Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

To (αυθεντικό) τιραμισού

Το αγαπημένο μου γλυκό είναι το τιραμισού. Προσοχή: το αυθεντικό τιραμισού. Καλώς ή κακώς, το παρασκευάζω σπάνια. Ένας από τους λόγους είναι ότι τσακίζω όλο το ταψί μόνος μου και μετά πρέπει να τρέχω δέκα ώρες για να τα κάψω. Βλέπετε, έχουμε και μια σιλουέτα να (δια)τηρήσουμε. Αρκετές φορές με πιάνουν τα διαόλια μου, όταν βλέπω εναλλακτικές συνταγές για ορισμένα γλυκά ή φαγητά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το εναλλακτικό δεν ισχύει για τα πάντα όλα. Για παράδειγμα, ισχύει για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας ή τον εναλλακτικό τουρισμό. Εναλλακτικό τιραμισού δεν υπάρχει. Η συνταγή, μεταξύ άλλων, απαιτεί μασκαρπόνε, σαβουαγιάρ, (ωμά) αυγά και πασπάλισμα με κουβερτούρα. Δεν γίνεται να αντικαθιστάς το μασκαρπόνε με τυρί φιλαδέλφεια (!), τα σαβουαγιάρ με πτι μπερ (!), τα (ωμά) αυγά με σκόνη, γάλα ή κρέμα γάλακτος (!) και το πασπάλισμα κουβερτούρας με κακάο που θυμίζει άμμο από την κόκκινη παραλία της Σαντορίνης (!). Τότε δεν τρως τιραμισού, αλλά κάτι σαν τιραμισού. Στην Ιταλία, πάντως, ουδεπόποτε μου σέρβιραν εναλλακτικό τιραμισού. Το ίδιο και σε όσα ιταλικά εστιατόρια βρίσκονται εν Αθήναις. Λέτε να κάνουν κάποιο λάθος; Δεν νομίζω.


Έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Η σωστή και ορθολογική εφαρμογή του εκάστοτε αγωνιστικού πλάνου βασίζεται σε κάποιες απαράλλαχτες αρχές του ποδοσφαίρου. Για να τιθασεύσεις τις αρχές απαιτείται υπομονή και προσπάθεια. Όπως ακριβώς το κέικ σοκολάτας που παρασκεύασα με τα ίδια μου τα χεράκια και σάρωσα με τα ίδια μου τα δοντάκια. Όταν, όμως, λέμε προσπάθεια, εννοούμε αμέτρητες ώρες προπόνησης σε νοητικό και πρακτικό επίπεδο. Επειδή, κάτι τέτοιο μας φαίνεται εξωπραγματικό, έχουμε ακριβώς την τάση να δίνουμε εξωπραγματικούς χαρακτηρισμούς. Για παράδειγμα, την Μπαρτσελόνα την βαφτίζουμε ως playstation. Γιατί; Διότι, αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι η ομάδα διακρίνεται από έναν κοινό κώδικα. Ότι όλα αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο προέρχονται από αδιάκοπη προπόνηση και άκρατο επαγγελματισμό. Δεν σας αρέσει ο όρος ''κοινός κώδικας''; Αντικαταστήστε τον με τον όρο ''ομοιόγενεια'' σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο -πρωτίστως σε εξωαγωνιστικό. Το ενδιαφέρον στοιχείο έγκειται στο ότι φανερώνουμε την ίδια ακριβώς υπερβολή, έστω από το άλλο άκρο, όταν μια ομάδα δεν τσουλάει καλά στο χόρτο. Και φυσικά οι αντιθέσεις, εκφρασμένες σε υπερθετικό βαθμό, δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο. Όχι, βέβαια. Όποια πτυχή της ζωής και να εξετάσεις διακατέχεται από άκρατη, ανούσια και ανεξήγητη υπερβολή. Υπερβολικά υπερβολική. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Υποθέτω ότι ξέφυγα. Συγχωρέστε με. Τον τελευταίο καιρό το παθαίνω συχνά. Είχαμε μείνει στο αυθεντικό τιραμισού και στις απαράλλαχτες αρχές του ποδοσφαίρου. Ποιες είναι αυτές; Στον πρώτο σύνδεσμο του παρόντος κειμένου, περί υλικού του Άρη, αναλύω αρκετές από αυτές. Επιγραμματικά, αναφέρω ότι ως βασικές αρχές σημειώνονται οι εξής: σουτ, πάσα, κίνηση άνευ μπάλας, κάθετο ποδόσφαιρο, αλληλοκάλυψη. Εννοείται ότι η μπάλα πρέπει να βρίσκεται κάτω και το κεφάλι πάνω. Έτσι γίνονται οι αυτοματισμοί. Και φυσικά, απαιτείται συνεχές τρέξιμο. Πώς αλλιώς θα αλληλοκαλύπτεις και θα έχεις κοντά τις γραμμές; Έχουμε πει, όμως, ότι η ζαχαροπλαστική δεν είναι μπάλα. Αν πραγματικά θελήσεις να φτιάξεις (αυθεντικό) τιραμισού, θα το φτιάξεις. Θα προμηθευτείς τα κατάλληλα υλικά και θα προσέξεις την ποιότητά τους και την ημερομηνία λήξης. Η επιτυχία είναι δεδομένη και σίγουρη, έστω κι αν η αρχή προκύψει ιδιαίτερη. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να δουλεύεις με τα ίδια υλικά κι όμως να προκύπτει διαφορετικό αποτέλεσμα. Εντούτοις, ο προπονητής παίζει το ρόλο του Σεφ. Οφείλει να μιξάρει όσο το δυνατόν καλύτερα τα υπάρχοντα υλικά και να παρουσιάσει μια ελκυστική εικόνα. Οφείλει να προσπαθήσει. Ωστόσο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να πάρεις στα σοβαρά έναν προπονητή πρέπει να φέρει αποτελέσματα. Αυτά τον στηρίζουν. Ούτε οι οπαδοί μήτε οι Πρόεδροι. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει όραμα. Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Πού θέλω να καταλήξω; Όπως δεν νοείται τιραμισού, χωρίς σαβουαγιάρ, μασκαρπόνε, (ωμά) αυγά και πασπάλισμα με τριμμένη κουβερτούρα, έτσι ακριβώς δεν νοείται ποδόσφαιρο, χωρίς σουτ, πάσα, κίνηση άνευ μπάλας, κάθετη ανάπτυξη και αλληλοκάλυψη. Όπως υπάρχουν κάποιοι που για τον άλφα ή βήτα λόγο προτιμούν το εναλλακτικό τιραμισού, έτσι ακριβώς υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο κάποιοι που για τον άλφα ή βήτα λόγο προτιμούν να παίζουν με καμινάδες ή να μην κινούνται χωρίς την μπάλα. Το ζήτημα δεν είναι να αποτύχεις ή να μην μπορείς -ένεκα περιορισμένων ικανοτήτων, δυνατοτήτων και δεξιοτήτων- να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου. Το ζήτημα έγκειται στο να προσπαθήσεις.

