Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

O Road Runner καθαρίζει ρύπους

Σωτηρακόπουλε, σε αγαπώ, σε εκτιμώ, σε σέβομαι. Αλλά μας έπρηξες τα τομπολίνια. Πόσες φορές το είπες over and over again; Μας φλόμωσες. Βλέπουμε συνειδητά ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια. Παίζουμε ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια. Και φυσικά ξέρουμε από πρώτο χέρι τον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε την αλήθεια. Η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, καθώς ο στόχος του Ολυμπιακού επιβάλλεται να είναι η Ευρώπη και όφειλε να είναι πανέτοιμος για το ματς κόντρα στη Μαρσέιγ. Ωστόσο, η Ευρώπη δεν αποτελεί προτεραιότητά του. Σε καμία περίπτωση. Προτιμά την πρωτιά στο χωριό με κάθε κόστος. Περιορίζεται σε αυτό. Συνειδητά. Σχεδόν μηχανικά. Μόλις περνάει τα σύνορα αρχίζουν τα μποφόρ. Ο κόσμος περιμένει καρτερικά την ομάδα να αποκτήσει διάρκεια και συνέπεια στην Ευρώπη, αλλά απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Οι μεν δημοσιογράφοι έχουν εισέλθει με πολύ κόπο στο Hall of Fame της μιζέριας, της υπερβολής και της μαλακίας. Έχουν την τρομερή ιδιότητα και το ανεξάντλητο θράσος να μετατρέπουν το ψέμα σε αλήθεια και να προβαίνουν σε συνεχείς εναλλαγές πλασματικής αποθέωσης και ακατανόητης απαξίωσης. Οι δε διοικούντες θέλουν απλά τα χρήματα του τσου λου. Λεφτά. Φράγκα. Τίποτα άλλο. Όποιος νομίζει ότι ο Μαρινάκης ή ο Κόκκαλης τα βάφουν μαύρα σε κάθε εμφάνιση και αποτέλεσμα της Ευρώπης είναι γελασμένοι και τολμώ να πω κορόιδα. Ο μόνος που ένοιωθε το παιχνίδι ήταν ο Βάσκος. Ήθελε το κάτι παραπάνω. Προσωπικό στοίχημα, αφού. Ήταν, άλλωστε, το πρώτο του παιχνίδι στο τσου λου. Και μάλιστα μπροστά σε ένα διψασμένο κοινό. Αλλά όταν θυσιάζεις σε διαχρονικό επίπεδο την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά. Όταν μιλάμε για Ευρώπη, βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι. Επιτέλους, πάρτε το χαμπάρι.


Το πόσο πολύ το ζούσε ο Βαλβέρδε φαίνεται από δυο πράγματα. Πρώτον, τις αντιδράσεις του από τον πάγκο -δεν τον έχω ξαναδεί τόσο ενεργητικό. Δεύτερον, ο τρόπος που κατέβασε την ομάδα. Σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα που ανεβάζει ψηλά τις γραμμές, προχθές προτίμησε να μαζευτεί πίσω και ουσιαστικά να μαρκάρει στα 2/4 του γηπέδου. Απολύτως ρεαλιστική τακτική. Ωστόσο, μπορεί να μαζεύτηκε, αλλά δεν συμμαζεύτηκε. Η Μαρσέιγ, στο Σαμπιονά δεν πηγαίνει καλά, αλλά έχει την ποιότητα να απεγκλωβίζει ανώδυνα την μπάλα και να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα με μοχλούς τους Σεϊρού, Ντιαρά και Λούτσο και αιχμές τους Μορέλ, Αλμαφιτανό και Ρεμί. Επίσης, (φημολογείτο ότι) οι Γάλλοι έχουν σοβαρό πρόβλημα στα μετόπισθεν και δη στα κεντρικά μπακ. Πράγματι, έτσι είναι. Ωστόσο, τα προβλήματα αυτά φαίνονται σε ματς που ο αντίπαλος είναι ορμητικός, αιφνιδιαστικός, κινητικός και ταλαντούχος.  Για παράδειγμα, φάνηκαν με τη Λιλ. Θα φανούν με την Άρσεναλ. Φρονώ ότι η ομάδα του Πειραιά δεν διαθέτει τα άνωθεν στοιχεία. Απέναντι στον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν φάνηκαν αμυντικά κενά, αλλά ο μεν Ντιαβαρά ήταν η κολώνα στο κέντρο άμυνας, ο δε Ενκουλού έπαιζε σαν κλώνος του Μαλντίνι. Κι όλα αυτά με τον Σεϊρού να ξεδιπλώνει το παιχνίδι της Μαρσέιγ, δίνοντας ελευθερία κινήσεων στον Λούτσο. Το γκολ που πετυχαίνει ο Αργεντινός είναι δουλεμένο στην προπόνηση. Αντίθετα, η αντίδραση της άμυνας στο εν λόγω τέρμα δεν θα υπήρχε ποτέ σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρατηρείστε τον Λούτσο πόσα μέτρα διανύει τρέχοντας, για να προλάβει την καλοζυγισμένη μπαλιά του Μορέλ. Και όλοι οι αμυντικοί τον κοιτούσαν λες και ήταν  Καρυάτιδα. Λες και έτρεχε ο Road Runner. Κι όλα αυτά με τη βοήθεια του Μορέλ που αποκτήθηκε ως αριστερό μπακ. Φανταστείτε κάποιο αριστερό μπακ που αγωνίζεται στην Ελλάδα να παίζει ως αριστερό χαφ με τέτοια απόδοση. Αστεία πράγματα. 

Το σύστημα των Γάλλων έγραφε ότι τα δυο αμυντικά χαφ ήταν στην ίδια ευθεία. Η διάταξη, ως συνήθως, έδειξε την πραγματικότητα. Ο Ντιαρά βρισκόταν πιο πίσω από τον Σεϊρού και λειτουργούσε ως κυμματοθραύστης των επιθέσεων του Ολυμπιακού. Επομένως, ένας Ντιαρά είχε τεθεί αντιμέτωπος με ολόκληρο το κέντρο του Ολυμπιακού. Και βγήκε νικητής. Σε κάθε μονομαχία. Ποιος Μοντέστο ρε παιδιά; Ποιος Φουστέρ; Ποιος Γέστε; Και ποιος είναι αυτός ο Φέισα; Πλάκα κάνουμε; Μήνες τα γράφω και τα λέω. Με έπιανε θλίψη, όταν παρατηρούσα τον φιλότιμο Μοντέστο να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μαρκάρει τον Λούτσο. Μια μικρή παρένθεση: όταν βλέπεις παίχτη να υποπίπτει σε πολλά φάουλ επί συγκεκριμένου αντιπάλου, τότε συμβαίνουν δυο πράγματα. Είτε διακατέχεται από απύθμενο πάθος (π.χ. Γκατούζο) είτε αδυνατεί να τον μαρκάρει. Ο Μοντέστο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Το μαν του μαν απέτυχε παταγωδώς. Και συνεχίζουμε. Οι συρτές πάσες από τον άξονα δεν περνούσαν, εξαιτίας των λίγων τετραγωνικών και των μικρών χώρων, ενώ οι ψηλές μπαλιές καταρρίπτονταν από τα γαλλικά αντιαεροπορικά. Ο Βαλβέρδε αρέσκεται να υποβαθμίζει τα ακραία χαφ της ομάδας του και προτιμά να παίζει από το κέντρο, αλλά επαναλαμβάνω ότι η Μαρσέιγ δεν αντιπροσωπεύει μια καθημερινή ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για αυτό φώναζε στον Αμπτούν να συγκλίνει προς τον άξονα. Για αυτό βλέπαμε τον Γέστε και τον Φουστέρ να κάθονται μαζί στο κέντρο. Σαν ζευγαράκι. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας δεν ανέβαιναν, τότε είναι σαφές ότι η ομάδα στερούταν πλάτους. Πρόκειται για πολύ σημαντική διαπίστωση. Δεν γίνεται να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη, να επιζητάς γκολ εντός έδρας και να παίζεις με μικρό πλάτος. Δεν είσαι Μπαρτσελόνα, παρά την σκληρή δουλειά των δημοσιογράφων να σε πείσουν για αυτό. Πώς θα ανοίξουν οι xώροι; Με τον Φουστέρ; Μην ξεχνάμε ότι το ψυχολογικό προδάβισμα σε τέτοια ματς το έχει ο γηπεδούχος. Μόνο όταν μπορεί να το τιθασεύσει. Ειδάλλως, μετουσιώνεται σε πίεση, άγχος και πανικό. Με λίγα λόγια ο Βάσκος ξεκίνησε αξιόλογα, έχοντας σε καλή βραδιά τον Μέλμπεργκ και την ταχύτητα του Αβραάμ, αλλά στη συνέχεια ρίσκαρε και αστόχησε. Το να ρίξεις όλο το βάρος στον άξονα ήταν λάθος. Ειδικά από τη στιγμή που έμεινε εκτός εντεκάδας ο Ιμπαγάσα -ο μοναδικός που μπορεί να κοντρολάρει το παιχνίδι. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ο μοναδικός σου επιθετικός είναι περιφερειακός κι όχι περιοχής, τότε πώς περίμενες να τρυπήσεις το κέντρο άμυνας της Μαρσέιγ; Με γεμιστά; Ας είμαστε σοβαροί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φάσεις του Ολυμπιακού προήλθαν από ατομικές ενέργειες του Μιραλάς κι από δυο σέντρες του Τοροσίδη. Όχι από τον άξονα και φυσικά όχι από κάθετη ανάπτυξη.

