Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ομάδες, σενάρια και Harvard

Θυμάστε πώς είχε παρουσιαστεί ο Άρης στην αρχή της χρονιάς; Η μία ήττα ακολουθούσε την άλλη. Χάναμε, διότι οι εμφανίσεις μας ήταν αποκαρδιωτικές. Χωρίς ομαδικότητα, συνεργασία, σύστημα. Δεν μπορούσαμε καν να εφαρμόσουμε μπλοκ άουτ και σκριν. Έδιωξε κανείς τον Αλεξανδρή; Όχι, φυσικά. Θα έπρεπε κάποιος να είναι τρελός. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις μια ομάδα που μάχεται και προσπαθεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα πλεονεκτήματά της. Χθες, απέναντι στο αξιόμαχο και δουλεμένο Μαρούσι, έκανε το come back στο τρίτο δεκάλεπτο και επικράτησε. Παίχτες που μέχρι πρότινος φαινόντουσαν εκτός μπασκετικού χάρτη, αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αρχίζουν να ανεβάζουν τις μετοχές τους. Ο Τζέιμς ξεκίνησε να μοιράζει και ασίστ, ο Κερούς, σύμφωνα με τον Αλεξανδρή και τα μάτια μας, έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή άνοδο κι ο Μάλντροου παίζει πολύ καλά το ρόλο του σκιάχτρου. Ο κάθε παίχτης μέσα στην ομάδα έχει βρει τον ρόλο του. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο Κρούσιτς, πλην ορισμένων κινήσεων στο ζωγραφιστό, δεν διαθέτει ελκυστικό πακέτο και ειδικά στην άμυνα είναι για τα θηρία. Ο Βεργίνης φαίνεται ακόμα έξω από τα νερά του. Ο Μαυραειδής έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά η παρουσία του στο παρκέ υποδηλώνει ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να τον ταιριάξουμε στο παζλ. Μολαταύτα, η ομάδα μπάσκετ του Άρη είναι ακριβώς αυτό: ομάδα.


Αντίθετα, στην ποδοσφαιρική ''ομάδα'' ο Τσιώλης έφυγε και αντικαταστάθηκε από έναν φιλόδοξο Πολωνό. Η επιλογή, κατά την γνώμη μου, έχει αποβεί λανθασμένη και ελπίζω να μην αποβεί μοιραία. Ο Πρόμπιερζ βρέθηκε σε άγνωστα νερά μεσούσης της περιόδου κι ως εκ τούτου πρέπει να διαχειριστεί, όχι να στήσει. Κι όμως, πολύ φοβάμαι ότι ο Πολωνός προσπαθεί να παίξει το ρόλο, διαβάζοντας ένα σενάριο που έγραψε ο ίδιος. Αυτά τα πράγματα γίνονται στην καλοκαιρινή προετοιμασία, όπου έχει άνεση χρόνου και λιγότερη πίεση. Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούνται τώρα. Επομένως, ο Άρης θα παίξει το ποδόσφαιρο του Πολωνού ή ο Πολωνός θα παιξει το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει ο Άρης; Η απάντηση είναι ότι σε περιπτώσεις διαχείρισης θα προσπαθήσεις να παίξεις το ποδόσφαιρο που μπορούν να παίξουν οι παίχτες σου. Πάρτε, για παράδειγμα, τον Κωστένογλου. Τα πράγματα που άλλαξε, όταν διαδέχτηκε τον Χιμένεθ, είναι ελάχιστα. Εκτός αν ο Πρόμπιερζ έχει το ειδικό βάρος του Κούπερ. Δεν νομίζω. Ξαναγράφω ότι το φετινό έργο μου θυμίζει την περσινή Λάρισα. Τότε, είχα καταλογίσει ευθύνες στον Πηλαδάκη. Το ίδιο θα κάνω τώρα. Η διοίκηση είναι εκείνη που προσέλαβε τον Τσιώλη ως τον ''καλύτερο 'Ελληνα προπονητή'' και τον έδιωξε σαν αποτυχημένο. Η διοίκηση είναι εκείνη που έφερε τον Πολωνό Γκουαρντιόλα. Η διοίκηση είναι εκείνη που δεν έχει το σθένος να πει όχι. Όχι σε νέες μεταγραφές, όχι σε συγκεκριμένες αποδεσμεύσεις (Πρίττας και Παπαστεριανός), όχι σε επικοινωνιακά κόλπα. Η διοίκηση είναι εκείνη που δεν έχει τα καλαμπαλίκια να πει ναι. Ναι στην ευθύνη, ναι στην αυτοκριτική, ναι στην αλήθεια. Οι Αρειανοί είναι ποιοτικός λαός. Έξυπνος. Κουλτουριάρικος. Και φυσικά η συντριπτική μάζα των Αρειανών δεν εκπροσωπεύεται από τον Σούπερ3. Επομένως, η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος δεν με αφορά και δεν με αντιπροσωπεύει. Η όλη φάση μου θυμίζει αρχαία τραγωδία. Αφού ολοκληρώσαμε την επίκληση στο συναίσθημα και στο φιλότιμο, παραθέτουμε τον φόβο. Αν, δηλαδή, απειλήσεις τους παίχτες με μπινελίκια και ηλεκτρομαγνητικά όπλα, θα αρχίσουν ξαφνικά να παίζουν ποδόσφαιρο; Όχι, βέβαια. Απλά θα μαζεύουμε κόκκινες κάρτες σαν σταφίδες.  Εν τέλει, τι έπρεπε να κάνει η διοίκηση της Π.Α.Ε.; Ό,τι έκανε και η διοίκηση της Κ.Α.Ε.: να κρατούσε τον προπονητή. Και πάμε στο ματς.