Είχαμε κάνει λόγο για τους παράγοντες του Άρη. Έχω δηλώσει, κατά κόρον, ότι ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο τέταρτος. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι βρίσκονται στην κουζίνα του Σεφ δέκα νοματαίοι που έχουν όρεξη για κράξιμο. Κι ο Σεφ να θέλει να φτιάξει (αυθεντικό) τιραμισού. Οι νοματαίοι, όμως, δεν μασάνε. Θεωρούν ότι από τη στιγμή που τρώνε τιραμισού έχουν το κάθε δικαίωμα να απαξιώνουν κι ας μην το έχουν, εν τέλει, στο βαθμό που πιστεύουν. Κι αρχίζει το σόου. Ουρλιάζουν για τα σαβουαγιάρ. Λέει ο τάδε: «Δεν έχουν επικάλυψη σοκολάτας». Λέει ο δείνα: «Προτιμώ τα πτι μπερ». Γκρινιάζουν για το μασκαρπόνε. Αρχίζει ο ένας: «Πολύ ακριβό υλικό, δεν το θέλω». Τον αντικρούει ο άλλος: «Ναι, αλλά το φιλαδέλφεια είναι πολύ soft, δεν κάνει». Συνεχίζουμε με τα αυγά. Ξεκινά ο πρώτος: Τιραμισού, χωρίς αυγά δεν υπάρχει». Συνεχίζει ο δεύτερος: «Ναι, αλλά ποιος έχει τα καλύτερα; Η λαϊκή, η υπεραγορά ή ο μπακάλης;». Ο Σεφ προσπαθεί να βάλει μια τάξη, αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι νοματαίοι ακάθεκτοι. Σαν το Πάγκαλο ένα πράγμα. Σειρά έχει το πασπάλισμα. Ξαφνικά, μέσα στη παραζάλη και στον πανικό ξεσηκώνονται και οι νηφάλιοι: «Ρε Σεφ, βάλε παραπάνω σοκολάτα». Τον ακούει ο διπλανός του και λέει: «Κάτσε ρε αλάνι, αν βάλει παραπάνω σοκολάτα θα χαθεί η ισορροπία γεύσεων». Ο Σεφ τα έχει βρει μπαστούνια. Είναι μόνος σε ένα δωμάτιο, αγωνία για το πως θα μπλεντάρει τα υλικά, προσπαθεί να φτιάξει αυθεντικό τιραμισού και έχει τον όχλο να τον κυγηγάει με τα μίξερ και τις σπάτουλες. Επιπλέον, από το πουθενά αναδύονται κάτι περίεργοι τύποι. Ήρθαν, δήθεν, να ενημερώσουν το κοινό για την εξέλιξη του τιραμισού και να κρίνουν την παραγωγική διαδικασία και το (τελικό) αποτέλεσμα. Η κριτική τους περιορίζεται αυστηρώς σε οριοθετημένα σημεία, αγνοώντας προκλητικά το πλαίσιο που εργάζεται ο Σεφ και παραλείποντας εντέχνως ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες. Κάποια στιγμή, οι κριτές, σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή, θα συμπεριλάβουν στην κριτική όλα αυτά που αγνοούσαν και απέκρυβαν. Εν τέλει, θα αποφανθούν ότι ο Σεφ δεν ταιριάζει για την παρασκευή του συγκεκριμένου γλυκού και οι οπαδοί θα δηλώνουν με ''δικαιωμένο'' ύφος: «Εμείς τα λέγαμε».

Σε αυτό το σημείο η φανταστική περιγραφή λαμβάνει τέλος, αν και μεταξύ μας δεν είναι και τόσο φανταστική. Βρείτε, λοιπόν, ποιος είναι ο Σεφ, ο όχλος και οι κριτές. Ανακαλύψτε σε ποιο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας βρισκόμαστε. Και αποφασίστε αν θέλετε να φάτε αυθεντικό τιραμισού. Σε τοιαύτη περίπτωση, αποχωρήστε από το δωμάτιο, αφήστε μόνο το Σεφ, δείξτε σύνεση, βάλτε μπρος τη μηχανή της υπομονής και περιμένετε το (τελικό) αποτέλεσμα. Πού ξέρετε; Μπορεί να προκύψει εύγευστο και ελκυστικό. Όπως το δικό μου τιραμισού.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης αγωνιστικής είναι ο ένας και μοναδικός, ο ανυπέρβλητος, ο αξεπέραστος, Στηβ Γιατζόγλου. Μέγας ατακαδόρος. Τα σέβη μου στον Κωνσταντίνο, στον Air Ιωάννη και στον Δημήτρη.