Το ρεζούμε είναι ότι η Μαρσέιγ, παίζοντας με ιταλική νοοτροπία, κατέκτησε τη νίκη. Επαναλαμβάνω ότι τα περί φυσικής κατάστασης τα ακούω βερεσέ. Η ομάδα όφειλε και έπρεπε να είναι πανέτοιμη. Ο Βάσκος φέρει ευθύνη. Το ίδιο και η διοίκηση, αλλά δεν είναι επί της παρούσης. Άκυρο. Για να δούμε τι υποστηρίζει ο Αλέφας: «Αντί να πάρουν τρεις παιχταράδες που θα κάνουν τη διαφορά, έμπλεξαν με το σύστημα Βαλβέρδε-Ιμπάνιεθ-Κοβάσεβιτς και ήρθαν 13 παίχτες! Ήταν πλάνο αυτό, ρε παιδιά; Τι ήθελαν να κάνουν δεν καταλαβαίνω. Δεκατρείς παίχτες στην περσινή ομάδα που πήρε  από το Νοέμβρη το πρωτάθλημα;». Αν η προετοιμασία ήταν της πλάκας και των θλάσεων, δεν φταίνε ούτε τα επίσημα ματς, ούτε το τσου λου, ούτε η Μαρσέιγ. Εξάλλου, το πρόσφατο παρελθόν μου δείχνει ότι ο Ολυμπιακός αδυνατεί να αποκτήσει διάρκεια 90λεπτου στο χαμηλής ταχύτητας ελληνικό πρωτάθλημα. Θα αντέξει στην Ευρώπη; Ελάχιστες ομάδες θυμάμαι να αντέχουν στην Ευρώπη. Για παράδειγμα ο Άρης του Κούπερ. Μαγευτικές εμφανίσεις από την Αρειανάρα. Και φυσικά ο Παναθηναϊκός. Και με διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο του. Δείγμα του ότι δεν σνομπάρουν το θεσμό. Από κει και πέρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ουδεμία ομάδα αποκλείστηκε από την πρώτη αγωνιστική του τσου λου. Χρειάζεται προσπάθεια, πείσμα και κυρίως αλήθειες. Ακούτε κύριοι δημοσιογράφοι; Αλήθειες. Την φαρίνα την χρησιμοποιούμε στα κέικ, όχι στο ανθρώπινο μυαλό. Αν και δεν είναι όλοι άνθρωποι και φυσικά δεν έχουν όλοι μυαλό. Αναφέρομαι σε καθολικό επίπεδο. Αν είχαμε μυαλό στο κεφάλι μας δεν θα τρώγαμε στο μαπίδι όλα αυτά τα παρτάλια που ψηφίζουμε εδώ και σαράντα χρόνια. Έπειτα, ο Βάσκος προσπάθησε τακτικά, ρίσκαρε και απέτυχε. Θεμιτό. Ούτε θα τον κρεμάσουμε μήτε θα τον κυνηγήσουμε. Ακόμα αρχή είναι. Θεωρώ ότι αμυντικά τα πήγε σχετικά καλά, ειδικά αν λάβω υπόψη μου ότι οι Φουστέρ, Φέισα, Μοντέστο, Γέστε και Αμπτούν είχαν πιει το φίλτρο της εξαφάνισης. Αυτό δείχνει ότι οι Γάλλοι είναι ποιοτικότεροι, αλλά όχι αχτύπητοι ή φόβητρα. Η επίθεση ήταν το πρόβλημα και κυρίως η ανάπτυξη. Σε αυτό φέρει ευθύνη ο Βαλβέρδε, αλλά είπαμε: ρίσκαρε και αστόχησε. Από πότε, όμως, τα ρίσκα είναι ακίνδυνα; Όσο το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0, τόσο περισσότερο έτεινε προς το 0-1. Θυμηθείτε που λέγαμε παραπάνω το πόσο εύκολα το ψυχολογικό προβάδισμα μετατρέπεται σε αγωνιστική πίεση. Κλείνοντας, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι απαιτούνται αλήθειες. Δυστυχώς, το να λες ψέμματα είναι σαν να ρυπαίνεις το φυσικό περιβάλλον. Εύκολα ρυπαίνεται, δύσκολα καθαρίζεται.

Υ.Γ.1 Δεν ξέρω ποιος κανόνισε τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας, αλλά έκανε τρομακτικά λάθη και προσωπικά ως Έλληνας φίλαθλος του καταλογίζω αμέριστες ευθύνες. Ξέρεις ότι θα συμμετάσχεις στο τζαμπιόλι. Ξέρεις ότι για να έχεις πιθανότητες πρόκρισης, οφείλεις και πρέπει να εκμεταλλευτείς την έδρα σου. Τι κάνεις; Κλείνεις φιλικά με δυνατές ομάδες. Στο Καραϊσκάκη. Με κόσμο. Εσύ έτρεχες σε Ιταλίες και έπαιζες με τον Αναστόπουλο και το ταμπούρι του.

Υ.Γ.2 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα γήπεδο ως το Καραϊσκάκη χρειάζονται ντουντούκες και μεγάφωνα. Επιπλέον, πρέπει να ακουστεί ένα μακρόσυρτο οoυυυυ από την ντουντούκα, για να αρχίσει ο κόσμος να γιουχάρει τον αντίπαλο;

Υ.Γ.3 Η πρώτη δικαιολογία είναι η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών. Η δεύτερη δικαιολογία είναι η πώληση Ριέρα. Η τρίτη δικαιολογία είναι τα αγωνιστικά κολλήματα του Βαλβέρδε. Η τέταρτη δικαιολογία είναι ο ανάδρομος Ερμής. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν δικαιολογίες ολκής που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Ποια είναι η πραγματικότητα; Τα άκρα.

Υ.Γ4 Για να δούμε τι θα κάνει η Εθνική με τους Γάλλους. Οι περισσότεροι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Εγώ πάλι όχι. Και ερωτώ για μια ακόμη φορά; Γιατί ο Ζούρος προτιμά τον Ξανθόπουλο από τον Σλούκα και προτίμησε τον Μαυροειδή από τον Βουγιούκα; Τέλος, σας προτρέπω να δούμε το ματς χωρίς σπικάζ. Όλοι mute αδέρφια!

Υ.Γ.5 Το να παρακολουθείς τις δηλώσεις των ανθρώπων είναι άκρως ενδιαφέρον. Το να τις αναλύεις είναι έτι απολαυστικότερο. Για παράδειγμα, των φίλων σου. Αλλά εκεί λες, νταξ φίλοι είναι, ας πάει στο διάολο. Όταν δηλώνουν οι πολιτικοί; Τι λες; Δεν λες. Κάνεις τουμπεκί, οπλίζεσαι με αυγά και γιαούρτια πέντε μηνών και βγαίνεις για περιπολία. Αν είσαι από αυτούς που τους ψήφισαν, τότε στρέφεις τα πυρά εναντίον σου. Αλλά έχουμε πει πολλάκις ότι η αυτοκριτική συνιστά επίπονη και αποφευκτέα διαδικασία. Το διασκεδαστικό είναι όταν παρακολουθείς κάποιον σε βάθος χρόνου. Τον Τζέφρυ φερ' ειπείν. Τι να πεις, τι να παρακολουθήσεις, τι να αναλύσεις. Δόξα και τιμή σε όλους αυτούς που τον ψήφισαν. Μάλιστα, υποδύονται και τους ''αγανακτισμένους''. Και πες ότι ο Τζέφρυ είναι εκτός συναγωνισμού, ανταγωνισμού, πραγματικότητας, κλίματος και σύμπαντος. Ο Βγενόπουλος; Πού απειλεί κιόλας ότι θα αποχωρήσει; Και για πολύ σημαντικό λόγο. Του κάνει επικοινωνιακό πόλεμο ο Τζίγγερ. Σοβαρά; Τι μας λες βρε θηρίο; Ανδρέα, τα Μ.Μ.Ε. δεν τα κρίνουν οι κρινόμενοι, αλλά το κοινό. Τι να πει ο ίδιος ο Τζίγγερ που εδώ και χρόνια ακούει τα εξ αμάξης; Εσύ τα άκουσες δυο μέρες και τερμάτισες. Τον Τζίγγερ επιβεβαιώνεις με την στάση σου. Και δεν νομίζω ότι μπορείς να αποκλείσεις τόσο εύκολα τον Βαρδινογιάννη, όσο τον Γκόντζο. Τι να λένε, άραγε, οι εκατομμύρια πράσινες καρδιές;

Υ.Γ.6 Είχα αποφασίσει το συγκρότημα, αλλά η επιλογή του τραγουδιού με δυσκόλεψε τα μάλα. Επειδή δεν αρκεί μόνο ένα, σας πλασάρω δυο κομματάρες των τεράστιων Riot. Το γνωρίζω ότι είναι από τον ίδιο δίσκο. Και τι δίσκο. Δισκάρα. Σας υπόσχομαι ότι θα υπάρξει συνέχεια.