Ο Παναγιώτης Στεφάνου έλεγε ότι ο Καζναφέρης ήρθε στην Κέρκυρα με 40 πυρετό. Και έπαιξε βασικός. Θα του έδωσε, εικάζω, ο Πρόμπιερζ, κάποια πολωνικά υπόθετα και θα του είπε να παίξει υπέρ Πολωνών και υποθέτων. Ο Καζναφέρης, λοιπόν, φερόταν σαν ζαλισμένο κοτόπουλο. Είχε τάχιστες μετατοπίσεις στο κέντρο της άμυνας και καλές τοποθετήσεις στο όριο της μικρής περιοχής. Ωστόσο, οι επιλογές του, όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, ήταν από μέτριες έως κακές. Συν τοις άλλοις, ο Νέτο, ο οποίος έπαιζε ως δεξί χαφ, δεν είχε καλές επιστροφές. Αλλά τι να κάνει κι αυτός; Όταν ο Καζναφέρης, αντί να επιστρέψει την μπάλα στον Βελλίδη, προτιμά να ντριμπλάρει τον αντίπαλο, τι πρέπει να κάνει ο Νέτο; Να ενεργοποιήσει το νίτρο για να καλύψει είκοσι μέτρα σε δυο δευτερόλεπτα; Οι (συμ)παίχτες προπονούνται για να καλύπτουν τα λάθη, όχι τα αβίαστα λάθη. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για την σημασιολογική διαφορά αυτών των δυο. Επομένως, ο Γκράθια, έχοντας αναθέσει στην μεσαία γραμμή ανασταλτική αποστολή, έδωσε εντολή για παιχνίδι από τις πτέρυγες. Ο Γιάντσης (μαζί με τον Γκουστάβο) ταλαιπώρησε τον Μίτσελ κι ο Αγρίτης τον Καζναφέρη. Ένας Αγρίτης που έτρεχε πολλά μέτρα στο φτερό, για να δώσει βοήθειες στον Μίχο και αργότερα στον Σακελλαρίου που αντικατέστησε τον πρώτο λόγω τραυματισμού στο 9' λεπτό. Προφανώς ο Γκράθια φοβόταν τις μπούκες του Νέτο.

