντική διαπίστωση, η οποία, εν πολλοίς, θεωρείται υποτιμημένη. Κακώς θεωρείται υποτιμημένη. Κάκιστα. Πάντως, φέτος δεν τα καταφέραμε. Εντούτοις, υποθέτω ότι, σε θεωρητική βάση, θα έπρεπε να αντικαταστήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Όμως, για αυτό το ζήτημα είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει περισσότερα ο Σαΐνης της Ε.Π.Ο. και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τέλος πάντων. Ας εξετάσουμε το θέμα με αγωνιστικά κριτήρια. Η βαθμολογία δεν λέει ψέμματα. Ας φροντίζαμε να μην αφήνουμε την τύχη μας να εξαρτάται από παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ούτως ή άλλως, έχουμε επιλέξει συνειδητά να απέχουμε από αυτούς. Ο Άρης συνιστά άρμα του εαυτού του και κανενός άλλου. Δεν αξίζαμε να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα κι ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένο πως ο Άρης θα κρατήσει απόρθητο το ευρωπαϊκό κάστρο για την επόμενη σεζόν. Και δεν αξίζαμε, διότι στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πρωταθλήματος δεν παίζαμε μπάλα. Παίζαμε το πουλάκι μας. Ωστόσο, στην Ευρώπη η ομάδα υπερέβη τις αρχικές προσδοκίες. Παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια). Πλέον, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, έστω και πρόσφατο.

Υπάρχει παρόν; Ναι υπάρχει. Η ομάδα διαθέτει προπονητή. Ταλαντούχο, διψασμένο και φιλόδοξο. Τα συμβόλαια παιχτών που έληγαν ήταν ελάχιστα και αδιάφορα. Συν τοις άλλοις, ο Τσιώλης, υπό τις ευλογίες της διοίκησης, δείχνει αποφασισμένος να απαλλαχθεί από τη φύρα. Η ομάδα, όντας πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές της Ουέφα, πορεύεται βάσει οριοθετημένου διοικητικού πλάνου που έχει ως σημείο εφαρμογής την οικονομική σταθερότητα, τη βελτίωση της ανίχνευσης ταλέντων, την ανάπτυξη φυτωρίων, την προώθηση παιχτών και την αναβάθμιση των δημοσίων σχέσεων προς πάσα κατεύθυνση. Φυσικά ο κόσμος παραμένει δίπλα στην ομάδα. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες και να μας χωρίζουν ορισμένες καταστάσεις, αλλά μας ενώνει το πιο ισχυρό συγκολλητικό: η Αρειανάρα. Ο φίλαθλος/οπαδός του Άρη έχει συμβιβαστεί με τα τωρινά δεδομένα της ομάδας, έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα, σκέφτεται ρεαλιστικά και το κυριότερο: δεν αποζητεί ανταλλάγματα πάσης φύσεως. Του αρκεί η επιλογή του από τον Θεό του Πολέμου. Αν θέλαμε τίτλους με οποιοδήποτε τρόπο θα είχαμε γίνει Ολυμπιακός. Αν θέλαμε να κράζουμε συνεχώς και ακατάπαυστα τη διοίκηση θα είχαμε γίνει Παναθηναϊκός. Αν θέλαμε να ζούμε υπό τη σκιά περασμένων μεγαλείων θα είχαμε γίνει Α.Ε.Κ. Αν θέλαμε να βγαίνουμε (κρατικοδίαιτοι) ''πρωταθλητές'' (Αυγούστου) θα είχαμε γίνει Π.Α.Ο.Κ. Αν θέλαμε να παριστάνουμε τους περήφανους οπαδούς που παρακαλάνε την οικογένεια Ψωμιάδη θα είχαμε γίνει Ηρακλής. Αν θέλαμε να κερδίζουμε στο στοίχημα θα είχαμε γίνει Ολυμπιακός Βόλου και Ηλυσιακός. Εμείς πολύ απλά θέλουμε να είμαστε Άρης. Γουστάρουμε να βλέπουμε Άρη. Να γεμίζουμε τα απογεύματά μας με Άρη. Είμαστε περήφανοι για αυτό και μας είναι (υπερ)αρκετό. Όπως έλεγε και μια άλλη καψούρα του Κάνθαρου: «Αν κόψεις τις φλέβες μου θα τρέξει κίτρινο και μαύρο».

