Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Θα μας βρείτε μπροστά σας



Υ.Γ.1 Είχα κάνει λόγο για τη λίμνη των ηλιθίων. Ορισμένοι είχατε διαφωνήσει μαζί μου. Θεμιτό και υγιές. Ωστόσο, εμμένω στην άποψη μου. Εκείνος που υποδύεται τον αγανακτισμένο, προτού πάει στην πλατεία Συντάγματος, πρέπει να κοιτάζεται στον καθρέφτη, να τσεκάρει το είδωλό του και να το φτύνει. Από την μεταπολίτευση και έπειτα, ψηφίζουμε τις ίδιες ''πολιτικές'', τα ίδια κόμματα, τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες οικογένειες. Ουδείς μας ανάγκασε να πράξουμε καθ' αυτόν τον τρόπο. Ήταν συνειδητή επιλογή μας. Παίρναμε τα ανταλλάγματα και τους προτιμούσαμε. Ποιος τους τοποθέτησε στα έδρανα της Βουλής; Τους πήρε κάποιος από το χεράκι και τους παλούκωσε με το ζόρι; Όχι. Εμείς τους τοποθετήσαμε με τη ψήφο μας. Ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουμε οργανωμένα και να επαναστατήσουμε πραγματικά είναι να ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να σπεκουλάρουμε τα λάθη των πεπραγμένων μας. Μόνο έτσι θα γίνουμε μια γροθιά. Η αυθεντική αλλαγή, πρωτίστως, συμβαίνει στο κεφάλι μας. Ούτε στις κάλπες μήτε στους δρόμους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα κόμματα της βουλής και οι βουλευτές είναι αθώοι. Όχι, βέβαια. Είναι συνένοχοι. Όλοι τους. Σαν να στέκονται μπροστά από έναν φόνο, ως αυτόπτεις και αυτήκοοι μάρτυρες, να παρατηρούν το έγκλημα και να μην καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Δεν θέλουν να (αντι)δράσουν; Δεν πειράζει. Εμείς είμαστε εδώ.

Υ.Γ.2 Η δουλειά των πολιτικών είναι οι πράξεις, όχι τα λόγια. Να λαμβάνουν αποφάσεις. Να παράγουν έργο. Δεν είναι ο σχολιασμός της επικαιρότητας από τα παράθυρα των δελτίων ''ειδήσεων''. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διεκπεραιώσουν την εργασία τους; Κανένα πρόβλημα. Θα το αναλάβει o λαός. Ο κόσμος. Ούτε ο ''κόσμος'' μήτε ο όχλος. Όπως γράφει ο Αντώνης Πανούτσος: «''Κόσμος'' δεν είναι ούτε οι εκατό απεργοί του δημοσίου που κλείνουν την Πανεπιστημίου, ούτε οι πέντε χιλιάδες που σηκώνουν το πανό στο πέταλο (του γηπέδου), ούτε οι εκατό χιλιάδες αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Στη Δημοκρατία κόσμος είναι αυτός που πάει στις κάλπες και ψηφίζει». Ειδάλλως, θα είμαστε κι εμείς υποκριτές. Θα είμαστε, μάλλον, κάτι χειρότερο από αυτό: ψεύτες. Όπως οι πολιτικοί μασκαρεύουν το ψέμα σε αλήθεια, έτσι κι εμείς προσποιούμαστε ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών. Δεν είμαστε. Τα χέρια μας έχουν αίμα και το όπλο του εγκλήματος χαρακτηρίζεται από τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα. Εντούτοις, η τωρινή κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Η επταετής Χούντα είχε την ανεξίτηλη σφραγίδα δικτατορικού καθεστώτος. Η επικρατούσα κατάσταση, υπό τον μανδύα της ''Δημοκρατίας'', είναι η χειρότερη μορφή Χούντας. Ποιοι την στελεχώνουν; Λαλίστατοι προδότες. Στυγνοί εκβιαστές. Επαγγελματίες ψεύτες. Άνθρωποι που υποδύονται τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Που έχουν μπει στο πετσί του ρόλου καλύτερα και πληρέστερα από τους απίστευτους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Που παριστάνουν τους ''σωτήρες''. Δεν θέλουμε άλλη ''σωτηρία'' από εσάς. Τελεία και παύλα.