Στο χώρο του κέντρου, δέσποζε η παρουσία των Οσμάν και Φατί. Ο Οσμάν, σε καθεστώς άμυνας, δηλαδή λειτουργία άνευ κατοχής μπάλας, ενεργούσε σαν πιστόνι μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κι όμως, μόλις η μπάλα πήγαινε στον Φατί πεταγόταν σαν μπιζέλι, για να τον μαρκάρει. Έχω την εντύπωση ότι επρόκειτο για καθαρό μαν του μαν. Κίνηση οξυδέρκειας και τακτικής από τον Ισπανό προπονητή των Φαιάκων (κλισέ). Άφησε τον Τόχα να μπερδεύει τα κορδόνια του με το μαλαπέρδι του και προσπάθησε να περιορίσει τον Φατί που είχε επωμιστεί ρόλο οργανωτή. Σε αυτό βοήθησε η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων που στεκόταν αρκετά ψηλά, με αποτέλεσμα η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ο Οσμάν να συνοψίζεται σε ελάχιστα μέτρα. Παρόλα αυτά, ο Φατί με διαγώνιες πάσες περίπου δέκα μέτρων έψαχνε συνεχώς -και με σχετική επιτυχία- τον Νέτο. Ο Ούμπιντες πρέπει να ένοιωθε σαν παιδάκι που δεν το παίζουν οι φίλοι του. Όσο για τον Τόχα, γράφω, γράφω, γράφω κι αυτός φροντίζει σε κάθε ματς, πλην εκείνου με τον Ολυμπιακό, να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μου. Δεν είναι οργανωτής, δεν είναι κόφτης, δεν είναι box to box. Δεν έχει κάθετη, δεν σουτάρει, δεν καθοδηγεί. Είναι, όμως, ο άρχοντας του γκαζόν στα λάθη και στις οριζόντιες πασούλες τεσσάρων μέτρων. Αν ο Τόχα αγωνίζεται, επειδή θέλουμε να τον πουλήσουμε, καλύτερα να πάρουμε έναν μπαλτά και να κόψουμε τα νύχια μας. Δεν υπάρχει σοβαρή ομάδα για να πληρώσει γιούρο για αυτόν τον παίχτη. Τώρα που το γράφω, σκέφτομαι την μεταγραφή του Τζόρβα στην Παλέρμο. Οι Ιταλοί πρέπει να έχουν τυφλούς καλόγερους για σκάουτερ -δεν εξηγείται αλλιώς. Το πρώτο ημίχρονο τέλειωσε με την Κέρκυρα να είναι ελαφρώς καλύτερη και τον Κάνθαρο να πιστεύει το διπλό.

Εντούτοις, το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μου έριξε φαπ. Ο Μάρτιν επιβεβαίωσε ότι η επιθετική τακτική περιστρεφόταν γύρω από το πρόσωπό του. Ο Αργεντινός, αξιοποιούσε το δυνατό και εύπλαστο κορμί του και έσπαγε συνεχώς διαγώνια την μπάλα, αξιοποιώντας τις κινήσεις των Αγρίτη και Γιάντση στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Όμως, στο 48' λεπτό ανέλαβε την ιδιότητα του εκτελεστή. Όποιος θέλει μπορεί να δει το βίντεο και να μου πει μπροστά από πόσους παίχτες του Άρη περνάει η μπάλα. Μία από τις χειρότερες επιθέσεις, λοιπόν, έβαλε γκολ σε μία από τις καλύτερες άμυνες. Και τώρα, μία από τις χειρότερες επιθέσεις, έπρεπε να σκοράρει απέναντι σε μια από τις χειρότερες άμυνες. Παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια). Μετά το γκολ προσπαθήσαμε -ανεπιτυχώς- να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο τερέν του αντιπάλου. Το πρώτο κόρνερ του παιχνιδιού το κερδίσαμε στο 63' λεπτό. Την πρώτη ευκαιρία του δεύτερο ημιχρόνου την εξαντλήσαμε στο 73' λεπτό. Έστω, λοιπόν, ότι κάθεσαι στο σπίτι ή στην καφετέρια και παρακολουθείς τον αγώνα και κάποια στιγμή έρχεται, στο 49' λεπτό, ένα λεπτό μετά την επίτευξη του γκολ, ένας φίλος να δει το ματς. Του δίνεις την πληροφορία ότι η μια ομάδα προηγείται στο σκορ και του λες να προσπαθήσει να μαντέψει ποια είναι αυτή. Με ανατριχιαστική σιγουριά θα σου έλεγε ότι κέρδιζε ο Άρης. Η Κέρκυρα, έκλεισε  χώρους, αλλά δεν κλείστηκε, έβγαινε με δυνάμεις και ορμές στην επίθεση και προσπαθούσε σκληρά για το 2-0. Μπράβο της. Ευτυχώς είχαμε τον Ντίκο. Ο Γκανέζος βγαίνει πρώτος στην μπάλα, είναι δυνατό κορμί, έχει καλό κεφάλι, άριστο συγχρονισμό στο τάκλιν, αλλά είναι λίαν επιρρεπής στο λάθος και παραλίγο στο πρώτο μέρος να το πληρώσουμε. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθώ στην αθόρυβη, ουσιαστική δουλειά του Γραμμόζη που είχε αναλάβει προπονητής μέσα στο τερέν, στον Βέντζελ που μαζί με τον Μαϊστόροβιτς έκλεισαν τον Τσέζαρεκ που ακόμα παρακαλάει για αξιόλογες πάσες και στον Ιωάννου που έπαιζε πολύ καλά ως κρυφό εννιάρι, έστω και κάπως στατικά, συμπληρώνοντας τον Μάρτιν. By the way, όσοι Αρειανοί φώναζαν για την πρόσληψη του Μάρτιν, αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο. Όσο για τον Πρόμπιερζ συνέχισε τις δοκιμές. Λες και κουνάει στρατιωτάκια στον χάρτη. Ούτε στο Harvard δεν διεξάγουν τέτοια πληθώρα πειραμάτων. Για να καταλάβετε τι εννοώ, ο Ούμπιντες άλλαξε τέσσερις φορές θέση μέσα σε διάστημα οχτώ λεπτών. Εντυπωσιακό. Το κάνει αυτό ο αυθεντικός Γκουαρντιόλα; Δεν νομίζω. Η αποθέωση εντοπίζεται στην είσοδο του Σανκαρέ, αντί του άφαντου Σολτάνι. Διώξαμε τον Γιάκομπ, δεν βάζουμε τους μικρούς επιθετικούς μας και προτιμούμε τον Σανκαρέ ως φουνταριστό; Κίνηση πανικού και απόγνωσης από τον πάγκο του Άρη.