Υ.Γ.2 Περαστικά στο Μιχάλη Σηφάκη. Μην μασάς αγόραρε. Δράττομαι της ευκαιρίας και σημειώνω ότι ο Βελλίδης δεν είναι έτοιμος για πρώτος τερματοφύλακας. Δεν έχει ακόμα τα προσόντα για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας και τολμώ να πω ότι την δεδομένη στιγμή στερείται ψυχολογίας. Ας προσέξουμε όλοι μας, να μην τον κάψουμε. Επιπλέον, οφείλω να αναγνωρίσω τα αντανακλαστικά που έδειξε η διοίκηση στο θέμα Γιακούποβιτς. Και πάλι περαστικά στον Μιχάλη. Γερός και σιδερένιος.

Υ.Γ.3 Καρπετόπουλος speaking: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι ομάδες που διεκδικούν δύο θέσεις: είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα (που δεν έχουν πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α.), η Δράμα και ο Λεβαδειακός (που πλέον διώκονται για συμμετοχή στα στημένα) και η Α.Ε.Λ. και ο Πανσερραϊκός (που έχουν υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αλλά δεν αντιμετωπίζουν διώξεις»).

Υ.Γ.4 Η Άρσεναλ δεν πατάει γερά στα ποδάρια της. Αυτό δίνει το έναυσμα για νίκη μέσα στην Αγγλία; Ας είμαστε σοβαροί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως, η έχουσα προβλήματα ομάδα, ξεμπουκώνει. Διασκεδάζει τις εντυπώσει (κλισέ). Τέσσερα είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Βαλβέρδε. Το κατηφορικό γήπεδο, η ταχύτητα σε πόδια και μυαλό των παιχτών της Άρσεναλ, το ποιος θα επωμισθεί να μαρκάρει αποτελεσματικά τον Αρτέτα και τα μυαλά που κουβαλούν οι Ολυμπιακοί στο κεφάλι τους (;).

Υ.Γ.5 Ο Αντρέας διόριζε, ο Τζέφρυ απολύει. Αυτή είναι η αλήθεια. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ανδρέας ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώ ο Τζέφρυ είναι Πρωθυπουργός παρά τω Υπουργώ. Όπου Υπουργός, βάλτε Βενιζέλος ή Πάγκαλος. Ίδιο εκτόπισμα έχουν. 



Υ.Γ.6 Είχα σκοπό να βάλω τραγουδάρα, αλλά μόλις έπεσε στην αντίληψή μου το παρακάτω βιντεάκι δεν μπόρεσα να αντισταθώ.


31 σχόλια:

  1. Πες τα Χρυσόστομε. Τιραμισού με Φιλαδέλφεια και Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον!!!
    Τρελλαίνομαι για τιραμισού, μια φορά είχα φάει τόσο πολύ που είχα αϋπνία το βράδυ από τον εσπρέσσο!!!! Επειδή τα ωμά αυγά όμως δεν μου αρέσουν κάνω κρέμα ζαμπαγιόνε συνήθως...δες και τη δικιά μου εκδοχή: http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/2010/07/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ανοίγεις την όρεξη και μετά; Θέλω ένα, παρακαλώ, μεγάαααααααααλο κομμάτι!
    Τι τύχη να κάνεις γλυκά! Τι κρίμα που, και αυτό, δεν εκτιμήθηκε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς υ.γ.4....με τετοιον τερματοφυλακα,το πιο πιθανο ειναι να περασουμε ευχαριστο βραδυ και να κανουμε μαθηματα αριθμητικης...Μαντεψια δικη μου...4 γκολ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Αυτό που λες για τους παράγοντες που διοικούν και τους οπαδούς που κριτικάρουν χωρίς να ξέρουν από ποδόσφαιρο είναι 100% αληθινό. Όχι μόνο δεν προσφέρει στο ανέβασμα της ομάδας, αλλά την χαντακώνει. Το γιατί συμβαίνει μόνο να υποθέσω ξέρω. Στην εποχή μας υπάρχει μόνο το στοίχημα και όσο τα κονομάει από το στήσιμο ο πρόεδρος όλα καλά. Παλιά που συνέβαινε χωρίς να υπάρχει το στοίχημα σε τέτοιο βαθμό αδυνατώ να το καταλάβω. Τέλος πάντων. Οι οπαδοί έχουν θέση μόνο σε 2 σημεία: ή στην εξέδρα, ή στο σπιτάκι τους. Όχι στην διοίκηση.

    Πήρε ο Άρης τον Γιακούποβιτς για 2 χρόνια. Μάλλον ο Σηφάκης θα πωληθεί το καλοκαίρι. 2 τέτοιοι τερματοφύλακες που παίζουν βασικοί, σε μια ομάδα σαν τον Άρη απλά δεν χωράνε.

    Θα το λέω μέχρι να χάσω την λαλιά μου: αφού δεν πρόκειται να βγάλουν άκρη με το ποιός μπορεί και ποιός δεν μπορεί να παίξει στην Σούπερ Λίγκα ελέω των υποβιβασμών Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου, μαζί με τις διώξεις για στημένα παιχνίδια, αφήστε τις θέσεις κενές ρε παλληκάρια. Να μην υπάρξουν αντικαταστάσεις με ομάδες που θα ψευτοπαίξουν με ρόστερ Β' Εθνικής και θα υποβιβαστούν σούμπιτοι λόγω ανεπάρκειας, μόνο και μόνο για να τσεπώσουν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μα να μείνουν με 10 ομάδες στην Σούπερ Λίγκα? Να μείνετε με 10, και να παίξετε και τρίτο γύρο για να παίξετε 30 παιχνίδια αγορινάρες μου.