Υ.Γ.3 Επιτέλους, ας παραμερίσουμε τα κομματικά τείχη. Να τα γκρεμίσουμε. Να τα ισοπεδώσουμε. Ας ανοίξουμε την πόρτα στην πατρίδα. Τόσα χρόνια είχαμε στο μυαλό μας στο να περάσουμε καλά. Είχαμε το μυαλό μας στην σπατάλη. Στο τώρα. Ούτε καν στο σήμερα. Πόσω μάλλον στο αύριο. Ουδείς βγήκε να δηλώσει τον προβληματισμό του για το μέλλον της πατρίδας. Τα ψέμματα, όμως, τελειώνουν. Τουλάχιστον από τη μεριά μας. Ας αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε, πλην του εαυτού μας,  για τον πλησίον μας. Ας αρχίσουμε να λειτουργούμε ως άνθρωποι κι όχι σαν άνθρωποι. Να φερόμαστε πολιτισμένα και να μην κρυβόμαστε κάτω από μανδύες ή πίσω από κουρτίνες. Βάλτε τέλος στα ωφελιμιστικά, προσωποπαγή και οπορτουνιστικά κριτήρια. Αντικαταστήστε τα με το κοινό συμφέρον. Η Ελλάδα, στην μακρόχρονη και ένδοξη ιστορία της, έχει αντιμετωπίσει εισβολές, μάχες, πολέμους, κρίσεις, έριδες, λιμούς, λοιμούς, παντός είδους αστάθειες. Παρόλα αυτά, ακόμα υπάρχουμε. Και θα υπάρχουμε. Ποιον θα φοβηθούμε; Τον Τζέφρυ; Το εκτόπισμα του Μπένι και του Πάγκαλου; Τους τροικανούς; Τις τράπεζες; Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Δεν θα πέσουμε θύματα της μεθοδευμένης πλεκτάνης τους. Ακούτε πολιτικοί και δημοσιογράφοι του κώλου; Ακούτε σκοταδόψυχοι; Το 1940 είπαμε ΟΧΙ στις στρατιές του Μπενίτο Μουσολίνι. Ένδοξες εποχές. Ο Έλληνας, στερούμενος τα στοιχειώδη εφόδια, ανέβηκε στα βουνά και πάλεψε. Φαντάζεστε να υπήρχαν τότε οι αντίστοιχοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί και να τρομοκρατούσαν τον κόσμο; Ουδείς θα πήγαινε στη μάχη. Το 2011, λοιπόν, κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να λεηλατήσουν την ψυχολογία μας, λέμε όχι στις στρατιές των τραπεζιτών.

Υ.Γ.4 Ξέρουμε, κύριοι, τις συνιστώσες του σχεδίου σας. Γνωρίζουμε πλήρως τι υποδηλώνει. Σας πληροφορώ ότι θα αποτύχετε. Γιατί; Διότι, δεν θα το επιτρέψουμε. Ζούμε σε έναν κόσμο υπερπληροφόρησης που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραπληροφόρηση. Αδυνατούμε να επεξεργαστούμε τον όγκο δεδομένων. Να τον αξιοποιήσουμε. Εν προκειμένω, πρέπει να παύσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Βερσιζεντόριξ, ηγέτης των Γαλατών, είχε δηλώσει, κατά τους Γαλατικούς Πολέμους, ότι κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που η εκάστοτε ηγεσία πρέπει να ''λυγίσει'' στα θέλω του λαού. Αν οι ''ηγέτες'' της Ελλάδας δεν θέλουν να ''λυγίσουν'' συνειδητά, τότε θα τους περιμένει άσχημο (πολιτικό) τέλος. Πρέπει να μετανοήσουν όσο είναι ακόμα καιρός. Πραγματικά. Αυθεντικά. Όχι επικοινωνιακά. Ο ιδιοκτήτης του παρόντος ιστολογίου δεν θα ανεχτεί το ξεπούλημα του Δημοσίου, του ορυκτού πλούτου, των εδαφών και της ταυτότητας της χώρας. Δεν θα ανεχτεί το ξεπούλημα της Ελλάδας σε παν επίπεδο. Δεν θα ανεχτεί την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Δεν θα ανεχτεί το ξεπούλημα και την απώλεια της ίδιας του της ζωής. Θα με βρείτε μπροστά σας. Θα μας βρείτε μπροστά σας.