27 σχόλια:

  1. Πώς καταφέρνεις να βάζεις τρία - πεντε θέματα μαζι σε μια ανάρτηση ;

    "Hall of Fame της μιζέριας, της υπερβολής και της μαλακίας " <<< καλό !

    Ασε τα γαβράκια να κλαίνε ομίζοντας πως ειναι η μπαρτσελόνα των μπαλκανίων.
    Ωστόσο να παραδεχτεί οτι αν έφερνε ισοπαλία ή νίκη, δεν θα έλεγεες τώρα αυτά. ειναι κάπως άδικο λιγουλάκι να περιμένουμε με το ντουφέκι να αποτύχει κάποιος για να εκσφενδονίζουμε τα πυρομαχικά μας... ε ναι ακόμα κι αν πρόκειται για τον υπερπρωταθλητή.

    Μπάσκετ, πρόβλεψη :
    Μετά τη γκάφα ολκής των Λιθουανών χθες να πουλήσουν τη μπάλλα 40" πριν το τέλος ενω προηγούνται με +2 και έχουν κατοχή, που έφερε τους σκοπιανούς να νομίζουν οτι ειναι πρωταθλητές αβρούπα, όλα παίζονται με εμάς και Γαλλία.
    Εμα τριποντάκι να μην μπεί και μία βήματα να κάνει ο Ντε Κολό ή ο Καλάθης, και θα κριθεί το αποτέλεσμα.
    Κακά τα ψέματα οι Γάλλοι ειναι πολύ αθλητικοί και για πρώτη φορά μου αρέσουν. Μπορούν να μας πάρουν με 10-12 πόντους ή να χάσουν με έναν.
    Αν πάμε σε χαμηλό σκορ ισως κάτι να γίνει.
    Βλέπω αποτέλεσμα 70-66 υπερ Γάλλων.

    Για το Βγενόπουλο εχω μία άποψη : Μακριά, ας παει αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.. Όντως, βαρέθηκα να το ακούω αυτό. Αλλά πάντα έχουν από μια δικαιολογία. Όταν μια ελληνική ομάδα παίζει σκατά στο Ευρώπα πάντα θα προσπαθήσουν να το δικαιολογήσουν.... με λάθος τρόπο!

    "Τη φαρίνα τη χρησιμοποιούμε στα κέικ, όχι στο ανθρώπινο μυαλο" ΣΩΣΤΟΣ!

    Mute: Φήμες λένε ότι αυτό το κουμπί καθιερώθηκε στο τηλεκοντρόλ όταν ο διευθυντής γνωστής εταιρίας παρακολούθησε 5 συνεχόμενους αγώνες σε περιγραφή Σωτηρακόπουλου.

    Υ.Γ.3: Η τέταρτη δικαιολογία είναι ότι πάχυναν οι μύγες. Η πέμπτη είναι η τρύπα του όζοντος συνδυασμένη με ξυδόκρασο.

    Thundersteel? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα κανθαρε
    ρε φιλε οταν αντι για δυο κοφτες σκυλους που ελεγαν ολοι περυσι αναγκαστηκες να παιξεις με μοντεστο φεισα τι να λεμε τωρα??
    τωρα γιατι παιξανε αυτοι κι οχι ο μακουν η ο ιμπαγασα η ο ορμπαιθ δεν ξερω.
    εχω εμπιστοσυνη στον ερνεστο κατι παραπανω απο μενα ξερει.
    λες να ειχε κανεναν καλυτερο και δεν τον εβαλε??
    και δεξια ο αμπντουν που δεν πιστευω οτι θα ξεκιναγε ουτε με ξανθη την κυριακη.
    αλλα δεν ειχε και τιποτα αλλο να κανει.
    κι εγω μπορω να βγαλω μια αλλη ομαδα τωρα αλλα δεν βγαινει τιποτα ετσι.
    και γιατι πουληθηκε ο ριερα αν ηθελες διακριση στην ευρωπη??
    με δυο νικες κι δυο χ το εβγαζε το συμβολαιο!!!!
    οποτε καταληγουμε στο εξης απλο.
    ολα εχουν να κανουν με το καλο του ταμειου.
    υγειες ταμειο=συνεχεια και συνεπεια.
    εφημερες νικες με αδειο ταμειο=panathinaikos.
    κι ο αρης περυσι πληρωσε την ευρωπη.
    πως αλλιως εξηγεις οτι αντι να δυναμωσεις αγωνιστικα πηγες πιο κατω???
    μηπως το ταμειο ηταν μειον φετος??
    και μια παραμετρο.
    εδωσα επισημο παιχνιδι μετα απο 5 ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ.
    καποιο ρολο επαιξε κι αυτο ετσι??
    και σημερα 15 σεπτεμβριου εχω 0 παιχνιδια στο πρωταθλημα.
    ψαξτε κατα γερουκλανω μπαταχτση πιλαφιο μερια γιατι.
    αυτο για αυτους που κοπτονται για βαθμους για την ελλαδα.
    και για το τελος θα γινω προφητης.
    κατσε να δεις πως θα ρουφηξει το τρομπονι η κουλα σημερα και ο μπαοκ που παιζει με τα δευτερα της τοτεναμ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα ρε Κανθαρε γιγαντα, καλημερα.
    Αν ασχολεισαι με Θρυλο μεσα απο το πρισμα της Ελλαδας εισαι λαθος. Αν ασχολεισαι μεσα απο Ευρωπαικη ματια, θα πρεπει να σχολιασεις τους δυο μονο Ελληνες στην 18αδα, εκ των οποιων οι 8 ηταν καινουργιοι. Κι εγραφες κατι για το κεφαλαιο ομοιγενεια σε μια ομαδα.
    Τελος παντων. Αφου και ο Μαρινακης ειναι της αποψης του Κοκκαλη στο θεμα προτεραιοτητας θεσμων, παλι το πρωταθλημα θα ειναι εκεινο που ενδιαφερει το Βαγγελα. Κι οχι οι ‘’εφημερες’’ νικες που αναφερει ο φιλος του Θρυλου παραπανω. (Λες κι εχει σκοτωσει ολα τα θηρια της Ευρωπης και δεν το νοιαζει η νικη επι της Μασσαλειας).

    Ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαιωσε οτι δεν ειναι της πλακας. Ειχα δει την προκριση του εναντιον της Wisla Krak. Κι ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις. Μεγαλη υπομονη στο παιχνιδι του και κυριως τακτικη παιδεια, δειγμα σπουδαιας δουλειας του Ιβαν Γιοβανοβιτς.
    Ο Αιλτον μπροστα ειναι θεριστης. Το παστελωνει παντος καιρου.

    Περνω στο παιχνιδι Barca-Milan, κι εχω μια πρωτη επισημανση, την θλαση του Iniesta στο 30’ λεπτο, μετα απο ταχυδυναμικη ενεργεια. Αρα οι θλασεις που λεγαμε παλιοτερα, ειναι προιον πολλων παραγοντων, οχι μονο κακης εκγυμνασης.
    Η Μιλαν επαιξε στα 2/5 του γηπεδου. Ακομα κι οταν εχανε με 2-1 δεν τολμουσε να βγει απο το καβουκι της. Κι αν αυτη ειναι πρωταθλητρια Ιταλιας και βαρια φανελα στην Ευρωπη και παιζει κατ’ αυτον τον τροπο, τοτε το Ιταλικο ποδοσφαιρο βρισκεται σε παρακμη.
    Απο την αλλη η Barca εκανε το γνωστο παιχνιδι της. Πρωτοβουλια-κατοχη-κινηση.
    Ειχα καποιες ενδειξεις οτι η φετεινη χρονια δεν θα ειναι το ιδιο πετυχημενη με την περσυνη.
    Ο λογος ειναι ο Messi.
    Φαντασου τη ζωη του παιχταρα τα τελευταια 4 χρονια. Παιζει περιπου 60 επισημα παιχνιδια το χρονο με την ομαδα του και την εθνικη, κανει περιπου 30 αεροπορικα ταξιδια, μερικα εξ αυτων υπερατλαντικα, εχει διαφορες εκδηλωσεις απο τους διαφημιστες που τον πληρωνουν και βασει συμβολαιου εχει μονο απο το ποδοσφαιρο κοντα στα 10 μυρια το χρονο.
    Το ερωτημα ειναι. Ποτε αυτος ο ανθρωπος θα γλεντησει τα νειατα του ? Ποτε θα ερωτευτει ? ποτε θα γλεντησει και θα γινει λιωμα στα ξυδια ? ποτε θα τον χωσει σε καμια γκομενα ?
    Το καλοκαιρι στο κοπα Αμερικα, ειχαν βγει κατι φημες οτι εφευγε σκαστος απο το ξενοδοχειο και αλητευε. Μετα οτι εφυγε κρουαζιερα με κατι πουτανες.
    Αν ισχυουν τα παραπανω, τοτε νομιζω οτι θα διαλεγει παιχνιδια φετος. Κι αυτο ειναι το πρωτο βημα για την αποκαθηλωση.
    Στο παιχνιδι παντως με την Μιλαν ηταν ο κορυφαιος.
    Οσο κι αν πολλοι λενε οτι το διδυμο Τσαβι-Ινιεστα ειναι πιο σημαντικο στη λειτουργια της Barca, το σωστο ειναι πως οι δυο τους προσαρμοζονται στα ‘’θελω’’ του Messi. Χωρις αυτον η Barca δεν ειναι ιδια. Οπως κι ο Messi χωρις αυτους, δεν θα επαιρνε δυο σερι χρονιες το βραβειο καλυτερου παιχτη στον κοσμο. Αρα το ερωτημα ειναι. Απο που ξεκινας να χτιζεις μια ομαδα ? Απο το μυαλο (φιλτρο τακτικης) των δυο, ή απο την χαρισματικοτητα του Λίο ?