    Η Άρσεναλ φέτος είναι σε τρικυμία, και με δεδομένο ότι στην 3άδα θα είναι οι Τσέλσι, Σίτυ και Γιουνάιτεντ, απειλείται ακόμα και η απώλεια της τετράδας από Τότεναμ και Λίβερπουλ. Ακόμα και αν έμεναν οι Νασρί και Φάμπρεγας στην ομάδα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε πάνω-κάτω τους ίδιους παίχτες που θα βρει απέναντί του την Τετάρτη. Ράμσεϊ, Αρσάβιν, Γουόλκοτ, Ροσίτσκι, που είναι δηλαδή αναπληρωματικοί, συν μερικούς βασικούς. Οι Ολυμπιακάρες καλά θα κάνουν να αλλάξουν πλευρό όταν κοιμούνται όσον αφορά την Άρσεναλ.

    Το τρομερό είναι ότι ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν νερό στο όνομα του Ανδρέα. Ποιός ήταν ο κύριος? Ένας άνθρωπος των Αμερικανών κι αυτός, παρά τα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" (απ' όσο ξέρω, ακόμα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ είμαστε). Που διέλυσε τις δομές του Κράτους. Που κρατικοποίησε σχεδόν τα πάντα και διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ελέω καθοδηγούμενων απεργιών. Που προσέλαβε όλους τους Πρασινοφρουρούς στο Δημόσιο. Και όλα αυτά τα έκανε με δανεικά λεφτά, αλλιώς δεν θα μπορούσε να τους πληρώνει ούτε με κουμπιά ή στραγάλια. Πολλά μπορεί να σούρει κανείς και σ' αυτόν και σε πολλούς άλλους. Αλλά κανείς δεν το κάνει. Τάχα επειδή "σέβονται την μνήμη του νεκρού". Ή το "περασμένα ξεχασμένα". Το να απολυθούν οι μισοί Δημόσιοι Υπάλληλοι (όλων των βαθμίδων) είναι σίγουρα σωστό. Πού θα δουλέψουν όμως οι ατυχήσαντες που θα απολυθούν? Δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας για να τους απορροφήσει. Οπότε, δύο ενδεχόμενα βλέπω να πραγματοποιούνται: ή θα ζητιανεύουν οι Έλληνες δουλειά από τους μετανάστες μέσα στην Ελλάδα (από Πακιστανούς, Αλβανούς, Τούρκους, Βούλγαρους, κλπ) αντιστρέφοντας τους μέχρι τώρα γνωστούς κανόνες, ή θα ξεσηκωθεί απαίτηση για "σκούπα" εναντίον των μεταναστών. Πιο πιθανό μου φαίνεται το δεύτερο ενδεχόμενο, και θα συμφωνούσα με αυτή την εξέλιξη. Δεν είμαι ακροδεξιός, αλλά σιχαίνομαι ΣΥΡΙΖΑ και συναφείς που πρώτα σέβονται τον ξένο μετανάστη και μετά τον Έλληνα πολίτη, που αντιπροσωπεύουν στην Βουλή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την συνταγή για το τιραμισού θέλω. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το γλυκό χρησιμοποιεί υλικά παραλλαγής λέγεται τιραμισού αλα-Κάνθαρος π.χ, για να είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι σαν το αυθεντικό. Απαγορεύεται να ονομάζεται σκέταο τιραμισού. Επίσης η σωστή παρασκευή γλυκού γίνεται με ζυγαριά οπωσδήποτε, παίζει μεγάλο ρόλο η ακρίβεια της ποσότητας ΟΛΩΝ των υλικών. Ενώ αντίθετα στη μαγειρική η μεγάλη ακρίβεια παίζει ρόλο μόνο σε όσα υλικά μπαίνουν σε μικρές ποσότητες, όπως αλάτι, πιπέρι κ.λ.π. Στα υπόλοιπα υλικά της μαγειρικής μια απόκλιση της τάξης του 10% είναι αποδεκτή στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν και εκεί η μεγάλη ακρίβεια δημιουργεί "τελειωμένες" συνταγές που παρασκευάζονται με μεγάλη ευχέρεια, χωρίς προβληματισμούς.

    Για το τι μέλλει γενέσθαι στο Emirates έδωσε κλίμα ο Μέελμπεργκ, ότι «ο ρυθμός που έχει το αγγλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει αλλού». Ο Ολυμπιακός επίσης είναι φέτος πιο αργή ομάδα από άλλες χρονιές, λέω. Όταν μάλιστα έχει ένα τέρμα που τρώει σχεδόν σε κάθε αγώνα ένα γκολάκι όρθιος, οι πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα μειώνονται. Ελπίζει κυρίως ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι εκπλήξεων και όχι σε στοιχεία παιχνιδιού που προκύπτουν από την ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώπα! Άτιμε, με χτύπησες στο αδύνατο σημείο μου! Τιραμισού ε; Και μάλιστα γνήσιο. Λοιπόν, θα σου πω τι θα κάνουμε. Θα φτιάχνεις εσύ το ταψί, θα σε βοηθάω εγώ για να μη το τρως μόνος σου κι εγώ θα βάζω τους λουκουμάδες... χε χε χε... καλό ε;

    Όσο για τον παρασκευαστή και το σκυλολόι από πάνω του έχω να πω το εξής: Άμα ο παρασκευαστής έχει κλειστεί ενάμιση χρόνο μέσα στο εργαστήριο και έχει βραχυκυκλώσει από τις παρλαπίπες που ακούει με αποτέλεσμα να μη του βγαίνει με τίποτα το γνήσιο τιραμισού, του τραβάς μια κλωτσιά και τον στέλνεις από εκεί που ήρθε για να πάρει όσο χρόνο του χρειάζεται μέχρι να το πετύχει κι εσύ πετάγεσαι στου Τίλλα και αγοράζεις ένα κουτί τίγκα στα τιραμισού και τα τσακίζεις να σου φύγουν οι υπογλυκαιμίες.