Εν κατακλείδι, παρακολούθησα ένα ωραίο παιχνίδι με καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις και λίγα φάουλ. Η Κέρκυρα πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της απέναντι στον Άρη και πολύ καλά έκανε. Κατασκόπευσε, εφήρμοσε, αγωνίστηκε και μόχθησε. Δεν επηρεάστηκε από την αναγκαστική αλλαγή του Μίχου και δεν σταμάτησε να βγάζει επιθετικότητα, ακόμα και μετά το γκολ. Η πίεση που γνώρισε ήταν πολύ μικρή. Όσον αφορά τον Άρη, ο στόχος των play off αρχίζει να ξεθωριάζει τόσο, ώστε να μην θεωρείται στόχος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να λάβουμε αποφάσεις βαρύνουσας σημασίας. Πρέπει να θέσουμε σωστές προτεραιότητες και να επιλέξουμε το σωστό σενάριο. Δεν υπάρχει επικοινωνία εντός γηπέδου κι όπως φαίνεται απουσιάζει και εκτός αυτού. Έχουμε έναν προπονητή με δεδομένη ημερομηνία λήξης που λειτουργεί με μη αξιοκρατικά και μη ρεαλιστικά κριτήρια και φρονώ ότι δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και γιατί πρέπει να το κάνει. Οι οπαδοί δείχνουν μπερδεμένοι, ο σύνδεσμος ταράζει τα νερά -επιδεικνύοντας άκρατο συναίσθημα, αλλά όχι ορθολογισμό και ψυχραιμία- και η διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα. Ελπίζω οι δημοσιογράφοι να κρατήσουν ειλικρινή στάση και ο Σκόρδας να μην βρει πάτημα για επίθεση. Επιπλέον, σύμφωνα με τα Αθλητικά Νέα, μπήκε ταφόπλακα στο νέο γήπεδο, οι φήμες λένε ότι έχουμε καβατζώσει το Α.Φ.Μ. (!) της Επανομής για να είμαστε καλυμμένοι (!), ο Πρίττας με τον Παπαστεριανό προπονούνται με τα τρακτέρ και ο Σηφάκης προετοιμάζεται για την νέα του ομάδα. Περαστικά μας.

Υ.Γ.1 Η διοίκηση είναι εκλεγμένη από την Λέσχη Φίλων Άρη, ενώ η αξιοπερίεργη κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται.

Υ.Γ.2 Παίξτε με τρία χαφ, εκ των οποίων ο ένας να λειτουγεί ως καθαρόαιμος κόφτης.