32 σχόλια:

  1. Μπράβο Κανθαρε μου, ωραίο το άρθρο σου....δε μπορω να πω ότι ξέφυγες...ήσουν σε νορμάλ πλαίσια!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο φταινε αυτοι που ψηφιζαν ξανα και ξανα τους ιδιους και τους ιδιους (κομματοσκυλα)φταινε και αυτοι που δεν πηγαιναν καθολου να ψηφισουν .. και φωναζαν υπερηφανα οτι ετσι αντιδρουν! συμφωνω απολυτα στο οτι πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις! επισης στο να γκρεσιμουμε τα κομματικα τειχη!να γκρεμισουμε και οοοοτι αλλο νομιζουμε πως μας χωριζει!και ας βρουμε επιτελους αυτα που μας ενωνουν.ολοι μαζι μπορουμε να κανουμε κατι.διαφορετικα θα συνεχισουν ολα ως εχουν,για αλλα τοσα χρονια.και εγω μαζι σου δεν ανεχομαι το ξεπουλημα της Ελλαδας!να μας βρουνε μπροστα τους! ολους ομως! σου στελνω αγωνιστικους χαιρετησμους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ζω εκεί για να ξέρω 100% τι συμβαίνει (Κύπρια Κύπρου είμαι) αλλα όπως τα ακούω κι εγώ απο τις ειδήσεις και από το ίντερνετ και τα μπλγοκς πιστεύω καλα τα λες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Φανή. Πότε ξεφεύγω για να το κάνω τώρα; Με έχετε παρεξηγήσει. Θα πάμε μπιφτεκούπολη και θα σου αναλύσω την σκέψη μου. Τα σέβη μου.

    Χαιρετώ τον Πρόεδρο. Ελπίζω να συμφωνούν κι άλλοι μαζί μας.

    Μαρία, η αποχή συνιστά χείριστη επιλογή. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο ανθρωπος είναι ζώον πολιτικό και κοινωνικό. Δεν γίνεται να μην σε απασχολεί το μέλλον του τόπου σου. Δεν γίνεται να μεταθέτεις ευθύνες και να τις κρύβεις κάτω από το χαλάκι. Και το κυριότερο δεν γίνεται να μένεις αμέτοχος κι όμως να θεωρείς ότι έχεις το απόλυτο δικαίωμα για γκρίνια, κράξιμο και ''αγανάκτηση''. Ανταποδίδω τους χαιρετισμούς.

    Δελφινάκι, οι ''ειδήσεις'' δεν αποτελούν ειδήσεις. Νέα της κακιάς ώρα είναι. Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι τα λέω καλά, ειδάλλως πρέπει να το κοιτάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνθαρε, συμφωνώ απόλυτα και έχω να σημειώσω ένα κ μόνο ένα... ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ... ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑΞΑΝ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας παραθέτω το blog μου για περαιτέρω "αφύπνιση" http://ballikrateia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γεια.
    κι ένα άσχετο
    http://cupetinte.blogspot.com/2011/10/cup3tint3sport.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αέραααα!
    Δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται να είμαστε τόσο μεγάλα θύματα ακόμα κι όταν καταλαβαίνουμε το λάθος και το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.
    Στη συγκεκριμένη φάση πληρώνουμε μεγαλύτερο αντίτιμο από την ευθύνη αυτή κι αυτή η αμφιθυμία, "το αξίζουμε όλο αυτό" + αγανάκτιση, μας έχει πνίξει. Μα δεν κάνουμε κάτι τελικά γιατί περιμένουμε να το κάνουμε όλοι μαζί...
    Περιμένουμε κάποιον να μας βρει μια λύση κι όταν έρχεται η ώρα που ζητείται η ψήφος μας, φαίνεται να ψηφίζουμε πάλι τους ίδιους!

    Τα μέσα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και του αποτελέσματος των κάθε εκλογών. Έτσι, κοντά στις εκλογές βλέπουμε ανθρώπους που δε θέλουν να ψηφίσουν τους, αποδεδειγμένα πια, ανάξιους πολιτικούς, να το κάνουν. Η τρομοκρατία "αν δεν ψηφίσεις Πασοκ θα βγει η ΝΔ" και το αντίστροφο περνάει χρόνια τώρα. Φυσικά και τα μικρότερα κόμματα έχουν την ευθύνη τους και δε θεωρώ λύση την καταψήφιση μόνο των δύο.

