Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μεταφράσεις, αυτοκρατορικά πορτοκάλια, πανιά και υπογεννητικότητα

Η (δήθεν) έλλειψη εμπειρίας δεν με προβληματίζει. Ο Αλεξανδρής λέει και ξαναλέει ότι δεν έχουμε εμπειρία. Στο μυαλό μου, όμως, η έλλειψη εμπειρίας μεταφράζεται ως έλλειψη ποιότητας. Δεν ήξερα ότι απαιτείται εμπειρία για να είσαι ανταγωνιστικός. Ο Ταπούτος λέει ότι το πείραμα με τα κολεγιόπαιδα απέτυχε. Πώς προέκυψε αυτό; Πώς το καταλάβαμε; Μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές; Στο μυαλό μου το αποτυχημένο πείραμα μεταφράζεται ως άστοχες επιλογές παιχτών. Το μπάσκετ είναι απλό άθλημα. Για αυτό και σε ένα συντριπτικό ποσοστό κερδίζει ο καλύτερος. Σπάνια θα συναντήσουμε εκπλήξεις. Επίσης, δεν μπορείς να θέσεις ως δικαιολογία τον παράγοντα ομοιογένεια. Στο μπάσκετ η ομοιογένεια επιτυγχάνεται σχετικά γρήγορα. Όποιος έχει αγωνιστεί σε ομάδα, μπορεί να συνειδητοποιήσει πλήρως τι εννοώ. Δεν χρειάζεται ομοιόγενεια για να παίξεις ατομική άμυνα ή να κάνεις μπλοκ άουτ. Όποιος ξέρει μπάσκετ, παίζει μπάσκετ. Απλά πράγματα. Ο Κιρούς ξέρει μπάσκετ; Όχι. Έχει κάποια αθλητικά προσόντα και πάπαλα. Ο Μάλντροου ξέρει μπάσκετ; Θεέ και Κύριε. Το μόνο που ξέρει είναι να χώνει τάπες. Τουλάχιστον το κάνει πολύ καλά. Ο Μαυραειδής; Δεν τον έχω σπουδάσει τόσο καλά. Νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει. Τον πιστεύω. Ο Τζέιμς; Όταν βλέπεις οργανωτή να βιάζεται λες και τον κυνηγάνε βαμπίρ, τότε κάτι πάει στραβά. Ο Κρούσιτς; Ο Σλοβένος είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Σκορδίλη. Ο μόνος από τους νεοαποκτηθέντες που ξέρει μπάσκετ ήταν ο Όλιβερ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν -τον αντικατέστησε ο Ντέιβις. Η ομάδα αφήνει να εννοηθεί ότι τον έδιωξε, ενώ ο παίχτης δήλωσε ότι έφυγε μόνος του. Άντε βρες άκρη. Σ αυτό το σημείο απευθύνω μια ερώτηση προς τον Αλεξανδρή: πού είναι οι Ινδιάνοι;

Επανέρχομαι στις μεταφράσεις. Σε ποια έλλειψη εμπειρίας αναφερόμαστε και σε ποιο αποτυχημένο πείραμα; Εδώ δεν μπορούμε να πάρουμε ριμπάουντ. Τόσα χρόνια νόμιζα ότι για να πάρεις ριμπάουντ πρέπει να κάνεις μπλοκ άουτ και να πηδήξεις ψηλά για να αρπάξεις την μπάλα. Εμείς περιμένουμε την σπυριάρα να καταλήξει στα χέρια μας. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Χρειαζόμαστε πάση θυσία ένα μπομπάτο πεντάρι. Να μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι. Να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Η ομάδα, ελλείψει ποιοτικών ψηλών, δεν μπορεί να αποδώσει στο ζωγραφιστό -και στις δυο πλευρές του παρκέ- κι ως εκ τούτου κάνουμε κατάχρηση στα σουτ τριών πόντων, στα οποία δεν ευστοχούμε κιόλας. Προσθέτουμε και τις σύνθετες άμυνες ζώνης, στις οποίες παραδοσιακά βραχυκυκλώνουμε, και δένει το γλυκό. Ήθελα να γράψω κι άλλα για την ομάδα, αλλά μόλις διάβασα ένα κείμενο του Λάμπρου Σκόρδα, παραιτήθηκα από κάθε παρόμοια σκέψη: «Σίγουρα το αρνητικό ρεκόρ των τεσσάρων ηττών στα πρώτα ισάριθμα παιχνίδια είναι αφοπλιστικό. Έχει βέβαια επαναληφθεί στο παρελθόν, πριν από δέκα χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, όμως κανείς δεν ενθυμείται αυτό το στατιστικό, αλλά όλοι μιλούν αναφερόμενοι στο χρυσό παρελθόν, που περιέγραψα στην εισαγωγή μου. Οι οπαδοί εγείρονται, με βασικό επιχείρημα πως δεν είναι δυνατόν ο τεράστιος Άρης, ο Αυτοκράτορας, να κάνει τέτοια πορεία. Ξεχνούν όλοι πως αυτό το παρελθόν που μας ιντριγκάρει, είναι σχεδόν πια πριν από τρεις δεκαετίες». Αυτό που θα προσπαθούσα να περιγράψω με μια μακροσκελή παράγραφο, το αποτύπωσε εύστοχα ο Σκόρδας με συνοπτικό τρόπο.