Υ.Γ.3 Είναι Ιταλός, έχει φωνάρα και ονομάζεται Αλβανός. Απολαύστε τον.

11 σχόλια:

  1. Αντι για Σχόλιο στην μπασκετική αναλυσή σου,
    θα δανειστω το πρόσφατο "όνειρο ζω,μη με ξυπνάτε":))Σου το έλεγα,θα το παιξουν το μπασκετάκι τους,θα το δεις,θα το παλευουν μέχρι τελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανθαρουλάκο μου, καλή χρονιά σου εύχομαι και ευχαριστώ για την μουσική απόλαυση που μου προσέφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Καλή χρονιά φίλε Κάνθαρε, και χρόνια σου πολλά!

    Ο ποδοσφαιρικός Άρης δεν σώνεται, έτσι όπως έχει στηθεί. Για 5άδα πάει, αλλά την κάτω, όχι την πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μια ομάδα σαν τον Άρη έγινε τουρλουμπούκι. Μάλλον το ενδεικτικότερο της κατάστασης είναι ότι στο ρόστερ του Άρη ανήκουν (ή άνηκαν) παίκτες όπως ο Γιάκομπ, ο Καστίγιο και ο Σολτάνι. Τρελλοί, τσογλάνια, μαλακισμένα, ατομιστές και απρόβλεπτοι με την κακή έννοια. Και ο Πρίττας ενώ πήγε στο Μουντιάλ το 2010, εδώ και 2 χρόνια είναι σταθερά στο φτύσιμο, με εντολή της διοίκησης προφανώς. Η οποία Διοίκηση προφανώς έχει χάσει τον μπούσουλα. Το τί βλέπουμε στο γήπεδο είναι πάντα η κορυφή του παγόβουνου. Αισιοδοξώ ότι ο Άρης δεν θα υποβιβασθεί, ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού κιόλας.

    Με αφορμή την εμετική ανακοίνωση του Σούπερ 3, πιστεύω ότι ο κάθε σύνδεσμος οπαδών έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους. Αν και πολλοί ξέρουν ότι οι οπαδοί είναι πολλές φορές όργανα των προέδρων των ομάδων. Π.χ.: Ο Κόκκαλης δεν μπορεί να πει χύμα στον παιχταρά του ότι "τον παίζει", και βάζει τον Τσουκαλά να τον βρίζει μέρα-νύχτα. Ή να του σπάσει το αυτοκίνητο. Και αποκαλεί λοιπόν ο Σούπερ 3 τους παιχταράδες της ομάδας, Έλληνες και ξένους, "μ****πανα" (πάλι καλά που έβαλαν και αστερίσκους στο κείμενο τα παλληκάρια!!!), ενώ φταίνε λιγότερο από την Διοίκηση. Αν η διοίκηση είχε κάνει σωστή δουλειά και είχε δείξει χαρακτήρα στις δυσκολίες, δεν θα κρέμονταν η τύχη της ομάδας από τους πιτσιρικάδες Γιαννιώτα, Κατίδη και Καζναφέρη, που εμφανίστκαν από το πουθενά. Δεν θα έπαιρνε ο Άρης με μεταγραφή ό,τι παίκτη έβρισκε μπροστά της (ειδικά οι 4 του Ολυμπιακού Βόλου) το καλοκαίρι. Δεν θα έδιωχνε έτσι ελαφρά τη καρδία τον προπονητή Σάκη Τσιώλη.