    Όσο αφορά στην αποχή, δεν είμαι αρνητική γιατί δεν πιστεύω οτι σημαίνει αδιαφορία για τα πολιτικά πράγματα. Μπορεί να σημαίνει βέβαια κι αυτό αλλά μπορεί να σημαίνει και οτι ο απέχων διαφωνεί με το εκλογικό σύστημα. Δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά είναι φτιαγμένο στα μέτρα τους και λίγα μπορούν να γίνουν για να ληφθεί υπόψη η απαίτηση του κόσμου για αλλαγή μέσω των εκλογών.
    Το λευκό θα σήμαινε οτι δε σε εκφράζει κανείς από τους υποψηφίους. Η αποχή οτι δε σε εκφράζει η διαδικασία όπως είναι ραμμένη.
    Και οι δύο στάσεις είναι για 'μένα αποδεκτές. Και οι δύο με ενίσχυση ή ακόμα και σε συνδυασμό θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.
    Να κυνηγήσουμε μία καλύτερη ποιότητα υποψηφίων αλλά και ένα πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα.
    Μα, κουράστηκα να ακούω ανθρώπους να διαφωνούν για την αποχή. Είναι μια άποψη αυτών που την επιλέγουν και πρέπει να είναι σεβαστή.
    Τώρα το πώς διαμορφώνεται η κάθε άποψη είναι πιο πολύπλοκο. Είναι παραπληροφόρηση, είναι ελλιπής παιδεία, είναι ζήτημα απλής κι αυθεντικής βλακείας ή σκοπιμοτήτων, δεν ξέρω...
    Αλλά τα πράγματα διαμορφώνει η πλειοψηφία. Ποιά πλειοψηφία η του συνόλου ή αυτή των εκλογέων;
    Ποιός ορίζει τον τρόπο που διασφαλίζεται η Δημοκρατία την ώρα που το Σύνταγμα καταπατάται συνεχώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουχ! Μόλις είδα το σχόλιό μου. Πώς έγινε τόσο τεράστιο; Συγγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρης

    Έτσι είναι, όντως οι πολίτες αυτής της Χώρας φταίνε για την κατάντια της. 30 χρόνια τώρα, είμαστε κομματικοί οπαδοί και όχι πολίτες. Ο ένας με το ΠΑΣΟΚ ο άλλος με την ΝΔ και παράλος με το ΚΚΕ. Καλά, κάτι ΣΥΡΙΖΑ, κάτι Άρματα Πολιτών, κάτι ΛΑΟΣ, κάτι Δημοκρατικές Αριστερές (λες και υπάρχει καμιά Φασιστκή Δεξιά) και λοιπά δεν υπάρχουν επί της ουσίας. Οπότε, για να διορθώσω τα λεγόμενά μου, συμφωνώ ότι οι ψηφοφόροι (καμία σχέση με σοβαρούς και υπεύθυνους πολίτες) αυτής της Χώρας την βούλιαξαν. Μόνοι τους υποβίβασαν τους εαυτούς τους από το επίπεδο του αξιοσέβαστου πολίτη σε εκείνο του λιγδιάρη ψηφοφόρου. Μετά οι συμβασιούχοι του Δημοσίου που περιμένανε μονιμοποίηση από το παράθυρο να μην διαμαρτύρονται που τους θυμούνται μόνο προεκλογικά και τους έχουν πολιτικά ομήρους και άλλα γνωστά. Τα θέλει ο κώλος τους.

    Αυτό που θα ήθελα να τονίσω, είναι η εξής σκέψη: Τί είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τις δήθεν πολιτικές ιδεολογίες? Αριστερά, Δεξιά, Κέντρο? Και προφανώς υπάρχουν και Πίσω, Μπρος, Πάνω, Κάτω, Μέσα, Έξω. Δεν υπάρχουν αυτά τα παραμύθια. Ο καθένας στην εξουσία κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός (ή ένας "χορηγός-φίλος"). Θα σταματήσει επιτέλους η κλάψα για την "Αριστερά που απουσιάζει από τις εξελίξεις"? Και τί είναι δηλαδή η Αριστερά? Μήπως οι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας? Μήπως οι σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών? Ή τίποτα Άγγελοι του Παραδείσου, που θα προοιωνίσουν την Δευτέρα Παρουσία και θα μας οδηγήοσυν στην σωτηρία? Κάτι περιθωριακοί είναι που με την ρητορεία τους "υπέρ του εργάτη και του λαού, κατά του κεφαλαίου και των αδικιών" έχουν καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι "η Αριστερά είναι η πρόοδος και νοιάζεται για τους ανθρώπους, ενώ η απάνθρωπη Δεξιά είναι η προσωποποίηση του Κακού". Τίποτα δεν ισχύει απ' όλα αυτά. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κέντρο, ούτε τίποτα. Άλλωστε, πού ξεκίνησαν και πού είναι σήμερα τύποι σαν τον Ανδρουλάκη, την Δαμανάκη, τον Τσουκάτο, τον Πάγκαλο, τον Τσοχατζόπουλο, και λοιπούς εκλεκτούς.