    ΥΓ. Ευκαιρια για τον ΠΑΟΚ να παρει μια ισοπαλια σημερα, κοντρα στη δευτερη ομαδα της Τοττεναμ. Χωρις Modric, Adebayor, Bale, Lennon, Defoe.
    ΥΓ 2 Πυργος ο Μερτεσακερ, αρχοντικος ο Αρτετα.

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνθαρε, επιτέλους ασχολήθηκες με τον Ολυμπιακό, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και οχι τόσο με Μαρινάκιδες και Κοκκαλέους. Και ναι επιτέλους θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Η ομάδα όφειλε να είναι έτοιμη για τον πρώτο αγώνα του τσου-λου.Δικαιολογείται προπονητής να δίνει οδηγίες στον τερματοφύλακα να βαράει καμινάδες, μπας και σπάσει την αντίπαλη άμυνα ? Ούτε μια διεκδίκηση, ούτε μια κεφαλιά δεν πήραμε ! Σίγουρα θα βελτιωθεί στη συνέχεια, αλλά το πουλάκι θα έχει πετάξει . Ολα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες που τα ακούμε βερεσέ.
    Οσο για τα τεκτενώμενα στον βάζελο, μετά τα τελευταία επεισόδια, καταλαβαίνεις πόσο δίκιο είχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλο το Thunder Steel γαμεί... αλλά το Bloodstreets είναι το αγαπημένο μου...

    Όσο για τον γαύρο τα είπες όλα...

    Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε φέτος... είμαι συγκρατημένα απαισιόδοξος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρης

    Ρε παιδιά, τί έχει πάθει ο Σωτηρακόπουλος και μας πρήζει σαν άλλος σπήκερ της ΕΡΤ εδώ και 2-3 χρόνια? Είχαμε παλιά (και μερικούς από αυτούς ακόμα) τον Βερνίκο, τον Θεοφιλόπουλο, τον Πουρουπουπού, τον Κατσαρό να μας δημιουργούν πονοκέφαλο από το πουθενά με τις σαπίλες που εκστομίζανε σε κάθε παιχνίδι, και ο Σωτηρακόπουλος για χρόνια ήταν όαση.

    Ως απλός θεατής, απογοητεύτηκα από τον Ολυμπιακό. Προφανώς δεν νόμιζα ότι είναι η "Αρμάδα του Μαρινάκη", αλλά πίστευα ότι θα είναι αξιοπρεπής και δεν θα έχει καμία σχέση με το τσίρκο επί Κόκκαλη (εξαίρεση οι χρονιές με τον "άχρηστο" Μπάγεβιτς και η τελευταία φορά με τον Λεμονή). Βλέπω στα πρώτα 10-15 λεπτά να μαρκάρει ο γαύρος καλά, και γύρω στο 20' μέχρι το τέλος του ημιχρόνου υπήρχε μόνο η Μαρσέιγ - και μάλιστα χωρίς να είναι ομαδάρα, ούτε καν Λυών. Φαίνεται από τις συνολικά 3-4 ευκαιρίες που έκανε σ' ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά όλες ήταν για γκολ (δοκάρι, κεφαλιές από την μικρή περιοχή που πήγαν άουτ). Με το που μπήκε ο Τζιμπούρ έστω και στο 65' περίπου, πρόλαβε να κάνει μια φάση για γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός απλά δεν μπορούσε. Έπαιξε όπως παίζει ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Ολυμπιακό - απλά δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο.

    Η αποκρυπτογράφηση των μεταγραφών του καλοκαιριού από τον Μαρινάκη είναι η εξής: πήρε 13 παίχτες για να αντικαταστήσει αυτούς που έφυγαν (Μαρκάνο αντί Ραούλ Μπράβο, Κοστάντσο αντί Νικοπολίδη, Αμπντούν αντί Ζαϊρί, Μήτρογλου, Φέισα και Μακούν αντί Γιαννάκη Παπαδόπουλου, και άλλοι) και για να διευρύνει το ρόστερ, λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων σε Ελλάδα κα Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα με το τί πιστεύουν οι γαύροι, ΔΕΝ ενισχύθηκε με τις μεταγραφές που έκανε, απλώς μπάλωσε τρύπες. Απόδειξη, ότι μόνο ο Κοστάντσο ήρθε για βασικός.

    Άλλωστε, η πραγματική ενίσχυση της ομάδας ΔΕΝ αποτελούσε στόχο ούτε του Μαρινάκη, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωνε ότι "ο Ολυμπιακός θα κάνει μεταγραφές αλλά δεν προκειται να προκαλέσει την κοινωνία στην δύσκολη εποχή που ζούμε". Αν δεν υπήρχε η κρίση, θα έβρισκε άλλη δικαιολογία για την μή ενίσχυση της ομάδας, όπως το ότι "οι καλοί παίχτες δεν θέλουν να έρθουν Ελλάδα", μόνο που οι παίχτες έρχονται τρέχοντας και στην Αφρική αν τους δώσεις αυτά που θέλουν. Τρανό παράδειγμαι ο Ετό'ο που πήγε στην Ανζί στην Ρωσία, στον Καύκασο όπου οι Ρώσοι έχουν μάχες με Τσετσένους.

    Αρχίζω να πιστεύω κι εγώ ότι ο Μαρινάκης είναι ίδιος και χειρότερος από τον Κόκκαλη στο πώς αντιμετωπίζει τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Όταν έχεις το παρασκήνιο δικό σου, τότε μπορείς και παίρνεις τα πρωταθλήματα, τα λεφτά του τσου λου. Μοιραία πέφτει ο ανταγωνισμός αφού κανείς δεν βάζει λεφτά σε παρτίδα με σημαδεμένα χαρτιά, ρίχνεις κι εσύ το μπάτζετ, διώχνεις σαν άλλος Σωκράτης τους προπονητές για οικονομία και βαφτίζεις τους σκάουτερ και τους σφουγγοκωλάριους ως κόουτς. Στην φτήνια παίρνεις εύκολα και απλά τα Πρωταθλήματα, μόνο και μόνο για να τυπώσεις μπλουζάκια σαν τον Τσουκαλά που θα γράφουν "65 πρωταθλήματα εμείς, 38 όλοι σας". Αυτά βλέπω να γίνονται σε βάθος χρόνου με αυτά που βλέπω.

    Πάλι με Φουστέρ, Μοντέστο και Πάντελιτς θα την βγάλει ο Ολυμπιακός φέτος. Του χρόνου ακόμα χειρότερα.

    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα σχολιάσω το ποδόσφαιρο... δεν είναι ο κλάδος μου παρότι το παρακολουθώ...
    τους Riot όμως πρέπει να πω ότι τους λατρεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει τώρα, τους βγάλαμε όλους αχρηστους, από ένα παιχνίδι απέναντι σε γαλλική ομάδα, σε περίοδο προεδρίας του Μιχαλάκη του Πλατίνη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και πάλι υπόκλιση στον Μέγα Κάνθαρο!
    Και θα τα ξαναπούμε μέχρι να μαλιάσει η γλώσσα μας!
    Έχεις ελλείψεις και πας και παίρνεις παίκτες από όλες τις φυλές του κόσμου;;;
    Γιατί να μην ανεβάσεις Έλληνες;
    Γιατί παίρνεις κάτι Μακούνες και Φέισες που ποτέ δεν παίζει να πονέσουν την φανέλα και να καταλάβουν τι γίνεται, αντί να ανεβάσεις παίχτες από την ακαδημία σου ή έστω να πάρεις από άλλες ακαδημίες;;; (ποιος σπόρος από Γιάννενα,Καβάλα,Ξάνθη,Βόλο,Λάρισσα κτλ δεν θα πήγαινε στον Γαύρο αν τον φώναζε;)
    Από κει ξεκινάνε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα αδερφέ. Είδα το ματς "επιδερμικά", κάνοντας ταυτόχρονα κι άλλες δουλειές, οπότε δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Πάντως η έλλειψη αγώνων αποτελεί μία "κανονική" δικαιολογία αλλά δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η σοβαρότερη.

    Για τους Riot δεν έχω πολλά να πω. Σ' έναν κόσμο όπου η ποιότητα θα συμβάδιζε με την ποσότητα (αναφέρομαι σε μη "καταναλωτικά" προϊόντα) Θα ήταν μία φτασμένη και μεγάλη μπάντα. Στον κόσμο της φθοράς και της εντροπίας όμως αρκούνται στην αναγνώριση των λίγων.