Υπάρχει μέλλον; Ναι υπάρχει. Το απέδειξαν οι Νέοι της ομάδας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως είπε κι ο Ζουμπούλης: «Η συγκεκριμένη επένδυση σύντομα θα δώσει ελκυστικές αποδόσεις». Μακάρι να πέσει μέσα στην πρόβλεψη. Πάντως, το νερό στο αυλάκι ήδη κυλάει. Όπως προαναφέραμε, η ομάδα, όντας απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές της Ουέφα, προετοιμάζεται για το εγγύς μέλλον. Έχει διαπιστωθεί αλλαγή μοντέλου. Εξάλλου, η φυγή του Κόκε και του Χαβίτο αυτό αφήνει να εννοηθεί. Η κατάψυξη του -κάνω προπόνηση τα βράδια- Κάλβο και του Νάτσο αυτό δείχνει. Παρατηρείται στροφή σε μικρά και διψασμένα Ελληνάκια, τα οποία θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις του στην αρένα των επιδόσεων. Μακάρι να τα καταφέρουν. Όλα δείχνουν ότι, υπό τις οδηγίες του (Έλληνα) Τσιώλη, τα παιδιά αυτά θα πάρουν ευκαιρίες. Και να σας πω και κάτι; Στα παπάρια μου οι διατάξεις της Ουέφα και τα μανατζεριλίκια. Γουστάρω να βλέπω ότι το πλάνο εξελίσσεται βάσει ορθολογισμού κι όχι εξαναγκασμού. Χίλιες φορές να αγωνίζονται παίχτες τύπου Κατίδη και Βελλίδη που προσπαθούν ανά πάσα στιγμή να παίζουν στο 101% των δυνατοτήτων τους, έστω κι αν αυτές χαρακτηρίζονται, ίσως εσφαλμένα, ως περιορισμένες. Δεν θέλω μισθοφόρους. Δεν θέλω παιδιά των μάνατζερ. Χόρτασα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι βλέπω ότι μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω τις συγκεκριμένες αράδες και μολονότι ο Φερέρ παραμένει ενεργός, η ομάδα δεν διατηρεί στο ρόστερ της ούτε έναν Ισπανό. Βαρέθηκα να βλέπω τυχάρπαστους γυρολόγους αμφιβόλου ποιότητας. Πάντως, όσο και να φωνάζει ο Κάνθαρος, το βασίλειο των μάνατζερ ζει και βασιλεύει. Δεν γίνεται να εξαφανισθεί. Εν προκειμένω, έχει στραφεί σε Άπω Ανατολή και Αμερική. Θυμηθείτε το Σακάτα, τον Αντού, τον Τζόνσον, τη φυγή του Κόκε εις τις Η.Π.Α. και τα κονέ με Λατινική Αμερική. Και για να κάνουμε και την πλακίτσα μας, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό ελέω Κόντη: ο άνθρωπος σταμάτησε να δηλώνει παπαριές. Φοβερό. Μοναδικό. Εξωπραγματικό.

Εν κατακλείδι, το στοίχημα έγκειται στο να φτιάξουμε ένα δυνατό, ομοιογενές και συμπαγές σύνολο. Την περσινή σεζόν δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα. Παίξαμε με δυο επιθετικούς, με έναν επιθετικό, με δεκάρι, με μεγάλο πλάτος, με επιμήκυνση του άξονα, με βάθος στην άμυνα, με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με κουβάλημα μπάλας, με βαθιές μπαλιές, με κοντινές πάσες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αλλαγές προπονητή έπαιξαν τεράστιο ρόλο σε αυτό το γεγονός. Ας τυπώσουμε στο μυαλό μας με πυρωμένο σίδερο ότι η ανταγωνιστικότητα της εκάστοτε ομάδας συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη εταιρικού πλάνου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ομάδες συνιστούν ανώνυμες εταιρίες. Κι όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της, έτσι και οι ποδοσφαιρικές εταιρίες οφείλουν να έχουν σχέδιο, πλάνο, πρόγραμμα και οργάνωση που θα λειτουργούν και θα εφαρμόζονται υπό καθεστώς ευελιξίας και κράτος πίεσης. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου στον πάγκο θα κάθεται ο Τσιώλης από την αρχή έως το τέλος της σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι θα κάθεται για πολλά χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι στις δύσκολες στιγμές θα υπάρξει στήριξη. Οι παίχτες πρέπει να σφυρηλατηθούν στα θέλω του προπονητή και μόνο σε αυτά. Με πρόσφατη κληρονομιά τον τελικό στο Ο.Α.Κ.Α., την ευρωπαϊκή μας εικόνα, την εγκαθίδρυση ορθολογικού πλάνου και τη δίψα του κόσμου δηλώνω ότι μίνινουμ στόχος (πρέπει να) είναι η είσοδος στην πεντάδα. Για το μάξιμουμ στόχο δεν επιθυμώ να εκφέρω άποψη. Εξάλλου, είναι πιθανό το μίνιμουμ να καταστεί μάξιμουμ. Οι δηλώσεις που έγιναν από τον Καστίγιο, περί κατάληψης πρώτη θέσης, υποδηλώνουν σαφή έλλειψη ρεαλισμού και δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τον Κάνθαρο και πιθανολογώ το ευρύ κοινό.  Ωστόσο, φανερώνουν διάθεση και ενθουσιασμό. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δεδομένες ανεπάρκειες των ανταγωνιστών μας. Απαλλαγμένοι από την φθορά, το άγχος και την πίεση της Ευρώπης βάζουμε πλώρη για το νέο πρωτάθλημα. Καλή επιτυχία Αρειανάρα.