    Αντί για ωευτο-ιδεολογήματα, υπάρχει μόνο το προσωπικό όραμα για προσφορά στον τόπο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ή το χειρότερο, η διάθεση για παντός είδους κομπίνες και λαμογιές. Όπως ο Σοσιαλιστής Ανδρέας που για να το παίζει λατρεμένος Πρωθυπουργός, ξετίναξε την ίδια την Ελλάδα κα την χώρισε σε πρασιφρουρούς και γαλάζια παιδιά (με ολίγος από ΚΝίτες). Ένας λαός που επί δεκαετίες έβλεπε να ξεσπάνε ένα σωρό σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (αλλά και επί ΝΔ σε μικρότερο βαθμό, να μην ξεχνιόμαστε), δεν δικαιούται στις εκλογές του 2009 να λέει στις κάμερες ότι "ο Γιωργάκης θα μας δώσει λεφτά". Αυτό είναι το χειρότερο. Όχι "θα φτιάξει την Ελλάδα και θα την κάνει ανθρώπινη πολιτεία", αλλά "θα μας δώσει λεφτά", για να εξαγοράζει τις ψήφους.

    Όσο για συνομωσίες του στυλ "έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα και επιβουλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της", "ανθέλληνες που μας αδικούν", και άλλα συναφή, έχω καταλάβει από την όποια πείρα μου ότι είναι μπούρδες που τις καλλιεργούν τα δικά μας φυντάνια για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Και για να το πάω παραπέρα, οι ξένοι δεν είναι άγιοι, αλλά δεν είναι και μαλάκες. Αν τους χρωστάμε και καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να ξεχρεώσουμε, αυτοί θα φταίνε να πουν "δώστε μας τα πετρέλαιά σας και τα νησιά σας και τα ορυχεία σας και ό,τι να 'ναι"?

    Αυτό που θέλω να πω είναι, ξυπνάτε φίλοι, κάντε πρώτα αυτοκριτική στον εαυτό σας που τους ψηφίζατε και μετά διώξτε τους. Και αν δεν σας ικανοποιεί κανείς όπως κι εμένα άλλωστε, βγείτε μπροστά εσείς. Όταν δεν σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις, το αλλάζεις, δεν συμβιβάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποχή ψήφου σημαίνει αποδοχή ανικανότητας. Αποδέχεσαι ότι η στάση σου μέχρι τώρα σε έχει φέρει σε αδιέξοδο. Απεμπολείς το δικαίωμα να πάρεις θέση στα πράγματα γιατί, άσχετα αν δεν το παραδέχεσαι δημόσια, στο βάθος στου μυαλού σου καταλαβαίνεις ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

    Ζητώ συγνώμη που είμαι σκληρός αλλά λειτουργώ ανάλογα με τη σκληρότητα των καιρών, οι επιείκειες είναι σήμερα εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντορεμί, αντίδραση και για εμάς, και για τα παιδιά μας, και για τα εγγόνια μας, και τους φίλους μας, και τις οιογένειές μας και για τη χώρα μας, και για τα πάντα όλα. Αντίδραση για το μέλλον μας. Πρέπει να σκεφτούμε και το αύριο. Για μια φορά στη ζωή μας πρέπει να σκεφτούμε και το αύριο.

    Γεια σου Summertime Blues.

    Αnd, τα μέσα παίζουν ρόλο. Δεκτό. Εμείς τι κάνουμε; Μυαλό δεν έχουμε; Δεν πρέπει να φιλτράρουμε όλα όσα μας βομβαρδίζουν; Να τα επεξεργαστούμε; Φυσικά και τα μικρότερα κόμματα φέρουν ευθύνη. Είπαμε είναι όλοι συνένοχοι. Εξάλλου, και τα μικρά κόμματα γουστάρουν να είναι αντιπολίτευση. Τους βολεύει. Το εκλογικό σύστημα είναι λάθος. Συμφωνώ. Το να απέχεις, όμως, είναι έτι μεγαλύτερο λάθος. Ρίξε τη ψήφο σου. Δήλωσε το στίγμα σου. Βροντοφώναξε παρών με τη συμμετοχή σου, όχι με την αποχή σου. Με την αποχή νίπτεις τα χέρια σου και τι περιμένεις ως αντάλλαγμα; Καταννοώ την αποχή, αλλά δεν την υποστηρίζω και δεν την εγκρίνω σε καμία περίπτωση. Μη σε απασχολεί η έκταση του σχολίου και μη ζητάς συγνώμη για αυτό.