    - Περαστικά κι από μένα στον Μιχάλη και να επιστρέψει γερός το συντομότερο.

    - Ας μην ανέβει κανένας άλλος μωρέ. Φτάνουν οι 14 ομάδες. Ειδικά εμείς στην ΑΕΚ το παρακαλάμε αυτό. Με όσους λιγότερους παίξουμε φέτος τόσο καλύτερα θα είναι. Δεν θα την παλέψουμε να τρώμε τριάρες από καμιά Δόξα και κανένα Λεβαδειακό!

    - Όντως, τέσσερα είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Βαλβέρδε στο ματς με την Άρσεναλ. Πώς θα αποφύγει το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο γκολ που θα φάει!

    - Για μια Ελλάδα νέα δεν μας έλεγε ο Αντρέας; Ε, ήρθε ο γιος του και μας την έφερε!

    - Ο διαιτητής αυτός πρέπει να βραβευθεί με όσκαρ ψυχαγωγίας θεατών και αθλητών. Άντε με τέτοιο διαιτητή να κάνει κανείς επισόδια στο γήπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περίνιο, ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι πρότυπο. Μόνο οι παίχτες θα κάνουν θέατρο; Όχι δα.

    Λίλα, τιραμισού και ξερό ψωμί. Πάθος για το συγκεκριμένο γλυκό, αλλά σου είπα: είμαι καλοφαγάς και το τσακίζω σε μια μέρα. Όσο για τα αυγά μπορείς κάλλιστα να παίξεις με μπεν μαρί. Ακριβώς όπως στη συνταγή σου. Τα σέβη μου.

    Λύχνε, ο Κάνθαρος είναι πολυτάλαντος και ασχολείται με πολλά πράγματα. Δεν είναι τεμπελόσκυλο και βαριέται να κάθεται χωρίς να παράγει έργο. Πολλά δεν εκτιμήθηκαν δυστυχώς. Κι από τις δυο πλευρές. Τα λάθη μου τα έχω παραδεχτεί ουκ ολίγες φορές. Ο Κάνθαρος είναι λεβέντης και δεν κρύβεται, αλλά η αγάπη πονάει ρε Λύχνε. Πονάει η ρουφιάνα.

    Πάνθηρα, δεν ξέρω αν θα είναι 4 γκολ ή 27. Ξέρω ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται τέτοια έπαρση. Χρειάζεται ρεαλισμός που δεν διαθέτουμε σε κανένα κομμάτι της ζωής μας. Δυστυχώς.

    Χάρη, εννοείται ότι την χαντακώνει. Αν εσύ στην εργασίας σου έχεις μονίμως κάτι περίεργους τυπάδες να κρέμονται σαν τη Δαμόκλειο Σπάθη θα μπορέσεις να αποδόσεις και να έχεις διάρκεια. Μπερδεύουμε την κριτική με την απαξίωση και τον μηδενισμό. Έχω ετοιμάσει ένα μακροσκελές άρθρο περί ''προπονητών''. Θα το ανεβάσω σύντομα. Το συμβόλαιο του Σηφάκη λήγει το καλοκαίρι. Επομένως, δεν γνωρίζω τι προβλέπει το πλάνο. Δεν ξέρω και ποια είναι τα θέλω του Σηφάκη. Πες ότι φέτος θα τσουλήσει η δουλειά, αφού ο Σηφάκης θα είναι μακροχρόνια τραυματίας. Του χρόνου; Μάλλον ο παίχτης θα φύγει ως ελεύθερος, χωρίς να πάρουμςε φράγκο. Αυτό καταλαβαίνω. Εξάλλου, ποιος θα αγοράσει την τρέχουσα σεζόν έναν τραυματία; Από πρώτη Γενάρη μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Αν σκέφτομαι ορθά, τότε καλά έκανε η διοίκηση και έκλεισε συμβόλαιο δυο ετών στον Ελβετό. Κι από πίσω έρχεται ο Βελλίδης. Ας ελπίσουμε ότι σε δυο έτη θα είναι έτοιμος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κατάφεραν και τα έκαναν τόσο σκατά. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλαβω. Εγώ κι εσύ να ήμαστε στην ΕΠΟ τέτοιο μπάχαλο δεν θα το κάναμε. Και τώρα βιάζονται να βουλώσουν τις τρύπες. Η πλάκα είναι ότι προκύπτουν συνεχώς νέες. Η Άρσεναλ ακόμα και σε αυτή την κατάσταση είναι πολλές σκάλες πάνω από τον Ολυμπιακό. Πρώτα από όλα θα τους βγει η γλώσσα στο τρέξιμο. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Αγγλία. Μακάρι να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αν και τρέμω σε μια τέτοια περίπτωση. Το τι υπερβολή θα ειπωθεί δεν θα έχει προηγούμενο. Πίνουν νερό στο όνομα του Ανδρέα, διότι μοίραζε χρήμα. Δεν μας νοιάζει πως κι από που ερχόταν. Μας ένοιαζε ότι μας έδιναν χρήμα. Ειδικά, κάποιες κατηγορίες έκαναν κυριολεκτικά πάρτι. Για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές και οι αγρότες. Μιλάμε για καταστάσεις απείρου κάλλους. Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουν μέχρι και φοιτητές οικονομικών σχολών. Αλλά κάνείς δεν είναι ηγέτης και κανείς δεν έχει τα παπάρια να τολμήσει. Μειώνεις τους μισθούς, θεσπίζεις ελεγκτικούς μηχανισμούς, απολύεις κόσμο με βάσει αυτούς τους μηχανισμούς κι όχι αόριστα, κόβεις μαχαίρι τα ρουσφέτια, πατάς την φοροδιαφυγή, εφαρμόζεις την νομοθεσία. Δεν αυξάνεις φορολογία, δίνεις κίνητρα σε όλους, δεν λες ψέμματα, δεν ξεπουλάς, στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις, αξιοποιείς το φιλότιμο του Έλληνα, εκμεταλλεύεσαι εσύ και μόνο εσύ τον ορυκτό πλούτο σου και φυσικά δεν παίρνεις δάνεια. Είναι δυνατόν να παίρνεις δάνεια; Απίστευτα πράγματα. Μέχρι και η γιαγιά 100 χρονών που μένει εδώ δίπλα και δεν ξέρει γράμματα καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να δανειστούμε. Κι όμως δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε και κανένας άλλος. Εδώ έλεγε η Ν.Δ. ότι τα πράγματα είναι δύσκολα κι ότι έρχεται λιτότητα και μάντεψε ποιος βγήκε. Ο Τζέφρυ που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Απανωτά λάθη από τον ελληνικό λαό. Απανωτά λάθη τα τελευταία 37 χρόνια. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν ηγέτες. Ούτε στην πολιτική μήτε στο λαό. Για αυτό ο Ανδρέας λατρεύεται. Επειδή έδινε λεφτά. Για αυτό τον Τζέφρυ θα τον πάρουν με τις πέτρες. Επειδή τα παίρνει. Κι ο λαός εξακολουθεί να πλανάται πλάνην οικτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκούδε, αν τη θες να στη δώσω. Σου θυμίζω ότι έχουμε και μια κορμάρα να κοιτάξουμε. Αν και μεταξύ μας μόλις αρχίζεις να τρως σταματάς να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα.