    Δηλώνω προετοιμασμένος ψυχολογικά (για) να δω (και) τα δικά μας χάλια σήμερα στο Βέλγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζονάκο, αποτελεί πάγια τακτική μου να μην κρίνω έναν αγώνα από το αποτέλεσμα και προσπαθώ να μην αποπροσανατολίζομαι από αυτό. Η ουσία είναι η εμφάνιση και η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Όφειλε να είναι έτοιμος. Τέλος. Για το μπάσκετ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η άμυνα είναι διάθεση, όρεξη, δουλειά και μαχητικότητα. Η επίθεση είναι ταλέντο. Μπορεί να παίζουμε δυνατή άμυνα, αλλά αν δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα στο πλεχτό δεν υπάρχει προκοπή. Κι εμείς δεν μπορούμε. Για αυτό στηριζόμαστε στα τρίποντα. Μπαίνουν; Μπορεί να κερδίσουμε. Δεν μπαίνουν; Ετοιμαζόμαστε για ήττα. Όπως έγινε με τους Γάλλους. Ο Βγενόπουλος είναι επικίνδυνος και αυτοκαταστροφικός. Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει. Έχουν κουράσει και οι δυο και οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί με ανύπαρκτο μυαλό.

    Πρόεδρε, το ξαναλέω: η ομάδα όφειλε να είναι έτοιμη. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν είχε επίσημα παιχνίδια; Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν. Εδώ η Μίλαν με ένα επίσημα ματς πήγε μέσα στη Βαρκελώνη και πήρε το χινάρι. Μέσα στη Βαρκελώνη. Μια Μπαρτσελόνα που το πρώτο της επίσημο ματς ήταν απέναντι στη Ρεάλ για το Σούπερ Καπ και ήταν και οι δυο ομάδες πανέτοιμες. Μόνο οι ελληνικές ομάδες δεν είναι πανέτοιμες. Τελικά δεν έβαλα mute. Εφτιαχνα κέικ και είχα δουλειές στην κουζίνα, οπότε αναγκαστικά είχα βάλει τη φωνή και άκουγα. Την επόμενη φορά live streaming με αραβική περιγραφή. Ναι, Thundersteel. Δισκάρα.

    Θέμη, όταν έναν παίχτη του έξι, οι δημοσιογράφοι τον παρουσιάζουν του οχτώ, τότε μην περιμένεις εμφανίσεις, προκρίσεις και χαρές. Δυστυχώς, στην Ελλάδα στερούμαστε τακτικής παιδείας. Δεν μπορούμε να κρίνουμε πότε κάποιος παίζει καλά ή όχι. Μάλιστα, αρκετές φορές ηθελημένα μετατρέπουμε το άσπρο σε μαύρο. Μπερδεύουμε την εμφάνιση με το αποτέλεσμα. Κι αυτό ισχύει για την πλειονότητα των οπαδών και φυσικά για αυτά τα αποβράσματα που λέγονται δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι που αποθέωναν τον Κοστάντσο -πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα- είναι οι ίδιοι που τον κράζουνε. Ακόμα και προχθές που ήταν αξιόλογος. Οι ίδιοι που λέγανε για τον Μακούν ότι είναι ένα κράμα του Σκόουλς και του Μπάλακ, είναι οι ίδιοι που αναρωτιούνται γιατί χθες δεν μπορούσε να κάνει μια σωστή πάσα. Οι ίδιοι που αποθεώνουν τον Φουστέρ στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι οι ίδιοι που λέγανε χθες ότι δεν μπορεί στην Ευρώπη. Μα το ξέραμε ότι δεν μπορεί στην Ευρώπη. Το βλέπεις. Το καταλαβαίνεις. Τέλος, το δηλώνεις. Εκ των προτέρων. Την άποψή μου για τον Φουστέρ, άλλωστε, την ξέρεις. Τα ίδια ισχύουν και για τον Μοντέστο. Δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της Ευρώπης. Τα έχουμε πει κατά κόρον. Για τον Ριέρα τα είπαμε: πουλήθηκε, διότι η προσφορά ήταν συμφέρουσα. Οι ενστάσεις για το τάιμινγκ γίνονται δεκτές. Εννοείται ότι η Αρειανάρα πλήρωσε την Ευρώπη. Εγώ, πάντως, την χάρηκα την ομάδα μου. Και με εμφανίσεις και με νίκες. Δεν σνομπάρω την Ευρώπη. Γουστάρω να παίζω σε αυτή. Για τα επίσημα παιχνίδια δεν ξαναμιλάω, διότι θαρρώ ότι ήδη έγινα κουραστικός. Έπρεπε να ήσουν έτοιμος. Πανέτοιμος. Μάχιμος. Σε αυτό φέρει ευθύνη ο Βαλβέρδε. Και τακτικά φέρει ευθύνη, αλλά όπως είπα και στο άρθρο δεν θα τον κρεμάσουμε για αυτό: ρίσκαρε και απέτυχε. Μην είσαι αρνητικός με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Θέμη, χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Τέλος, δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ και το κάθε ΠΑΣΟΚ. Ο λαός φταίει. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νικόλα, δεν ασχολούμαι μόνο υπό το πρίσμα της Ελλάδας. Οφείλω, όμως, να προβώ και σε συγκρίσεις. Καλώς ή κακώς, το πρωτάθλημά μας είναι υποδεέστερο κι ως εκ τούτου πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά αγωνιστικά πρότυπα. Με ψέμματα δεν θα τα φτάσουμε ποτέ. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εικόνα που βλέπουμε στο χόρτο. Σε καμία περίπτωση. Για την ομοιογένεια είχα αφήσει κάποιες παρωθητικές νύξεις σε υστερόγραφο της προηγούμενης ανάρτησης. Καλώς ή κακώς, δεν έχω την πολυτέλεια να γράφω συνέχεια άρθρα. Και σιχαίνομαι να κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη. Επιπλέον, οι δηλώσεις τοιυ Αλέφα είναι χαρακτηριστικές. Όχι τόσο επειδή αλλοιώθηκε η ομοιογένεια, όσο για τη σύλληψη του μεταγραφικού πλάνου. Η εντεκάδα του Ολυμπιακού είχε τέσσερα νέα πρόσωπα αν δεν κάνω λάθος. Αν το πλάνο ήταν αυτό που άρμοζε, έπρεπε να έχει το πολύ δυο. Τέλος πάντων. Είχα παρακολουθήσει τον ΑΠΟΕΛ με την Βίσλα και μου άρεσε ιδιαίτερα. Ομάδα με συνοχή και αγωνιστική πειθαρχία. Και όντως ο Αίλτον είναι φωτιά. Κι όλα αυτά από απαξιωμένους παίχτες και κυνηγημένο προπονητή. Η ποδοσφαιστική παιδεία του Έλληνα και το μεγαλείο αυτής. Για τη θλάση του Ινιέστα μην ξεχνάς ότι το επίπεδο είναι πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο ελληνικό. Επίσης, παίζει ρόλο αν η θλάση γίνεται στην προπόνηση ή στο ματς. Παίζει ρόλο αν γίνεται στην προετοιμασία ή στα μέσα της σεζόν. Παίζει ρόλο αν γίνεται σε ταχυδυναμική ενέργεια ή απλά στο περπάτημα. Στα θέματα θλάσεις η Μίλαν είναι πολύ μπροστά. Το έχει ψάξει τόσο πολύ το θέμα που μπορεί με μηχανήματα, αιασθητήρες και λοιπά να ανιχνεύσει πότε το μυοσκελετικό σύστημα του εκάστοτε παίχτη φτάνει στα όριά του. Αμέσως ο συγκεκριμένος παίχτης ξεκουράζεται. Η Μπαρτσελόνα διακατέχεται από τρομακτική ομοιογένεια, καθώς η πλειονότητα των παιχτών γνωρίζονται από πολύ μικρή ηλικία στα φυτώρια της ομάδας. Για τα ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα κάτι τέτοιο είναι ασύλληπτο. Επομένως, Μπάρτσα δεν είναι Μέσι. Όπως και δεν είναι Τσάβι και Ινιέστα. Να σου θυμίσω ότι όταν ο Μέσι είναι τραυματίας, η Μπάρτσα καλύπτει το κενό του ικανοποιητικά. Σε αυτό που λες για τα νιάτα του Μέσι έχεις απόλυτο δίκιο. Πριν μήνες ο Καρπετόπουλος είχε γράψει ένα άρθρο επί τούτου. Όπως έχει δηλώσει και ο Γερμανός Ντάισλερ: ''Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι με προσωπική ζωή και ανησυχίες''. Ο χρόνος θα δείξει. Την πήρε την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε και τη νίκη. Ο Μέτερσάκερ είναι όντως πύργος. Υποτιμημένη μεταγραφή. Ο Αρτέτα είναι παιχταράς. Όσες φορές τον έχω δει έτριβα τα μάτια μου. Από τα φυτώρια της Μπάρτσα κι αυτός. Και παραλίγο να έπαιρνε την νίκη στο Βέστφαλεν. Σε ευχαριστώ.