    Χάρη, όπως οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται βασικοί στις ομάδες του, έτσι κι αυτοί θέλουν να βρίσκονται στην εξουσία. Ψοφάνε για προβολή. Γουστάρουν να έχουν τον κόσμο στα πόδια τους και να κρέμεται από τα χείλη τους. Ποια δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω; Εξουσία θέλουν. Την καρέκλα. Ηδονίζονται οι άνθρωποι. Η εξουσία, όμως, διαφθείρει. Στις μέρες μας, ειδικά, οι πειρασμοί είναι πολλοί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Πράξεις γαμώ το κέρατό μου. Ηγεσία. Οι πολιτικοί, τους οποίους εμείς ψηφίζουμε, όχι μόνο δεν κάνουν τη δουλειά τους, αλλά γίνονται και προκλητικοί, θρασείς. Τρανό παράδειγμα ο Πάγκαλος. Για να δούμε, θα βγει ο Πάγκαλος βουλευτής; Εσύ τι λες; Εν κατακλείδι, αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είμαστε εμείς. Όσο για την συνωμοσιολογία που λες σε καμία περίπτωση οι ξένοι δεν είναι μαλάκες. Εμείς;

    Υπουργέ, ήσουν σκληρός, αλλά δίκαιος.

    Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Καλό απόγευμα σε όλους και καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περιμένω να μου αναλύσεις τη σκέψη σου...τρώγοντας μπιφτέκι!!!
    Να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο...και να μην υπερβάλουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίος ο Κάνθαρος όπως συνήθως! Κρατάω κ το "Ζούμε σε έναν κόσμο υπερπληροφόρησης που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραπληροφόρηση". Εγραψε φίλε!

    Y.Γ.
    Να πάω στη κάλπη αλλά τι να ρίξω; μία μούτζα ίσως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φανή, θα τρώμε μπιφτέκια, θα φλερτάρουμε με ξανθιές και κατόπιν παγωτό κυπελλάκι, δυο μπάλες, η μία καϊμάκι και η δεύτερη μπίτερ σοκολάτα. Θα στα εξηγήσω ωραία. Όπως ο Αλέφαντος. Λευτεριά στα σαλιγκάρια.

    Χαιρετώ τον μάγιστρο της μπάλας. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να πας στην κάλπη. Πλην της μούτζας, πρέπει να δώσουμε στίγμα. Όλοι μας. Η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να αποκτήσουμε αποκρυσταλλωμένη άποψη για ορισμένες πτυχές των πολιτικών και κοινωνικών δρώμενων. Ο καιρός γαρ εγγύς που λέει κι ο Λιακόπουλος (μουφατζής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικολας.
    Κι ομως ο κοσμος φταιει λιγοτερο απ’ ολους.
    Η σημερινη καταντια δεν ειναι προιον ενος ή δυο χρονων. Ξεκινα μετα το δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο.
    Η εξουσια (που εχει παντα μια μορφη επι της ουσιας), ποτε πρασινοφερνει, ποτε γαλαζοφερνει. Παντα εχει ομως σαν στοχο τη διαιωνιση της.
    Οταν στα σχολεια αφαιρουσαν τ’ αρχαια Ελληνικα, καταργουσαν το πολυτονικο και προσφατα αλλοιωνουν την ιστορια, ή και πιο προσφατα δε δινουν βιβλια στους μαθητες, τι περιμενεις να γινουν τα παιδια οταν ενηλικιωθουν ?
    Ή θα πετουν πετρες στα γηπεδα και θα μορφωνονται με τον ‘’Πρωταθλητη’’, ή θα ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Η Τηλεοραση και το Ραδιοφωνο ειναι εργαλεια της προπαγανδας της Εξουσιας.
    Ακομα και σημερα το κουρεμα του 50% που θα κοψει κοντα στα 100δις, το παρουσιαζουν τεραστια επιτυχια. Δεν προβαλουν ομως το νεο δανειο των 130 δις. Δηλαδη το χρεος θ’ ανελθει στα 390 δις και πανηγυριζουν γι αυτο. Θα πεσει λενε το 2020 το χρεος στο 120% του ΑΕΠ. Δηλαδη το 2020 θα εχουμε το ιδιο χρεος που ειχαμε το 2009 που μπηκαμε στο μνημονιο.
    Φταιει για ολα αυτα ο κοσμος ? ¨Η το πολιτικο προσωπικο των Τραπεζιτων ? (Γιωργακης, Αντωνακης κλπ).