    Υπουργέ μου, με βάσει την εμπειρία μου δηλώνω ότι η μαγειρική είναι φαντασία, η ζαχαροπλαστική μαθηματικά. Ξέρεις γιατί φρικάρω; Διότι, βλέπω κάποιους αμετανόητους να εκστομίζουν μεγάλα λόγια. Με την Άρσεναλ παίζεις ρε μάγκα. Την Άρσεναλ. Αγγλική ομάδα. Που τρέχει πολύ, ποιοτικά και γρήγορα. Το μόνο που θα σώσει τον Ολυμπιακό είναι να κρατήσει το μηδέν μέχρι και τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου μπας και και ρίξει την ψιχολογία της Άρσεναλ. Αλλά, όπως, είπα σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως, ο γηπεδούχος ξεμπουκώνει. Αυτό υποδηλώνει η ιστορία.

    Αετόπουλο, είσαι καλοφαγάς ρε μπαγάσα. Σε πάω. Αν είναι 1,5 χρόνο κλεισμένος προφανώς κάτι πάει στραβά. Επειδή, πιθανολογώ ότι μιλάς για Χιμένεθ πρέπει να φύγει και για άλλους λόγους. Εδώ, όμως, μιλάμε για Τσιώλη. Το έργο του οποίου κρίναμε από τα φιλικά και δυο επίσημα ματς. Ψυχεδέλεια. Και βγαίνει ο όχλος και κράζει. Ευτυχώς υπάρχουν και λογικές φωνές. Και έχεις και τους δημοσιογράφους να σου φουσκώνουν τα μυαλά. Παραδόξως, φέτος, οι δημοσιογράφοι του Άρη κράτησαν χαμηλό προφίλ. Οι οπαδοί τι σκατά πάθανε; Έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι για τις τριάρες; Θα σου κάνουν κι άλλοι παρέα, δεν θα είσαι μόνος. Μαζί θα τα περάσουμε. Θα τρώμε τιραμισού και θα γελάμε. Το αυριανό ματς το περιμένω με λαχτάρα. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει και το κυριότερο πως θα γίνει. Ρε το καταλαβαίνεις ότι μας κυβερνά ο Τζέφρυ; Ο άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει. Δεν μπορεί να μιλήσει. Δεν μπορεί να μιλησει γαμώ το κέρατό μου. Ο διαιτητής πρέπει να έρθει πάραυτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να τεθεί στη διάθεση του Κύρου.

    Τα σέβη μου σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανθαράκο μου το τιραμισού σου είναι respect!!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένω. Αν δεν θες εδώ στο μέιλ μου. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλενα, ευχαριστώ. Που να το φας κιόλας. Καλή βδομάδα και σε σένα. Πάντα καλά.