    Ηλία, ο Βάσκος αρέσκεται να υπερφορτώνει τον άξονα. Τα ακραία χαφ συγκλίνουν προς τον άξονα, η μεσαία γραμμή ανεβαίνει περίπου δέκα μέτρα και προσπαθεί μέσω της πίεσης να καταβάλλει τον αντίπαλο. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα στο κέντρο άμυνας τη Μαρσέιγ, μόνο που χθες απουσίαζαν. Επειδή αποφάσισε εξ'αρχής να μαζευτεί πίσω, ο μόνος τρόπος για να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του ήταν οι μακρινές μπαλιές. Ντιαβαρά και Ντιαρά τα καθάρισαν όλα. Αν έμπαινε κάποιο γκολ με αυτό το κόλπο θα λέγαμε για το κοουτσάρισμα του. Θέλω να πιστεύω ότι θα είχα την οξυδέρκεια και θα αποτύπωνα την αλήθεια. Οι δημοσιογράφοι σου πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτά που λένε κάνουν κακό στον Ολυμπιακό. Σε κανέναν άλλον. Ο κόσμος θέλει αλήθειες. Διψάει για αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κόκκινε Δράκε το ακούς και το ακούς και το ακούς. Και δεν βαριέσαι. Όσο για εμάς. Δηλώνω αισιόδοξος. Ξεκάθαρα. Ακόμα αρχή είναι. Θα τον βρούμε τον δρόμο. Έχε πίστη. Σε δυο βδομάδες που ξαναπαίζουμε περιμένω να είμαστε βελτιωμένοι προς το καλύτερο.

    Γεια σου Χάρη. Ο Σωτηρακόπουλος ξέφυγε προχθές. Και έγινε κουραστικός. Όπως γίνομαι κι εγώ, λέγοντας ότι η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών αποτελεί δικαιολογία ολκής. Η διοίκηση του Ολυμπιακού χέστηκε για ευρωπαϊκή καταξίωση. Ισως το μόνο πράγμα που έμαθε ο Μαρινάκης από τον Κόκκαλη. Στα υπόλοιπα άστα να πάνε. Επί των ημέρων Μαρινάκη το ποδόσφαιρο έχει πάρει την κάτω βόλτα. Και φυσικά σε βάθος χρόνου δεν βάζουν λεφτά. Μην τρελαθούμε. Συμφωνώ ότι ο ΟΣΦΠ δεν γνώρισε ουσιαστική ενίσχυση. Είχε έτοιμη ομάδα. Το μόνο που ήθελε είναι δυο αμυντικά χαφ κέρβεροι. Έλα, όμως, που έψαχνε αμυντικό χαφ κάτι λιγότερο από δυο χρόνια; Για το μεταγραφικό σχεδιασμό παίζουν πολλά. Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ο Μαρινάκης ήταν να ξεφορτωθεί συμβόλαια. Και το έκανε. Μετά με το δίπτυχο Βαλβέρδε-Ιμπάνιεθ έγινε η δουλειά για να πέσουν και οι μίζες, ενώ παράλληλα είχες και τα σέρβικα μανατζεριλίκια του Κοβάσεβιτς. Ξακάθαρο σπρώξιμο παιχτών. Μηδενικό σκάουτιγκ, πλην της περίπτωσης Κοστάντσο. Πάντως, ένας λόγος που ο Μαρινάκης καθυστερούσε τις μεταγραφές είναι τα στημένα. Περίμενε να δει τι θα γίνει. Μην ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή θα πάει στο γραφείο του ανακριτή. Η διαχρονική στάση του δείχνει ότι είναι σίγουρα μπλεγμένος, προφανώς στο ΟΣΦΠ - ΠΑΟ, ενδεχομένως κι αλλού.

    Γλυκιά αλήθεια, το ποδόσφαιρο χρειάζεται το δεύτερο συνθετικό του προσωνυμίου σου. Αλήθειες. Οι Riot τα σπάνε. Τέλος.

    Ηλία, άσε τον Πλατινί απ' έξω. Το ίδιο ισχύει και για τη διαιτησία.

    Καλώ τον Δήμο. Θίγεις ένα σοβαρότατο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πρέπει η ίδια η λίγκα να εφαρμόσει δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα ντόπια προϊόντα και να τους δώσουμε την ευκαιρία να δουλέψουν και να διακριθούν. Αλλά χρειάζεται υπομονή, δουλειά, σχέδιο. Κι επειδή όλα αυτά συνθέτουν αρνητικά στοιχεία τα βάζουμε στην άκρη και προκρίνουμε τις μίζες των μάνατζερ και προπονητών.

    Γεια σου Μπαλαντέρ. Εννοείται ότι συντρέχουν σοβαρότεροι λόγοι. Τους λέει κανείς; Ξέρεις τι μου την σπάει; Αφού η αλήθεια θα λάμψει. Τι μαλακίες κάθονται και γράφουν; Οι Riot είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Χαίρομαι που ανήκω στους λίγους που τους αναγνωρίζω. Όσο για την ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή το σκορ βρίσκεται στο 3-1. Δύσκολα τα πράγματα αδερφέ.

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να κρινεις το γαυρο, δεν εχει νοημα, εχει βολευτει με το να παιρνει τα πρωταθληματα και να τσεπωνει τα φραγκα του Τσ.Λ.

    Μονο που ετσι οπως εχουν αποδυναμωθει οι υπολοιπες ελληνικες ομαδες, θα σωθουν τα κουκια στη βαθμολογια, και σε λιγο ουτε ο πρωταθλητης θα μπαινει απευθειας στους ομιλους. Και τοτε να τους δω χωρις τα φραγκα.
    Γιατι ολοι αυτοι σκεφτοναι μονο το σημερα.

    Ο Σωτηρακοπουλος εχει γινει χειροτερος κι απο τον Αλεκο. Πουλαει οπαδιλικι ακομη κι οταν περιγραφει την Εθνικη.
    Επρεπε να μετρησω ποσες φορες ειπε τη λεξη "ωραια" για οτιδηποτε εκανε παικτης του ΟΣΦΠ, ακομη και τα βασικα. Και μια απλη πασα "ωραια εδωσε την πασα ο Γεστε", μια απλη αμυνα "ωραια εδιωξε ο Μελμπεργκ".
    Τοση ομορφια σε ομαδα δεν εχω ξαναδει.
    Την Μπαρτσα να σχολιαζε τοσα "ωραια" δε θα ελεγε.
    Απιστευτη καταντια, να ωραιοποιησουμε τα αυτονοητα για παραμυθιαζεται ο οπαδος, για ΤΟΣΟ ζωα τους εχουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μεγαλυτερο γελιο το ριχνω με αυτους τους δυο χανους στο Σεντρα μετα τις 11 to βραδυ.
    ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ. Ο Ξερολισμος του ημιμαθη που πλασαρεται σαν εξπερ και αυτοθαυμαζεται που τον ακουνε ο Βασιλακης και ο Ιακωβος.
    Δεν υπαρχει αυτη η εκπομπη.
    Ο Μακουν ειναι η μεγαλυτερη μεταγραφη που εχει γινει ποτε στην Ελλαδα, ο παικτης που θα συμπληρωσει το παζλ του ΟΣΦΠ, αυτο που ελειπε ωστε η ομαδα του ΟΣΦΠ να ολοκληρωθει και να γινει σπουδαια και να ανεβει επιπεδο στην Ευρωπη.
    Οι ιδιοι που θεωρησαν το Ζιλμπερντο το χειροτερο παικτη που πηρε μεταγραφη στον ΠΑΟ.
    Γελαω με την ανοησια τους. Και την βαθια πιστη τους οτι αυτα που λενε εχουν την παραμικρη σοβαροτητα. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε βεβαίως και ο Μαρινάκης είναι μπλεγμένος στα στημένα παιχνίδια, παρέα με τον φίλο του τον Πατέρα (και τους Μπέο, Ψωμιάδη, Τσακογιάννη). Έστω και ένα παιχνίδι, το Ολυμπιακός-ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, φτάνει και περισσεύει. Άλλωστε, το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό που υπάρχουν ο Νικόλας και ο Βαγγέλης, όπως έλεγε μια ψυχή. Τονίζω ότι δεν είμαι ούτε βάζελος, ούτε γαύρος. Δεν είμαι οπαδός κανενός. Απλώς υποστηρίζω το ίδιο το ποδόσφαιρο που το έχουν κατακρεουργήσει όλοι αυτοί οι κύριοι.

    Ο Βαγγέλας έχει διωχθεί ποδοσφαιρικά εδώ και 2 μήνες, αλλά ακόμα δεν έχει κληθεί από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Μάλλον ακόμα το ψάχνουν όσο μπορούν πριν ανοίξουν τα χαρτιά τους και βρουν τον μπελά τους. Μην την ξαναπάθουν με αστήριχτα κατηγορητήρια. Με τον Πατέρα μην ασχολείστε, γιατί συνεργάστηκε θέλοντας και μη με την Εισαγγελία όταν το ξεκίνησε ο Κούγιας. Γι' αυτό και έκανε δωρεά στην ΕΛΑΣ €200.000 και τον χλεύαζε ο Μπέος από τις φυλακές. Με αντάλλαγμα να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Αν βγουν αργότερα άλλα στην φόρα για τον Νικόλα, βλέπουμε.