Υ.Γ.1 Για το υλικό της ομάδας θα γράψουμε σε μελλοντική ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Κλιμάκωση περίπτωσης Βιτόλο: 1) Δεν υπάρχει πρόβλημα με το μόδιστρο. 2) Δεν πάει πουθενά το ΠΑΟΚτσάκι. 3) Δεν μπορεί να φύγει, έχει συμβόλαιο. 4) Του μίλησε ο Βρύζας και θα μείνει. 5) Νταξ, θα τον πληρώσουν οι (φανταστικοί) επενδυτές. 6) Αφού τον πληρώσουν θα πουληθεί στο εξωτερικό για τρία εκατομμύρια (γιούρο). 7) Νταξ, δεν πειράζει που φεύγει, Π.Α.Ο.Κ. είσαι. 8) Σιγά μην υπογράψει στο βάζελο, Ισπανία πάει.

Υ.Γ.3 Νομίζω ότι η επόμενη ανάρτηση θα αναφέρεται στον Μαρινάκη. Ήδη έχω σημειώσει κάποια πράγματα. Θα προκύψει απολαυστικό κείμενο.

Υ.Γ.4 Δίνω το εισιτήριο στον τύπο που βρίσκεται στην είσοδο. Εκείνος το κόβει άτσαλα. Δεν πειράζει. Ήτο αναμενόμενο. Πλησιάζω προς την σκηνή, όπου συναντώ τους Outloud. Αρκετά καλή μπάντα, με όρεξη και ταλέντο. Στη συνέχεια το μέρος μεταμορφώθηκε σε Twisted Sistarena. Απογείωση. Φαίνεται ότι η φωτιά ακόμα καίει.



Υ.Γ.5 Η τρέχουσα ανάρτηση διαθέτει και μπόνους βιντεάκι. Είσαι μεγάλη μορφή ρε μπούκλα. Καλή απόλαυση.

21 σχόλια:

  1. Απίστευτοι ήταν οι Twisted... Αν κ οι διοργανωτές στη Θεσσαλονίκη έβαλαν τη συναυλία σε κλειστό χώρο (έλεος) με αποτέλεσμα να λιώσουμε...

    Πρώτη φορά είδα το κοινό τόσο εκδηλωτικό...

    The fire still burns...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχααχ,δεν υπαρχει το βιντεακι με τον νετο.. :) πολυ ωραια τα λες!ειδικα αυτα που λες για τον οπαδο/φιλαθλο του αρη και γιατι επελεξε να ειναι αρης!!!! περιμενω την αναρτηση για τον μαρινακη ..
    Καλη επιτυχια Αρειαναρα!! :) καλημερα κανθαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γουστάρω τά κείμενα σου, ὡς ἕνα καλό μείγμα τεχνοκρατικοῦ ὕφους, καί (ἀρειανίδικου) πάθους.
    Εἶμαι φάν σου. Τέλος! :-)
    Γράφε ὅ,τι θέλεις, ἐγώ θά συμφωνῶ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόκκινε Δράκε και στην Αθήνα σε κλειστό χώρο ήταν, αλλά ευτυχώς ο εξαερισμός δούλευε άκρως ικανοποιητικά. Όπως και να έχει το διασκέδασα. Τι θα κάνουμε όταν όλα αυτά τα παππούδια αποσυρθούν οριστικά και αμετάκλητα από τη μουσική σκηνή;