    Αρκούδε, the eagle has landed, acknowlegde.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εγώ βλέπω να τρώει πολλά ο Ολυμπιακός αύριο.
    Βέβαια, εμένα με ενδιαφέρει το Διαιτητικό Δικαστήριο σήμερα...
    ΥΓ. Τι ποινή προβλέπεται για τον διαιτητή που κάνει θέατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε συ Kanthare τίποτα σε σοκολατίνα έχεις? Έστω εκείνο το κέικ σοκολάτας που έγραψες. Να φτιάξεις ένα και να μου το στείλεις...Δεν τρώω γλυκά, αλλά πεθαίνω για σοκολάτα!
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Πάλι έχασα στο κουίζ (κλαψ). Οπότε δικαιούμαι το γλυκό!
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Να σου πω μην επαναληφθεί και δεν ξαναβάλεις τραγούδι..πού θα ακούω εγώ χέβυ μέταλ μετά, εεεε? :)))
    Λοιπόν δεν ξέρω πως θα τα καταφέρεις αλλά θέλω να βρεις το βιντεάκι του Μπακαγιόκο που ξεκαρδίζεται στα γέλια σε μια συνέντευξη τύπου. Γμτ δεν ξέρω σε ποιον αγώνα ήταν, αλλά μιλάμε για πολύ γέλιο...Να βλέπεις τον Μπακαγιόκο να έχει κατουρηθεί στα γέλια και του κάνεις και εσύ..σιγόντο, όπως λένε στο χωριό μου! :))))
    Αυτά!
    Πολλά φιλιά, καλημέρεεεες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. απο τα σχολια των φιλων πιο πανω δικαιονωμαι που λεω πρωταθλημα και παλι πρωταθλημα.
    οχι οτι βλεπω κατι διαφορετικο απο τα αλλα παιδια για τηυν ομαδα μου.
    εξαλου οταν η ομαδα που τερματισε 13 βαθμους πανω απο το δευτερο δεν εχει τυχη με μια μαρσειγ που ψιλοσερνετε στη γαλλια και μια αρσεναλ που ακομα ψαχνετε για πιο επιπεδο ελληνικου ποδοσφαιρου μιλαμε??
    παντως αν καποιου φιλου η ομαδα πιστευει οτι θα ειχε καλυτερη τυχη εγω μετα χαρας θα της εδινα τη θεση μου αυριο βραδυ!!!!
    σε αντιθετη περιπτωση θα απολαυσω τον αγωνα με μια κρυα μπυρα και θα κανω γαργαρες για να εχω δθνατη φωνη την κυριακη.
    το τυραμισου σου φατο μονος σου.
    ουτε να το βλεπω!!!!!!

    ο τζεφρυ θα σωσει την ελλαδα!!!!!!!
    ο καλυτερος ο πιο εξυπνος διορατικος δικαιος
    πρωθυπουργος που ειχαμε ποτε!!!
    με το πασοκ καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόνο ἐσύ μπορεῖς νά πηδᾶς μέ τέτοια χάρη καί ταλέντο ἀπό τήν τιραμισοῦ στό ποδόσφαιρό, καί νά ἐλλίσσεσαι ἀπό τ΄αὐγά στίς πᾶσες καί τά σούτ. Εὖγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πιγκουίνε, έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τα δικαστήρια. Ειδικά, στο αθλητικό δίκαιο γίνεται χαμός. Βγαίνει μια απόφαση από ένα όργανο και τσουπ πάμε σε άλλο όργανο για να την ακυρώσει. Δεν υπάρχει ποινή για διαιτητή που κάνει θέατρο. Ο λαός θέλει να βλέπει τους διαιτητές να κυλιούνται στο χορτάρι. Όσο για τον Ολυμπιακό θα δούμε απόψε τι θα γίνει.

    Αστροφεγγιά, σοκολατίνα δεν έχω φτιάξει ποτέ. Μήπως σε βολεύει κάτι σε σουφλέ σοκολάτας; Μπράουνιζ; Κούκιζ; Για το κουίζ μην μασάς. Κάτι θα βρεθεί και για σένα. Εξάλλου, η χαρά είναι η συμμετοχή. Για το τραγούδι θα επανορθώσω στην επόμενη ανάρτηση, η οποία δεν θα έχει αθλητικό χρώμα. Το έχω δει το βιντεάκι με Μπακαγιόκο. Μορφή ο τύπος. Και καλός παίχτης. Καλη συνέχεια.

    Θέμη, το επίπεδο το φτιάχνουν οι συνιστώσες που συνθέτουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Παράγοντες, οπαδοί, δημοσιογράφοι, ΕΠΟ, Πολιτεία. Οπότε τι ψάχνεις να βρεις; Το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα. Δεν έχουμε κανέναν δικαίωμα να θυσιάζουμε την ανταγωνιστικότητα. Όπως, επίσης, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σνομπάρουμε την Ευρώπη. Στην Ευρώπη βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι. Το βράδυ το μενού έχει παγωμένη ελληνική μπύρα και λαχανόριζο. Πανικός. Όσο για τον Τζέφρυ τα λόγια είναι περιττά. Εχουμε για Πρωθυπουργό κάποιον που δεν ξέρει να μιλάει ελληνικά. Έχουμε για Πρωθυπουργό κάποιον που ο ίδιος του ο πατέρας είχε δηλώσει ότι δεν κάνει για Πρωθυπουργός. Κι ο ελληνικός λαός τον ψήφισε. Στην ιστορία, πάντως, έμεινε για την ακαταμάχητη ατάκα του. Στο μυαλό του Κάνθαρου μένει ως προδότης. Μακάρι να ήταν ο μόνος.

    Cummulus, με κολακεύουν τα λόγια σου. Σε ευχαριστώ ρε παίχτη. Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ξέρω τι λες για τα ποδοσφαιρικά ,μα ένα ταψάκι τιραμισού θα το τσάκιζα....δώσε καλέ ,εχω περιθώρια σου λέω....Κ Ο Λ Α Σ Η!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραία η Φούλη με τα περιθώριά της! :razz:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Κάνθαρε.

    Καταπληκτικό το άρθρο σου για άλλη μια φορά..! Εύγε!!