    Ο Αριστοτελης (που ανεφερε ενας φιλος παραπανω) μιλα για την Αθηναικη Δημοκρατια του Κλεισθενη και κατοπιν. Οχι για το εκλογικο συστημα αυτοδυναμιων του Μπενιτο και του Παγκαλου). Για Δημοκρατια που λειτουργουσε με κληρωση στα βουλευτικα αξιωματα και απολογισμο εργου του Βουλευτη, μετα το περας των καθηκοντων του. Αν ειχε θετικο εργο, ολα ηταν καλα. Αν ομως ο Δημος και η Πολις, ειχαν βλαφτει απο την παρουσια του, οφειλε να πληρωσει ο ιδιος το αντιτιμο των απωλειων, απο την προσωπικη του περιουσια.
    Γι αυτο και ολοι επαιρναν μερος στα κοινα. Γιατι αν τους τυχαινε ο κληρος, θα επρεπε να ειναι ετοιμοι. Ασε που υπηρχαν και οι μισθοφοροι ‘’φυλακες’’, νομιζω Σκυθες.
    Δεν ειχαν βλεπεις βουλευτικη ασυλια.

    Η λυση ειναι ανατροπη ολου του πολιτικου σκηνικου και αμεση Δημοκρατια. Με δημοψηφισματα, συνελευσεις και διαφανεια ολων των Κρατικων πραξεων.
    Κι αυτο απαιτει μαχη, παλη και δυστυχως αιμα. Ειναι ετοιμοι οι σημερινοι 20ρηδες να δωσουν τη μαχη τους ? Γιατι η δικη μου γεννια των 40+ την εχουμε χασει τη μαχη και οσοι απο μας ειναι ετοιμοι να βοηθησουν για το μελλον των παιδιων τους, ειναι χρησιμοι μονο για οπισθοφυλακη.

    Σαν σημερα ειπωθηκε το ΟΧΙ απο τον Ιωαννη Μεταξα. Το δικτατορα και καλα. Οι σημερινοι Δημοκρατες ολων των αποχρωσεων, πώς αισθανονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα καλό μου...πόοοσο δίκιο,έχεις!μα πόοοσο δίκιο...απόλυτο δίκιο μπορώ να πώ...δεν έχω να πώ κάτι άλλο...τα είπες,όλα εσύ στο πόστ σου...μπράβο...καλησπέρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 'θα τρώμε μπιφτέκια, θα φλερτάρουμε με ξανθιές και κατόπιν παγωτό κυπελλάκι, δυο μπάλες, η μία καϊμάκι και η δεύτερη μπίτερ σοκολάτα. '

    Προσκυνώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Γιάννη. Καλή συνέχεια.

    Νικόλα, συμφωνώ με όλο το κείμενό σου, είμαι μαζί σου σε ό,τι γράφεις, πλην της πρώτης σειράς. Φταίμε και μάλιστα διαπιστώνω ότι δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος της ενοχής μας. Εννοείται ότι χρειάζεται άμεση Δημοκρατία. Ουσιαστική Δημοκρατία. Κι αυτό απαιτεί τη συμμετοχή όλων. Την ενεργητική συμμετοχή όλων. Ειδάλλως, τρυπάμε το νερό και βαυκαλιζόμαστε ότι επαναστατούμε. Πρέπει να διαχωρίσουμε το πανηγυράκι από την ειλικρινή επανάσταση. Επανάσταση όχι στους δρόμους, αλλά στο μυαλό μας. Η πρώτη και κυρίαρχη αλλαγή πρέπει να πραγματοποιηθεί στο μυαλό μας. Ναι, είναι επίπονη διαδιακασία, αλλά λίαν απαραίτητη. Ο Μεταξάς, ο δικτάτωρ, είπε ΟΧΙ. Κάποιος από τους πολιτικούς που ψηφίσαμε θα πει ΟΧΙ; Κάποιος από τους πολιτικούς που εκπροσωπεί το λαό θα πει ΟΧΙ; Εν τέλει, θα παραιτηθεί κανείς. Όπως εμείς έχουμε πιαστεί από την άρνηση ότι δεν φταίμε, έτσι κι αυτοί έχουν πιαστεί από την καρέκλα. Όσο λέμε ότι ο λαός δεν φταίει ή φταίει λίγο, τόσο οι πολιτικοί θα μας υπονομεύουν. Γιατί; Διότι, θεωρούν την εκλογή τους δίκαια και αξιοκρατική. Η βλακεία υποβόσκει. Δυστυχώς. Τουλάχιστον, χάρηκα το ποδόσφαιρο της Μπιλμπάο απέναντι στην Ατλέτικο. Τα σέβη μου.

    Γεια σου Αθανασία. Ευχαριστώ πολύ. Να είσαι γερή και δυνατή.

    Λύχνε, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των λόγων μου, είτε γραπτών είτε προφορικών, απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν κατέχω την τέχνη του λόγου. Αδυνατώ να τον χειριστώ και να τον πλάσω σωστά.

    Γεια σου HolyMartyr. Κι εγώ υποκλίνομαι.