    Γεια σου Μαρία λεβέντισσα. Όπως είναι γνωστό, ο Κάνθαρος είναι μέτριος στον χειρισμό της ελληνικής γλώσσας. Είναι μέτριος στον γραπτό και προφορικό λόγο. Ποιος είμαι εγώ που θα περιγράψω με λόγια τι σημαίνει ο Άρης για εμάς. Ειλικρινά δεν μπορώ. Η ομάδα αυτή έχει περάσει τα τελευταία χρόνια τόσα δεινά, τόσες πίκρες κι όμως η δυναμική της παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο. Η δίψα παραμένει ανεξάντλητη. Η πίστη παραμένει ακλόνητη. Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Όσο για το Νέτο τι να πω; Τι να σχολιάσω; Τις μπουκλίτσες του; Τα γαλανά ματάκια του; Το νάζι του; Η επόμενη ανάρτηση σχετικά με τον Μαρινάκη είναι σχεδόν έτοιμη. Απήλαυσα κάθε λέξη αυτής.

    Cummulus, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το πάθος είναι απαραίτητο. Το συναίσθημα είναι απαραίτητο. Ο ρομαντισμός είναι απαραίτητος. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αντικαταστήσει τα προαναφερθέντα στοιχεία με οργή, μίιζέρια και γκρίνια. Μάλιστα, τα εκδηλώνουμε σε άκυρες και άκαιρες στιγμές. Τέλος πάντων. Παρασύρθηκα. Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εεεμ τοσο καιρο στα λεω κρατα σημειωσεις για το πως διδασκει ηθος και αξιες ο Βαγγελαρος!! :P

    Θεουλης ο Νετο τη καμμενη διαφημιση!! Ανταγωνιζεται μαλλον αυτες του Ραπτοπουλου!! Χαχαχα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως παντα απολαυστικος.
    Δε μας δινεις περιθωρια σχολιασμου.
    Βεβαια ο Νετο σηκωνει αρκετα σχολια.
    Τι την θελεις τη διαφημιση αφου δεν το εχεις.
    Ενω η Ναρα το εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Manolo, ο Νέτο είναι μορφή. Τέλος. Έχει έρθει από άλλη εποχή. Όσο για το Μαρινάκη δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις με αυτά που έχω γράψει. Πάντως, ο ίδιος σίγουρα δεν θα συμφωνεί.

    Ευχαριστώ πολύ Φόρη. Δεν κατέχει τη διαφήμιση ο Νέτο; Απόλαυση είναι ο μπάσταρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι δεδομένο πως νεαρά Ελληνάκια είναι προτιμότερα από ξένους, απίθανους μισθοφόρους (δεν μιλάω για τον Βιτόλο, αυτός είναι όντως παοκ). Ελπίζω μόνο να τους δοθούν ευκαιρίες-για να μην θυμηθώ την περίπτωση του Λίνου στο μπάσκετ.

    Έκανες αναφορά στην σταθερή βαθμολογική συγκομιδή τα τελευταία 5 χρόνια. Αν το παρελθόν αποτελεί ένδειξη για το μέλλον, φέτος η Αρειανάρα πάει τελικό κυπέλλου, λόγω του ότι έμεινε εκτός Ευρώπης.

    Ας ελπίσουμε ότι όντως υπάρχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, με τον προπονητή να βγάζει επιτέλους μια σεζόν.

    Περιττό να πω ότι η μέθοδος της εις άτοπον επαγωγής για τους λόγους που ο Θεός του Πολέμου είναι η ζωή μας με εκφράζει απόλυτα και την έχω χρησιμοποιήσει πλειστάκις.

    Περιμένουμε την ανάρτηση για το υλικό της ομάδας. Θετικό οι λίγες μεταγραφές μέχρι τώρα.

    Συνέχισε έτσι και ίσως καταφέρεις να αγγίξεις το επίπεδο awesomeness του τεράστιου Νέτο.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η στροφή των μανατζαρέων σε τόπους ποδοσφαιρικά ασήμαντους είναι θετικό στοιχείο. Σαν φύσει αισιόδοξος θέλω να πιστεύω ότι στην Ευρώπη τους μάθανε και δεν μπορούν να ξεφορτώσουν τα μπάζα τόσο εύκολα όσο παλιά.