    Ας ξεμπλέξουν μόνοι τους αν μπορούν Αθανασιάδης, Κόντης και Σία. Γιατί σε περίπτωση υποβιβασμού θα γίνει το έλα να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη χρονια κωστα
    ακομα δεν εχω καταλαβει το "μοντελο" του αρη.
    ποιος ειναι προεδρος και πως?
    βαζει λεφτα η διαχειριζεται ενα κοινο ταμειο?
    υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος για να μπορεις να ψηφιζεις για προεδρο??
    δηλαδη ειναι να τρελαινεσαι!!!
    πως να προκοψεις οταν υπαρχουν 5000 αποψεις κι ολοι νομιζουν οτι το δικο τους ειναι το σωστο??
    ισως το λαθος να γινετε εκει.
    δεν ξερω....
    παντως δεν υπαρχει ομοιογενεια στις αποφασεις.
    καμια φορα το να αποφασιζει ενας κι ας κανει λαθος ειναι καλο και σωστο.
    τουλαχιστον ξερεις ποτε κανει λαθος.
    δες κοκκαλη.
    μεσα στα τοσα καλα εκανε και καποιες χοντρες μαλακιες.
    για μενα το ποδοσφαιρο δεν ειναι ουτε βιογραφικα ουτε προσοντα (παντα)αλλα χημεια.
    τον καλυτερο προπονητη και παιχτες να εχεις αν λειπει η χημεια δεν προκοβεις!!!
    παραδειγμα ο βαλβερδε (οεοεοε).
    αυτος κολησε σα τη μυγα στο σκατο.
    κι ομως υπαρχουν καποιοι που πληρωνουν διαρκειας ενα σκασμο λεφτα μες στην κριση και τον βριζουν σχεδον σε καθε εντος εδρας αγωνα.
    για φαντασου να ειχαν λογο στις εξελιξεις κατι τετοιοι τυποι!!!!
    μια καλη λυση θα ηταν αντι για προπονητες να αλλαξετε οπαδους.
    αλλα τι λεω τωρα?
    αυτοι δεν ηταν οταν επι κοντομηνα τους ζητηθηκε να δωσουν τα δικαιωματα τις εκμεταλευσεις του σηματος (πως στο διαολο το πηραν?)και του ζητουσαν τοτε καμια 60 εκατομυρια δρχ?
    στοιχημα οτι οι ιδιοι ειναι και τωρα πισω απο τις εξελιξεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα
    σαν βάζελος σας σέβομαι και εύχομαι τα καλύτερα

    αλλά ας απολαύσουμαι την προσπάθεια και μόνο

    για πρωταθλήματα ... μην ελπίζουμαι... είναι ερυθρά από την αρχή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Vad, ο Αλεξανδρής είναι υποτιμημένος προπονητής. Οι Έλληνες προπονητές είναι υποτιμημένοι. Ξέρεις τι περιμένω; Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Να δω ένα Παλέ να φλέγεται. Να κυνηγάμε την κάθε μπαλιά, την κάθε φάση. Κι ας μην κερδίζουμε.

    Λύχνε, ο Albano έχει φωνάρα. Τέλος. Από τους αγαπημένους μου Ιταλούς. Θα τον ξαναβάλω.

    Χάρη, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, παρουσιάζονται ευκαιρίες που μπορεί να σε βγάζουν εκτός προγράμματος, αλλά επιβάλλεται να τις πιάσεις. Για παράδειγμα η πώληση Βανγκέλι. Η πρόσληψη των Ούμπιντες και Σανκαρέ. Η υπογραφή του Βράνιες που δεν κόστισε απολύτως τίποτα. Το πρόβλημα έγκειται στο πόσο πολύ τραβάς το σχοινί. Ο Ακόστα δεν χρειαζόταν. Ο Γιάκομπ δεν χρειαζόταν. Η διοίκηση οφείλει να υποπίπτει στα θέλω του προπονητή, αλλα πρέπει να τραβάει και διαχωριστικές γραμμές. Πρέπει να λέει όχι. Για μένα το μεγαλύτερο λάθος και ο ορισμός της κατρακύλας προέρχεται από την λύση της συνεργασίας με τον Τσιώλη. Ο Αθανασιάδης έκανε μαλακία. Στο έλεγα Πρόεδρε, βγες και στήριξε τον Τσιώλη. Κόψε τον βήχα σε ορισμένους, δείξε πίστη και υπομονή και θα βγαίναμε όλοι κερδισμένοι. Όλοι. Δεν το έκανες. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Όσον αφορά τον Κόντη, δεν μπορώ να ξέρω πόσο ενεργό ρόλο κατέχει στην ΠΑΕ. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε ανάγει την προσωπικότητα του Κόντη σε βαθμό ανάλογο του Ρασπούτιν. Καθαρό μυαλό χρειάζεται. Ειδάλλως, ας αρχίσουμε να μπινελικώνουμε όλοι μας όπως ο Σούπερ3. Και εννοείται ότι ο Σούπερ3, όπως και οι περισσότεροι οπαδικοί σύνδεσμοι, έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους. Τα έχουμε πει ουκ ολίγες φορές. Κρίμα.