    Στο διά ταύτα. Πώς είναι δυνατόν να έχει διαρρεύσει από τς συνομιλίες Μπέου-Μαρινάκη το "Βαγγέλη ψάξου" για πέρυσι με Μακάμπι, και το "Βαγγέλη να προστατεύσουμε τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα" και να μην κουνιέται φύλλο? Κι άντε πες η Δικαιοσύνη έχει τα προβλήματά της. Ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, οι λοιπές ομάδες, γιατί κάθονται και κοιτάνε τα τραίνα που περνούν? Ο Γόντικας δεν λυπάται που η ομάδα που διοικεί χάνει λεφτά και πουλάει τον Σισέ? Ο Αδαμίδης επίσης που πουλάει τον Σκόκο κα δεν έχει μαντήλι να κλάψει? Ο Ζαγοράκης που τον στριμώξανε οι οπαδοί για τυχόν οικονομικές ατασθαλίες, ο Κόντης που δεν μπορεί να πάρει παίχτες, γιατί δεν αντιδράνε όταν σφάζονται και χάνουν λεφτά? Κι αν δεχθώ ότι όλοι είναι ενταγμένοι σε σφαίρες επιρροής, πράσινη και κόκκινη, το πράσινο μπλοκ γιατί κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα?

    Μάλλον η εξήγηση είναι απλή: όλοι είναι μπλεγμένοι μέχρι τον λαιμό. Δεν υπάρχει Άγιος. Είναι λυπηρό. Ούτε ένας. Μέχρι και ο Αδαμίδης μίλαγε κανονικά με τον Μάκαρο και ζήταγε συμβουλές για το πώς να κουλαντρίσει τα ρεμάλια της Ορίτζιναλ, αλλά φαντάζομαι δεν μιλάγανε μόνο γι' αυτό. Είναι μετά να μην σκεφτώ ότι το 6-0 στο Καραϊσκάκη ήταν στημένο ως προς την έκταση του σκορ από τον Αδαμίδη, για να κονομήσει λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παλικαρά μου βλέπω ότι συνήλθες, μια χαρά σε κόβω!

    Δηλώνω Ολυμπιακός αλλά όχι φανατικός. Ποτέ δεν υπήρξα.
    Το ρεζουμέ σου είναι καλό δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. ΣΩΣΤΟΣ!

    ΥΓ1. Καλός ο ΠΑΟΚ σήμερα, για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα.
    ΥΓ2. Πως τον λένε το μ@λ@κ@ τον ΠΑΟΚΤΖΗ που βιάστηκε να μπει στην περιοχή και να ακυρωθεί το πέναλτι;
    ΥΓ3. ΑΕΚ: Τι είναι αυτό το "ΠΡΑΜΑ";
    ΥΓ4. Για μένα το πιό καλό γκόλ στο Άντερλεχτ-ΑΕΚ είναι το πρώτο της Βελγικής ομάδας για το λόγο ότι ο άνθρωπος δεν παράτησε τη φάση. Δεν ξέρω αλλά γιατί μου ήρθε αμέσως στο μυαλό μου ο... Καραγκούνης;
    ΥΓ5. Τι σόι μ@λ@κ@ς αυτός ο Μανωλάς.
    ΥΓ6. Ο Χιμάνεθ γιατί έβγαλε τον Λεονάρντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βgt, χαίρομαι που το έγραψε κάποιος. Επίτηδες, δεν έκανα άμεση αναφορά, ώστε να δω αν θα αναφερθεί. Και αναφέρθηκε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό εξαγόμενο στοιχείο. Με τον ΠΑΟ εκτός Ευρώπης. Τον Βόλο να ξέρουμε όλοι- πλην Πιλάβιου- ότι αργά ή γρήγορα θα αποκλειστεί δια της νομική οδού, αλλά παρόλα αυτά τον βάλαμε και έπαιξε (!). Αντί να βάλουμε τον Άρη που μόνο πολλαπλά οφέλη θα είχαμε, σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα και βαθμολογική συγκομιδή στη συνολική βαθμολογία. Η ΑΕΚ πέρασε κατά τύχη στους ομίλους και είναι για κλάμματα. Ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός και αξιοπρεπής, αλλά έχει δεδομένες αδυναμίες, λόγω των οφθαλμοφανών κενών του. Και ο Ολυμπιακός νοιάζεται για τα λεφτά του τσου λου κι όχι για το ίδιο το τσου λου. Ρε λακαμά Ολυμπιακέ, δεν καταλαβαίνεις ότι αν δεν έχουμε βαθμούς, ακόμα κι ως πρωταθλητής Ελλάδας, θα παίζεις προκριματικά; Θες να σου θυμίσω τι παθαίνεις στα προκριματικά; Τον Σωτηρακόπουλο τον εκτιμώ. Πρώτα από όλα τον θεωρώ ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια. Είναι αλήθεια, όμως, ότι τώρα τελευταία τα χαλάει λίγο. Το να τα βλέπουν όλα υπέροχα δεν είναι δυνατόν, για τον απλό λόγο ότι δεν είναι όλα υπέροχα. Κάποια είναι άσχημα, κάποια μέτρια, κάποια αυτονόητα και κάποια είναι όντως υπέροχα, όχι όλα. Να είμαι ειλικρινής το έχω κόψει το ράδιο. Έχω αφοσιωθεί πλήρως στα γραπτά των δημοσιογράφων. Τα γραπτά μένουν, τα λόγια όχι. Άσε που όταν άκουγα ραδιόφωνο μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι με αυτά που άκουγα. Και τώρα μου ανεβαίνει με αυτά που διαβάζω, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ακούω την φωνή του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χάρη, ο Μαρινάκης με τα στοιχεία που έχουν βγει προς τα έξω, με την στάση του μετά από συγκεκριμένα ματς πρωταθλήματος, με τη στάση του στα μεταγραφικά, με τη στάση του ως Προέδρου της Σούπερ Λίγκας και την ανησυχία του για επίσπευση της κατοχύρωσης της βαθμολογίας, με την τωρινή στάση του που δεν έχει καμία σχέση με τα καραγκιοζιλίκια που έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, δείχνει ότι έχει την φωλιά του χεσμένη. Δεν ξέρω πόσο χεσμένη, αλλά και μια παράβαση να βρεθεί, αρκεί. Π.Χ. το ΟΣΦΠ -ΠΑΟ. Υποτίθεται ότι μέσα στο Σεπτέμβριο πρέπει να κληθεί από τον εισαγγελία. Για να δούμε. Όσο για τον Πατέρα, σίγουρα εμπλέκεται κι αυτός. Η περίεργη εξαφάνιση του από τις συνομιλίες, η ξαφνική αποχώρησή του από τον ΠΑΟ, τα πάρε δώσε με τον Μαρινάκη και οι διάφορες ευεργεσίες δείχνουν ότι κι αυτός έχει λερωμένη τη φωλιά του. Μόνο που μάλλον αυτός έχει εξασφαλίσει ασυλία. Το θέμα είναι ότι έχουν γίνει απείρως περισσότερα από όσα γνωρίζουμε. Ποιος θα βγει να μιλήσει; Αν κάποιος πάει κάτω υποτίθεται ότι θα πάρει μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερους. Και πες ότι μιλάει ο Μάκαρος στον ανακριτή και φωτογραφίζει π.χ. τον Μαρινάκη. Θα έχουμε κυρώσεις; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Όσο για τους υπόλοιπους μπλεγμένους δεν το ξέρω στα σίγουρα και δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Δεν νομίζω ότι ο Άρης έχει σχέση με όλα αυτά. Δεν έχει αναφερθεί πουθενά το όνομά του οργανισμού. Το ίδιο και η ΑΕΚ. Το ίδιο και ο ΠΑΟ. Ο Αδαμίδης μπορεί να έχει χάσει τον έλεγχο και να προσπαθεί με νύχια και με δόντια για την ΑΕΚ, αλλά δεν τον θεωρώ λαμόγιο. Το ίδιο κι ο Τζίγγερ- δεν είναι σε καμία περίπτωση λαμόγιο. Για τον ΠΑΟΚ κρατώ κάποιες χλιαρές επιφυλάξεις, λόγω περίεργων καταστάσεων με μεταγραφές Μελίσση - Χριστοδουλόπουλου και τις επιλογές του στις ψηφοφορίες της Σούπερ Λίγκας. Αυτή τη στιγμή θίγουμε ένα σοβαρότατο θέμα, για το οποίο έχω κάτι στο μυαλό μου. Ίδωμεν.