    Ο εταιρικός σχεδιασμός (δεν μ' αρέσει η λέξη πλάνο) είναι φυσικά τα πέδιλα της οικοδομής. Η ολοκληρωτική έλλειψή του είναι που έχει φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σ' αυτή τη δεινή θέση. Οι προέδροι (έτσι είναι το σωστό) είναι μυρωδιάδες, ξυπνητζήδες, που δεν νιώθουν ούτε τα στατιστικά της Galanis sport data να ερμηνεύσουν. Το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι το «μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι». Ότι και οι περισσότεροι οπαδοί δηλαδή, που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά των κανονισμών παιδιάς, ούτε με τι σύστημα έπαιξε η ομάδα τους το κάθε παιχνίδι. Κάτι λίγες εξαιρέσεις, στους μεν και τους δε, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Όλα τούτα από κάποιον (εμένα) που δεν θεωρεί ότι είναι γνώστης των μυστικών του ποδοσφαίρου, γνωρίζω τα βασικά και αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζουζουνι.. ποσο μου αρεσει η ολοκληρωμενη σου γραφη.!!!!!

    καλα να περνας.

    Καλο βράδυ .. σε ευχαριστώ..;))

    φιλια κίτρινα!!!!!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αντε και μαυρα.. μαυροκιτρινα... καλα ειναι?.. να τα αφησω?...

    μαλλον κιτρινομαυρα...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Vaggnamite, μακάρι να δούμε Ελληνάκια. Δεν ξέρω αν θα πάμε τελικό Κυπέλλου. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το ότι η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη μπορεί να αποδειχθεί ευλογία. Αρκεί να στηριχθούμε στο πλάνο. Να το βελτιώσουμε. Να το εξελίξουμε. Να το προσαρμόσουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις και της αναπηρίες της ομάδας. Όσο για ο Νέτο πως να φτάσω το awesomeness που τον διακρίνει. Ο άθρωπος είναι cult φιγούρα. Πέρα από την πλάκα ο Νέτο μπορεί να αποτελέσει ζωντανή ιστορία για τον Άρη. Ίδωμεν.

    Υπουργέ, δεν ξέρω αν τους μάθανε. Αυτό που ξέρω είναι οι ομάδες μας κάνουν μεραγραφές στηριγμένες σε fax, youtube και manager. Αν είναι δυνατόν. Δεν υπάρχει scouting. Το να πάρεις τον Σισέ δεν είναι σκάουτινγκ. Το να πάρεις τον Γέστε δεν είναι σκάουτιγνκ. Για παράδειγμα σκαουτινγκ είναι αυτό που κάνει η Ουντινέζε. Οι μάνατζερ κάνουν πάρτι στις ομάδες που δεν έχουν φυτώρια, υποδομές, δίκτυο σκαουτινγκ και πλάνο. Σκέψου στο ελληνικό πρωτάθλημα πόσες είναι αυτές. Οι περισσότεροι Πρόεδροι νομίζουν ότι ο κόσμος πάει γήπεδο για αυτούς. Αν είναι δυνατόν να πηγαίνω γήπεδο για να δω τη φάτσα του Κόντη και του Γόντικα ή να αποθεώσω τον Μαρινάκη και τον Μπέο. Τρελά πράγματα. Συμφωνώ και για τους οπαδούς. Μάλιστα ετοιμάζω ένα άρθρο σχετικά με την άγνοια τους. Κι εγώ τα βασικά γνωρίζω Υπουργέ. Σε τελική ανάλυση ανάθεμα αν γνωρίζω κι αυτά.

    Γεια σου Σ' αγαπώ. Ευχαριστώ πολύ. Όσο για τα φιλιά εννοούνται κιτρινόμαυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν λέω τους έμαθε η Ευρώπη, δεν βάζω μέσα και την Ελλάδα, γιατί τουλάχιστον ποδοσφαιρικά είναι αστειότητα να πιστεύω κάτι τέτοιο. Εμείς ακόμη ανήκουμε στους τόπους ποδοσφαιρικής αποκομιδής για τους μανατζαρέους.