    Γεια σου Θέμη. Πρόεδρος είναι ο Αθανασιάδης, ο οποίος διαχειρίζεται λεφτά. Σε καμία περίπτωση δεν βάζει. Κύριος αιμοδότης της ΠΑΕ είναι ο κόσμος. Αλλά κι αυτός τι να κάνει πλέον; Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι η Λέσχη Φίλων Άρη που κάθε δυο χρόνια εκλέγει διοίκηση μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. Η Λέσχη πρέπει επειγόντως να αναβαθμιστεί. Ή να γραφτούμε μαζικά -κυρίως οι Αρειανοί της Βόρειας Ελλάδας για παρουσία στις γενικές συνελεύσεις- ή να παύσει τη λειτουργία της. Η Λέσχη πρέπει να γιγαντωθεί. Αυτό που λες για τη χημεία ισχύει. Έχεις απόλυτο δίκιο. Στο ποδόσφαιρο έχεις να διαχειριστείς 25 κορμιά. Πρέπει εκτός από καλός κόουτς, να είσαι και ψυχίατρος, διπλωμάτης, πατέρας, ακόμα και οικονομολόγος. Αν δεν υπάρχει χημεία, πάει το χάσαμε το κορμί. Συμφωνώ για Βαλβέρδε. Ο Βάσκος είναι κανονικός προπονητής. Άσε κάποιους κολλημένους να τον βρίζουν και ευτυχώς που δεν παίρνουν μέρος στις αποφάσεις. Ο λαός του Άρης είναι περήφανος και λεβέντης. Ο Σούπερ3 δεν αντιπροσωπεύει τον φίλο του Άρη. Ο σύνδεσμος πρέπει να αλλάξει τακτική. Δεν αποτελεί τον μοναδικό κυμματοθραύστη του συλλόγου. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Αρειανοί έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό του Θεού του Πολέμου. Τα σέβη μου.

    Άκρατ, ακολουθούμε μια ομάδα για αυτά που μας προσφέρει. Την αναμονή, το πάθος, την ένταση, την ευτυχία, ακόμα και τη λύπη. Όχι, για τους τίτλους. Ευχαριστούμε για τις ευχές.

    Πάω να φάω τραχανά με φετούμπα. Καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kantharos, όλα καλά μόνο μια παρατήρηση από μένα...με τον μαύρο φόντο που έχεις πίσω,μου έχουν βγει τα μάτια να διαβάζω τα άρθρα σου!Άλλαξε χρώμα γραμμάτων ή φόντο,πονάνε τα μάτια μας με σένα και τα μυαλά μας με την Αρειανάρα στην μπάλα :-P
    Ήσουν στο κοπή τι πίτα στην Αθήνα προχθες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kantharako μου ξέρεις τι ομάδα είμαι, αλλά ξέρεις και από πού κατάγομαι...
    Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν χάρηκα που η Κέρκυρα τσίμπησε τους 3 βαθμούς. Και το ίδιο θα ισχυριζόμουν αν είχε απέναντί της οποιαδήποτε ομάδα ΠΛΗΝ, ξέρεις ποιας! χαχαχαχαχαχαχα
    Λυπάμαι όμως που έχασε ο Άρης κι αυτό επίσης είναι αλήθεια!
    Πολύ όμορφο τραγούδι επέλεξες στο post σου. Μου αρέσει πολύ! Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη επειδή δεν είναι από εκείνα τα τραγούδια που μας έχεις συνηθίσει! ;)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, την ένστασή σου την λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου. Θα έρθει η μέρα που θα πραγματοποιηθούν αλλαγές. Όχι, δεν βρέθηκα στην κοπή. Τα σέβη μου.

    Αστροφεγγιά, κι εγώ λυπάμαι που έχασε ο Άρης, αλλά περισσότερο λυπάμαι για την εικόνα του. Μπράβο στην Κέρκυρα για το στρωτό ποδόσφαιρο που έπαιξε. Έχω πολλά τραγούδια του Αλμπάνο. Το συγκεκριμένο, όμως, μαζί με ένα ακόμα είναι τραγουδάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κώστα, σού στέλνω ένα θερμό χαιρετισμό για να μη χανόμαστε. Όποτε βρίσκω χρόνο (και δίκτυο) σε διαβάζω. Να 'σαι καλά φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ φίλε μου. Σου στέλνω εγκάρδιους χαιρετισμούς. Πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...