    Καλό ξημέρωμα σε όλους. Λευτεριά στον Τσιώλη. Ξύρισμα στο μουστάκι του Τζέφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξέρεις ότι σπάνια κάνω σχόλια .
    Ξέρεις πως το μπλόγκ μου κάποτε είχε πολλά πολιτικά θέματα αλλά τα σταμάτησα .
    Ισως κάποια απο αυτές τις μέρες γράψω για όλα αυτά και θα αναπτύξω το πολιτικό μου " μανιφέστο " !
    Θα απαντήσω στο πρώτο σου Υ.Γ.
    Τελικά είχε δίκιο ο Πάγκαλος πως τα φάγαμε μαζί !
    Τώρα γιατί φωνάζουμε ?
    Μπορεί αυτοί να φάγανε τα περισσότερα αλλά και εμείς κάτι τσιμπήσαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειασου κανθαρε με τις λομπες σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜίνιΜάρκετ, είπες τη λέξη ''Πάγκαλος'' και με ερέθισες. Ναι, μαζί τα φάγαμε. Καλοφάγαμε. Κι εμείς τσιμπήσαμε. Όχι έναν και δυο μεζέδες, αλλά ολόκληρο τον κατάλογο. Το θέμα, όμως, δεν είναι τι λες, αλλά, κυρίως, πως το λες και πότε το λες. Ο Πάγκαλος δεν έχει τακτ και συγχρονισμό. Δεν έχει τάιμινγκ. Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια που τα τρώγαμε μαζί; Γιατί δεν μιλούσε; Γιατί δεν δήλωνε τέτοια πράγματα; Φουλ της υποκρισίας. Ούτε στα χαρτιά τέτοιο φύλλο. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν πιαστεί από την καρέκλα που εμείς τους δώσαμε και δεν λένε να ξεπαρκάρουν. Θέτω εκ νέου το ερώτημα επί τάπητος: στις επερχόμενες εκλογές θα εκλεγεί (από τον ελληνικό λαό) βουλευτής ο Πάγκαλος; Θα περιμένουμε το μανιφέστο.

    Αγαπητέ Μάγε, εγώ βομβαρδίζω, εσείς κάνετε λόμπες και βάζετε γκολ. Και τα κάνετε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε μου είσαι ΚΑ(ν)ΘΑΡΟΣ
    κρυστάλλινες απόψεις
    απλά και κατανοητά
    τίποτα να μην κόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστές οι σκέψεις σου. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα (αν σώζεται) αλλά θα πρέπει να παραμερίσουμε τα «εγώ» μας. Πιστεύεις ότι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα στον αδερφό Kantharo και στην όμορφη παρέα!

    Συνήθως αποφεύγω να σχολιάζω τέτοιας θεματολογίας κείμενα, γιατί δεν μπορώ να εκφραστώ πλήρως μέσα από τα περιορισμένα "χωρικά" όρια ενός σχολίου και θαρρώ πως η απάντηση στις συγκεκριμένες θέσεις-ερωτήσεις είναι πιο σύνθετη.

    (Το 'χω αυτό το μειονέκτημα, μ' αρέσει να υπεραναλύω όλες τις -φαινομενικά ή ουσιαστικά- αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος πριν καταλήξω κι εκφράσω άποψη.)

    Όπως και να ΄χει, είναι ώρα για δράση. Αν κι ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα σέβη μου στον Φάνη που μας τιμά με την παρουσία του.

    Πιγκουίνε, ναι, γίνεται. Μπορούμε. Το θέμα είναι αν θέλουμε και γιατί το θέλουμες Το θέλουμε επειδή ξεβολευτήκαμε και θέλουμε να ξαναβολευτούμε ή απλά βάλαμε μυαλό και σκεφτόμαστε το αύριο;

    Μπαλαντέρ, είναι όντως ώρα για δράση. Για να δούμε ποια θα δράσουν, πως και πότε. Πάντως, ελπίζω το απογευματάκι να δράσει η αρμάδα του Τσιώλη.

    Χαιρετώ τις Pela και Sofi. Λευτεριά στις μηλόπιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Κάνθαρε,

    ωραία τα γράφεις και συμφωνώ μαζί σου! Πριν αγανακτίσουμε πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ώστε αν τελικά καταφέρουμε να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα να είμαστε να μη γυρίσουμε ποτέ πίσω!

    "Το αμπέλι τούτο της γης είναι δικό μας" όπως γράψαν κα οι φίλοι του Εργοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου φίλτατε. Καλά τα λένε οι φίλοι του Εργοτέλη. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...