    Αυτός ο Φέισα μαθαίνω ότι δεν έχει γίνει καλά και ευτυχώς ο Γαύρος έβαλε δικλίδες στο συμβόλαιό του. Ο άλλος ο Κουίνσι Αποτέτοιος που πήραμε δανεικό είναι Ζαϊρί και Τζιμπούρ στο μυαλό. Το πλήρες όνομα είναι Κουίνσι Μπελάς Οβούσου. Άσε που σε τόσα χρόνια καριέρα (είναι 25 ετών) έχει βάλει κάτω από 15 γκολ. Ο Γέστε ανήκει στο ισπανικό λόμπι που γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της νύχτας όπου πάνε. Μη σου πω ότι τσοντάρουν για τη μεταγραφή, αφού είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, με τόκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γεια σου κανθαρε.
    με αρεσει που ξερεις (εχεις καταλαβει)που ησουν που εισαι και που θα πας.
    απο το δοξασι ο θεος με κουπερ και ξενους στο βοηθα παναγια με τσιολη και ελληνακια.
    στη μετριοτητα θα κινηθει ο αρης φετος μαζι με ολους τους αλλους πλην ολυμπιακου.
    εμεις θα ειμαστε η οαση στη ερημο της αμπαλιας φετος.
    κριμα που δεν ειχε προβλεψει ο θειος να φτιαξει εξωστη στο καραισκακη να ερχεστε να χαζευετε οι υπολοιποι.
    αυτη η παπαρα με τους ελληνες πρεπει να σταματησει.
    προτιμω μιραλας ριερα γεστε ιμπαγασα απο γεωργισδη νινη φετφα.
    οι μονοι ελληνες που παραδεχομαι ηταν ο θεμηστοκλης ο περικλης ο κολοκοτρονης ο καραισκακης (τυχαιο??).
    για μπαλα αφου εχω τη δυνατοτητα να εχω τους καλυτερους που μπορω γιατι να παρω ελληνες??
    οι αλλοι που δεν εχετε που την κεφαλι πλυνε παρτε οτι θετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περιμένω το σχετικό αρθρο σου όταν κλεισει το ρόστερ του Άρη! Έτσι για να κάνουμε κουβέντα.

    Γούσταρα και τα 4 ΥΓ σου χωρίς να θέλω να αδικήσω το κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αδερφέ, ελπίζω να μη σε πειράζει που διάβασα μόνο για Twisted Sister :)

    Τους αγαπώ, γι'αυτό έχουν χώρο στο μισό μου όνομα! Τους είδα το 2005, ελπίζω να τα ξανακαταφέρω!

    Χαίρομαι που έχουμε κι αυτό το κοινό αίσθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέμη,

    μεγάλη μπουκιά να τρως, μεγάλο λόγο να μη λες. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι οι Ολυμπιακοί δεν είναι φρόνιμο να περηφανεύονται όταν υπάρχει η Ευρώπη στο εγγύς μέλλον. Γιατί με το παρόν ρόστερ, χωρίς προσθήκη (τον Σάντσεζ μάλλον πρέπει να τον ξεχάσεις), θα είσαι ο entertainer του Champions League. Ίσως γ' αυτό να έχει αφήσει ο Ερνέστο μακριές φαβορίτες, για να μοιάζει στο Τζανετάκο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα Κωστή! Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρα πολύ καιρό να σχολιάσω σε ανάρτησή σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις διάβαζα. Είναι κάποιες φορές που σε καλύπτουν όλα όσα διαβάζεις και τα σχόλια είναι περιττά και άλλες φορές που δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Το έχω γράψει επανειλημμένα πως ο κόσμος του Άρη είναι θαυμάσιος. Καταρχήν ξέρει να συμπαραστέκεται στην ομάδα του. Σε όλες τις δυσκολίες είναι πάντα παρών και την στηρίζει. Δεύτερον και πολύ σημαντικό είναι ρεαλιστής. Πατάει στην γη και δεν πετάει στα σύννεφα. Ξέρει ότι για τον οποιοδήποτε λόγο η ομάδα δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και δεν μιλάει για αυτό. Θυμάμαι πέρσι με την επιστροφή του Λύμπε στην Α.Ε.Κ. είχαν γίνει κάποιες δηλώσεις και μετά ο κόσμος μιλούσε για Πρωτάθλημα. Με τι ομάδα θα παίρναμε την κούπα δεν σκέφτηκε κανείς όμως. Σέβομαι τον Άρη σαν ομάδα και σέβομαι και τους οπαδούς του. Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια κάποιοι ειδήμονες κατηγορούσαν τον Άρη ότι ήταν το παπαγαλάκι του Ολυμπιακού, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι κάποιοι άλλοι τελικά ήταν τα γλυφτράκια και υπάλληλοι του Ολυμπιακού.