    Θα σταθώ σε δύο σημεία.. Η Άρσεναλ δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Όμως αυτό δεν μας σταματά, οφείλουμε να κάνουμε μια α’ προσπάθεια. Ο Βαλβέρδε θα κάνει την επιλογή του και απομένει να δούμε το αποτέλεσμα. Τουλάχιστον εγώ περιμένω να δω ένα Ολυμπιακό, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Αύριο το βράδυ θα ξέρουμε…

    Τώρα το άλλο σημείο που θέλω να σταθώ… ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ με το υπέροχο τιραμισού και σε λιγάκι που θα σχολάσω θα πάω να πάρω. Φυσικά το δικό σου θα είναι νοστιμότερο αλλά θα αρκεστώ με εκείνο του ζαχαροπλαστείου. Εκτός κι αν μου στείλεις ένα κομμάτι με Currier.

    Καλό βράδυ σου εύχομαι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να και οι πρώτες παραγγελιές από την Αστροφεγγιά. Αυτά είναι. Σουφλέ σοκολάτας για όλους.

    Καλά ρε Φούλη. Μόνο ένα; Σε είχα για πιο δυνατή παίχτρια. Καλή συνέχεια σε σένα και στα περθώρια σου. Καλά τα λέει ο Υπουργός. Σε πάω.

    Γεια σου Θέα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει προσπάθεια. Δεν αντιλέγω σε αυτό. όμως, από που κι ως που προκύπτει ότι την Άρσεναλ την έχει; Κι ας έχουν προβλήματα οι Άγγλοι. Να στο στείλω με κούριερ δεν παίζει. Είτε θα το φάω εγώ είτε ο κούριερ. Σε σένα δεν θα φτάσει. Επομένως, να αρκεστείς στο ζαχαροπλαστείο και δεν ξέρεις πως τα φέρνει τα ζωή. Κι εσύ γλυκατζού μας βγήκες.

    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το τιραμισούτ ειναι κάτι σαν σουτ.
    Η ομάδα λέγεται Άργερναλ επειδη το γήπεδο γέρνει. Δε θα δω τσου-λου για να μην ακούω τιραμιόμπαλους -κάτι σαν άμπαλους- να υμνούν το μπρωταθλητη του χωριού Τιραμιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ρε συ κανθαρε ο μπολονι εμενα ακουσε???
    μα να σνομπαρει την ευρωπη για το πρωταθλημα!!!
    ασε κανθαρε δε μας επεισες!!!!

    μπυρα με λαχανοριζο?????
    ρε ενας εισαγγελεας μαγειρικης και καβας δεν υπαρχει εδω μεσα???
    κλεισε και τα παραθυρα μετα και το πρωι με το πρωτο τσιγαρο θα εχεις αναπαρασταση της χιροσινμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αεκτζου είμαι μάτια μου και από περιθώρια έμαθα να εχω πολλά ,όχι ότι ξέρω,μα ακούω τις κόρες και το σύζυγο και πρέπει να έχουν γερά στομάχια με τα της μπάλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραίος ο Τζονάκος. Μου άρεσε το Άργεναλ. Το τιραμισουτ εύστοχο. Θα δούμε σήμερα. Έχ αγωνία για το αποψινό.

    Θέμη, δεν κατάλαβα τι έκανε ο Μπολόνι. Πότε σνόμπαρε την Ευρώπη; Επειδή άφησε εκτός τους Γκαρσία και Σάλπι; Κι αυτό σημαίνει ότι σνομπάρει την Ευρώπη; Έχεις δει τι ρόστερ έχει η ομάδα; Τι βάθος; Το ρυάκι εδώ δίπλα που κυλάει είναι πιο βαθύ. Για τον εισαγγελέα είσαι άρχοντας. Το σημερινού μενού περιλαμβάνει στήθος κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι. Μάλλον άνευ μπύρας. Το έχουμε ξεφτιλίσει τον τελευταίο καιρό. Βασικά δεν καπνίζω, οπότε μάλλον γλίτωσα/γλίτωσαν την Χιροσίμα. Μια φορά είχε γίνει Χιροσίμα και Ναγκασάκι μαζί. Γύρω στις οχτώ το πρωί είχα πιει ένα ποτήρι γάλα και είχα φάει στο καπάκι ένα πιάτο τραχανά. Μην ρωτάς γιατί. Έτρεχα πιο γρήγορα κι από τις ακτίνες του ήλιου.

    Φούλη, άστα τα της μπάλας. Το πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε τιραμισού; Και πες νταξ δεν τους αρέσει. Το πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε γλυκά; Απίστευτα πράγματα.

    Καλημέρες στον καλό τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλώς με, ήρθα απο τον vad, να φάω αυθεντικό!
    αλλά ... έμεινα με το μεγάλο κουτάλι στο χέρι.
    και μου έτρεχαν τα σάλια.

    Περί τα ποδοσφαιρικά, δεν ξέρω δεν απαντώ δεν σχολιάζω.
    Ομως ένα καλό τιραμισού .. δυο ταψιά όχι ένα...
    οχι να το φτιάξω.. γιατί σιχαίνομαι τα ωμά αυγά αλλά να το τσακίσω απο το DA BRUNO... δεν λέω όχι
    και συγχίζομαι με τις παντός είδους κουζινίστριες που μπλογγίζουν, που βλέπουν μια συνταγή και την κάνουν σαν τα μούτρα τους πειραματιζόμενες!!!
    Θέλω το κλασσικό και μόνο!
    πάω να φάω ένα μεγάλο κομμάτι σοκολά τώρα να έρθω στα ίσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Γλυκό Κεράσι. Μεγάλη πέραση το τιραμισού. Πώς μπορεί να συγκριθεί το μεγάλο τιραμισού με ένα κομμάτι σοκολά; Δεν μπορεί. Μου αρέσεις που είσαι του κλασικού. Έτσι πρέπει. Τα σέβη μου και την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αυτό είχα στο γραφείο αυτό έφαγα!!!! και ξαναπάω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...