    Chris, δεν ξέρω αν συνήλθα. Πάντα μένουν κατάλοιπα και κόμπλεξ από τέτοιες ιστορίες που θα σε στοιχείωνουν για αρκετό καιρό. Το πόσο εύκολα μπορείς να τα τιθασεύεις ή να τα απομονώσεις εξαρτάται από την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Ο κύκλος μου, πάντως, με θεωρεί ισχυρή προσωπικότητα.
    1) Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Εργοτέλη ήταν πολύ καλός. Βέβαια, αυτός ο Αρίας είναι άγαρμπος και ατσούμπαλος, ενώ ο Ετό ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω σε ποια θέση παίζει.
    2)Τον είδα στη ζωντανή ροή να μπαίνει μέσα πριν το πέναλτυ και λέω φωναχτά που πάει ο μαλάκας. Γιατί ρε Κοντρέρας; Στην επανάληψη ενός πέναλτι πρέπει να αλλάζει ο εκτελεστής. Λάθος του ΠΑΟΚ. Αν δεν αλλάζει, το τέρμα έχει όλη τη ψυχολογία με το μέρος του.
    3) Έβλεπα την ΑΕΚ και θλιβόμουν. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Κυρίως μέση.
    4)Μαζί σου είμαι. Και του Λεονάρντο ήταν όμορφο. Άσχετα αν το τέρμα φέρει μερική ευθύνη.
    5) Ο Μανωλάς έπρεπε να έχει πωληθεί. Υπέγραψε το εκβιαστικό του συμβόλαιο και έχει κωλοκάτσει. Και πριν υπογράψει πάλι φαινόταν αδιάφορος. Τον Γενάρη πρέπει να φύγει και η ΑΕΚ να ψάξει από τώρα τον αντικαταστάτη του. Εκτός αν παίζει με τον Μπουγαΐδη που ανάθεμα αν τον έχουν δει να αγωνίζεται συνολικά πέντε άνθρωποι.
    6) Χιμένεθ είναι αυτός, ό,τι θέλει κάνει. Κι αυτός με το ένα πόδι και το μισό μυαλό εκτός ΑΕΚ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το τζαμπιόλι είναι το τσου λού; χιχιχι
    Πάντως Κάνθαρε βλέπουμε και στον αθλητισμό ακροβώς τα ίδια φαινόμενα που συναντάμε και στην πολιτική.
    Οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες αδυναμίες κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά εις βάρος άλλων. Τέσπα. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι πια με τα πολιτικά. Όμως οι αναρτήσεις σου κάθε φορά εκεί με πάνε.
    υγ. Οι Βάσκοι είναι ωραίοι τύποι.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Πατέρας είναι το "βαθύ λαρύγγι" της υπόθεσης και έχει "προστασία μαρτύρων".
    _________________

    Ο Βαλβέρδε είναι πεπερασμένος προπονητής. Ο Ολυμπιακός παίζει με ένα συγκεκριμένο παιχνιδιού γιατί μόνο αυτό ξέρει ο Βάσκος. Απλά αν αντιμετωπίζει μικρομεσαία ελληνική ομάδα επαρκεί, αν είναι παραπάνω σε επίπεδο, όχι. Με αυτόν στον πάγκο ο Ολυμπιακός δύσκολα μπορεί να κερδίσει μια καλύτερη απ' αυτόν ομάδα.

    Συν ότι αν δεν του πηγαίνει (έχει σχεδιάσει λάθος) το παιχνίδι ΠΟΤΕ δεν καταφέρνει να ανακατέψει την τράπουλα και να το γυρίσει.

    Την ιστορία με του Ουρτάδο την κατάλαβα «αν δεν έρθει ο Ορνπάιθ δεν λύνει το συμβόλαιό του ο Ουρτάδο», κανονικός εκβιασμός δηλαδή. Ωραία μηχανή έχουν στήσει τα δυό Ισπανά (Ιμπάνιεθ-Βλαβέρδε) στο Λιμάνι και βγάζουν το παντεσπάνι τους. Βοηθούν και κάποια ντόπια δημοσιογράφα, με το αζημίωτο φυσικά.
    _________________

    Και οι δυό Δικέφαλοι χρωστούν λεφτά στους παίκτες. Οκέυ. Η διαφορά είναι ότι σε αυτόν του Βορρά κάνει κουμάντο ένας ποδοσφαιράνθρωπος και σε αυτόν του Νότου ένας δικηγόρος.

    Ο Μανωλάς, απ' όσο ξέρω, στην ουσία δεν έχει ανανεώσει, αφού για να (αφήσει ο θείος του) πέσουν οι τελικές υπογραφές στα κοντράτα πρέπει να πάρει μια τρακοσαρού προκαταβολή, και κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει, οπότε δεν υπάρχει νέο συμβόλαιο.
    _________________

    Όποιος είχε δει τα ματσάκια της ΑΕΚ με τη Ντυνάμο, περίμενε διασυρμό στη συνέχεια, αφού δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που παίζει. Υπάρχει δηλαδή και συνέχεια. Βρίσκεται εκεί λόγω ενός τελικού Κυπέλλου που δεν έπρεπε να τελειώσει και τώρα θα υποστεί τις συνέπειες. Ότι ακριβώς παθαίνει τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός στο Τσουλού κερδίζοντας τα πέτσινα.
    _________________

    Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει εντεκάδα να χτυπήσει ακόμα και το πρωτάθλημα. Αλλά έχει και μηδενικό πάγκο. Οπότε κατά το τέλος του χειμώνα θα κάνει προκοίλι.
    _________________

    Στην καλαθοσφαίριση :lol: είχε μια χαρά σχεδιάσει ο Ζούρος να κλέψει το ματσάκι από τους Φρανσουάδες. Όμως κάναμε 3/21, περίπου 15%, επιτυχία παιδικής χαράς. Αν διατηρούσαμε το έτσι κι' αλλιώς χαμηλό ποσοστό μας στη διοργάνωση, περίπου 30%, θα βάζαμε άλλα 3 τρίποντα (6/21) και ίσως φτάναμε στη νίκη. Ωστόσο το ταλέντο στην ομάδα λείπει και είμαι πολύ ευχαριστημένος που παρουσιάσαμε μια σοβαρή ομάδα, βέβαια με οροφή στην απόδοση.

    Αν είμαστε το ίδιο σοβαροί σε ½ ώρα, μπορούμε να κάνουμε έκπληξη στους απογοητευμένους Σέρβους, με τον σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑnD, προσπαθώ να αφήνω κάποιες παρωθητικές νύξεις περί πολιτικής. Δεν γνωρίζω αν τα καταφέρνω καλά. Είμαστε παντού οι ίδιοι. Ο αθλητισμός είναι μικρογραφία της άθλιας κοινωνίας που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Η κοινωνία είμαστε εμείς, δεν είναι κάποιος ξένος. Εμείς αναφερόμαστε σε αυτήν λες και είναι άγνωστη ή εχθρός. Όπως ακριβώς συμπεριφερόμαστε στο κράτος.

    Υπουργέ, ο Πατέρας έχει αποκτήσει ασυλία: το έχουμε πει. Όπως έχουμε πει και για τον Βαλβέρδε. Στα ματς υψηλής έντασης και επικινδυνότητας βραχυκυκλώνει. Αν το σχέδιο του ρολάρει θα κερδίσει. Αν τον βοηθήσει η ροή του παιχνιδιού θα κερδίσει. Ειδάλλως, οι πινελιές που θα βάλει στο αγωνιστικό πλάνο του θα είναι μηδενικές ή έστω λιγοστές του στυλ αλλάζω πλευρά τα ακραία χαφ. Γενικώς το κοουτσάρισμα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο νομίζουμε, κυρίως διότι δεν ακούνε όλοι εξίσου καλά και δεν καταλαβαίνουν όλοι τα ίδια πράγματα. Στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού έχει πέσει καλό φαγοπότι. Το μόνο θετικό είναι ότι απαλλάχτηκαν από μεγάλα συμβόλαια. Το συμβόλαιο του Μανωλά είναι το λιγότερο. Και το ότι ηγείται ένας δικηγόρος το ελάχιστο. Η ομάδα δεν έχει λεφτά και πάει και μου παίρνει τον Ισλανδό. Ακριβώς όπως κάνουν οι Έλληνες πολίτες. Χωρίς λεφτά γλεντάνε στα μπουζούκια και κυκλοφορούν με καινούρια κινητά και αυτοκίνητα. Πώς σκατά τα καταφέρνουν; Η ΑΕΚ πέρασε κατά τύχη στην Ευρώπη: αυτή είναι αλήθεια. Κι όπως σωστά λες θα υποστεί τις συνέπειες. Μόνο που θα τις υποστούμε κι εμείς. Για μπάσκετ τα είπαμε και παραπάνω. Δεν μπορείς να στηρίζεσαι στα τρίποντα. Μολαταύτα, κερδίσαμε τους απογοητευμένους -όπως λες- Σέρβους και μετριάστηκε η λαχτάρα για υπερβάσεις. Τουλάχιστον, ήμαστε αξιοπρεπείς. Η πραγματική υπέρβαση δεν ήταν μια θέση στο βάθρο, αλλά η εγκαθίδρυση μια νέας ταυτότητας. Είμαστε έτοιμοι για νέα αγωνιστικά μονοπάτια. Ας ελπίσουμε και εξωαγωνιστικά.

    Γεια σου Μάγε παιχταρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλό Σαββατόβραδο!

    ...και ΚΑ(Ν)ΘΑΡΟ πρωτάθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε George και John. Καλά να περάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...