    Άρης και Α.Ε.Κ. φέτος βλέπω έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους. Ένα κοινό είναι ότι έκαναν κάθαρση από κάποιους παίχτες ο μεν Άρης έσπασε την κλίκα των Ισπανών και η δε Α.Ε.Κ. έσπασε αυτή των Αργεντινών. Το αν έπραξαν σωστά θα κριθεί στο μέλλον. Για μένα πάντως ναι. Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ότι άρχισαν πλέον να στηρίζονται σε Έλληνες, είτε πρόκειται για παίχτες από τις Ακαδημίες, είτε για μεταγραφές παιχτών νεαρών σε ηλικία και πολύ μέλλον μπροστά τους. Είναι δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ καλό ποδόσφαιρο από αυτές. Έχω εκφράσει την επιθυμία μου να βλέπω την ομάδα μου να παίζει καλό ποδόσφαιρο και ας χάνει ή ας μην νικάει.

    Καλό Σαββατοκύριακο φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπουργέ, εννοείται ότι δεν βάζεις μέσα την Ελλάδα. Το κατάλαβα. Η πλάκα με αυτούς τους παίχτες που αναφέρεις είναι ότι ουδείς τους έχει να δει να αγωνίζονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αμφιβολία για το αγωνιστικό ποιόν τους. Διάβαζα κάτι ρεπορτάζ σήμερα και τράβαγα τις κωλότριχές μου.

    Θέμη, δεν ξέρω αν θα κινηθώ στην μετριότητα. Δεν ξέρω αν θα είσαι όαση. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ομάδα ξεκινάει χωρίς γκρίνιες, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ξεκινάει με στήριξη και συσπείρωση. Παρά το κλίμα που καλλιεργείται εδώ και χρόνια στη Σαλονίκη ότι η ομάδα έχει προβλήματα πάσης φύσεως, όλα τσουλάνε ικανοποιητικά. Όσο για σένα, δεν παίρνεις Έλληνες, όχι επειδή δεν υπάρχουν ή δεν είναι καλοί. Αλλά επειδή δεν ψάχνεις. Δεν έχεις σκάουτινγκ, δεν έχει κονέ και βασίζεσαι στις ευχές του κάθε προπονητή και στα θέλω του κάθε μάνατζερ. Δεν παράγεις καν παίχτες με τη συχνότητα που (έπρεπε να) υποδηλώνει το μέγεθος σου. Σε αυτό τον τομέα είσαι πολύ μικρή ομάδα. Άλλωστε, στο έχω ξαναπεί: όλα τα λεφτά του κόσμου να διαθέτεις, αν δεν έχει θεσπίσει και αποδεχτεί κάποιο πλάνο άστα να πάνε στο διάολο. Κι εσύ πλάνο δεν έχεις. Είμαι πεπεισμένος.

    Ευχαριστώ Χαράλαμπε. Το άρθρο για το υλικό του Άρη θα αργήσει κάπως. Αύριο θα ανεβάσω για τον Μαρινάκη με την επόμενη ανάρτηση να αργεί χαρακτηριστικά. Ίσως τσοντάρω κάτι που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο, απλά για να μην μείνει ανενεργό το ιστολόγιο.

    TwistedTool, δεν ενοχλούμαι. Μην κολλάς. Οι TS είναι από τα πιο υποτιμημένα συγκροτήματα. S.M.F.

    Υπουργέ, πόσο παιχταράς είναι αυτός ο Σάντσες που τον θέλει μόνο ο Ολυμπιακός; Παίζει στη Βαλενσιέν και ουδεμία γαλλική ομάδα έχει ενδιαφερθεί για αυτόν.

    Γεια σου Σάββα. Πολύ σωστά αναφέρεις για σπασίματα κλίκας. Ισπανικής σε μένα, αργεντίνικης σε σένα. Και για μένα σωστά έπραξαν και οι δυο. Μακάρι να πρωταγωνιστήσουν και οι δυο ομάδες. Να υπάρξει ενδιαφέρον. Να προκύψει ανταγωνισμός. Θεμιτός ανταγωνισμός. Υγιής ανταγωνισμός. Το πρώτο πράγμα που θέλουν οι υγιείς άρρωστοι του ποδοσφαίρου είναι να βλέπουν την ομάδα να παίζει μπάλα. Θυμάμαι τον Άρη επί Όγιος να βγάζει μάτια και να φέρνει το ένα Χ μετά το άλλο. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι θέλουν νίκες με κάθε κόστος. Δεν τους νοιάζει πως έπαιξαν, δεν τους νοιάζει πως έρχονται αυτές οι νίκες. Όχι μόνο μπερδεύουν την εμφάνιση με το αποτέλεσμα, αλλά πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο οι τρεις βαθμοί. Μακάρι, η Αρεινάρα να πάει καλά του χρόνου. Και να μην πάει πάλι δίπλα της θα είμαστε. Γιατί Άρη μου δεν γίνεται αλλιώς. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και μην απολογείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κανθερε
    ελληνες παιχτες δεν υπαρχουν
    τελος.
    δεν παραγω γιατι δεν υπαρχει υλικο.
    οχι σκαουτινγκ.
    επειδη το γυρισατε ολοι στο φτηνο ελληνικο(οχι καλο ελληνικο)καθως λεφτα δεν υπαρχουν νομιζεις οτι αυτο ειναι προοδος??
    να δεχτω οτι ειμαι μικρη ομαδα χωρις πλανο αλλα με με ποιον με συγκρινεις???
    με πορτο μπαρτσα το δεχομαι.
    αλλα με βαζελο κουλα αρη μπαοκ με πιανουν τα γελια ρε συ!!!
    και μια που μου αρεσει να μιλαω με ονοματα κι οχι με ορους για δωσε κανεναν ελληνα που να μπορει να παιξει στο θρυλο???
    απο ολες τις ομαδες.
    παιχτης που μολις θα ερθει να μπει 11αδα.
    και στα δυσκολα παιχνιδια ντερμπυ-τσου λου να μην αρχισουμε τα ωχ και τα αχ!!!
    οι προδιαγραφες που ΠΡΕΠΕΙ να εχει ειναι οι εξής.
    ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ

    για πες μου εναν που εβγαλε ο αρης η αεκ ο παοκ??
    μονο η ξανθη βγαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέμη, το φθηνό δεν σημαίνει και σάπιο. Απλά το φθηνό προϋποθέτει περισσότερο ψάξιμο, περισσότερο χρόνο. Επαναλαμβάνω ότι σε θέματα σκάουτινγκ είσαι πολύ πίσω. Και μιλάω σε ελληνικό επίπεδο. Για ευρωπαϊκό άστο καλύτερα.

    Δεν σου δίνω όνομα. Υπάρχουν παίχτες που μπορούν να παίξουν. Εξάλλου, μην περιμένεις να τους πάρεις έτοιμους. Και μην περιμένεις να πιάσουν όλοι και να γίνουν καλοί ή έστω μέτριοι παίχτες. Θα υπάρχουν και αποτυχίες. Αλλά, εσύ πρέπει να τους εξελίξεις, να τους αναδείξεις. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να τους βρεις. Για να τους βρεις πρέπει να τους ψάξεις. Για να τους ψάξεις πρέπει να έχει οργανωμένο τμήμα και αρκετά κονέ. Μπορεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να έχεις πολλά παραρτήματα στην πρώτη εθνική, τα οποία δεν χρησιμοποιείς προς ανεύρεση ταλέντων, αλλά από κει και πέρα το χάος.

    Ο Αβραάμ που ανδρώθηκε ρε Θέμη; Ο Παπασταθόπουλος που παίζει σε κάποια Μίλαν και μας πήρατε τα αυτιά ότι ο Ολυμπιακός τον παίρνει όποτε θέλει; Ο Γεωργιάδης που πήρε ο ΠΑΟΚ από τον Περούκα από που ξεκίνησε; Και άλλοι πολλοί.

    Είναι κοινό μυστικό ότι αν θέλεις να παίξεις σωστά το παιχνίδι οφείλεις να παράγεις παίχτες. Ειδικά στο μη προηγμένο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή η παραγωγή είναι μονόδρομος. Δες για παράδειγμα Πορτογαλία τι γίνεται. Οι άνθρωποι το έχουν πιάσει και δεν το αφήνουν. Εμείς το έχουμε αφήσει και πετάμε αετό.

    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή ρε μάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...