Ωστόσο, δεν μπορώ να αντισταθώ. Ο Σκόρδας χρησιμοποίησε τη λέξη ''Αυτοκράτορας''. Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ σε ένα ζήτημα, το οποίο έχει αρχίσει να με εκνευρίζει τα μάλα. Αφορά ορισμένους φίλους του Παναθηναϊκού που αγνοούν τι εστί ιστορία και δη μπασκετική. Έχω την εντύπωση ότι οι φίλοι του μπασκετικού Π.Α.Ο. χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει ένα υγιές μπασκετικό κοινό, έστω και μικρό σε έκταση, συνήθως ώριμης ηλικίας και αρκετά συνειδητοποιημένο, το οποίο ζει και αναπνέει για την ομάδα και το μπάσκετ. Η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από κάποια παιδάκια που, επειδή μεγάλωσαν με τους -δεν εξετάζω αν είναι δίκαιοι ή άδικοι- ποδοσφαιρικούς τίτλους του Ολυμπιακού, στράφηκαν προς το μπάσκετ, προκειμένου να δουν κι αυτοί το πουλί τους να μεγαλώνει, παρακολουθώντας τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, τον στημένο τελικό κυπέλλου και την Euroleague από τα προημιτελικά και έπειτα. Η δεύτερη κατηγορία, λοιπόν, είναι αυτή που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει μπάσκετ. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει Άρης. Δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ το επικό δίδυμο Γκάλης - Γιαννάκης σε δράση ή την μεγάλη ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. Νομίζουν ότι το μπάσκετ πριν το 2000 παιζόταν με πορτοκάλια κι όχι με πορτοκαλί μπάλα. Απίστευτα πράγματα. Ως εκ τούτου, αμφισβητούν το προσωνύμιο ''Αυτοκράτορας'' και μάλιστα θέλουν να το οικιοποιηθούν (!!!). Το ακούσαμε κι αυτό.

Ο Μέγας Ναπολέοντας κι ο Μέγας Αλέξανδρος, μεταξύ άλλων, αποκαλούνται από την ιστορία Μεγάλοι. Δεν σημαίνει ότι αν προκύψει στο μέλλον κάποιος άλλος κατακτητής θα τον πούνε κι αυτόν Μέγα ή θα αφαιρεθεί ο τίτλος από τους δυο προαναφερθέντες άντρες. Ο Τζόρνταν λεγόταν Air. Δηλαδή κάποιος άλλος που έχει καλύτερο άλμα από τον Τζόρνταν πρέπει να ονομαστεί Air; Η Γιουβέντους ονομάζεται Μεγάλη Κυρία. Βρε και στην Ω' Εθνική να παίζει, πάλι Μεγάλη Κυρία θα αποκαλείται. Ο Φωστήρας θα είναι για πάντα ο φονέας των γιγάντων. Όπως κι ο Άρης θα είναι για πάντα ο Αυτοκράτορας. Ο Άρης, εξάλλου, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που διαθέτουν προσωνύμια, δεν αυτοαποκαλέστηκε καθ' αυτόν τον τρόπο. Όχι, βέβαια. Οι αντίπαλοι του προσέδωσαν το συγκεκριμένο προσωνύμιο. Νομίζω ότι έγινα κατανοητός. Το κλείνω εδώ το θέμα και συνεχίζω με τον Ηρακλή.

Που ακόμα και στην Δ' Εθνική λέγεται Γηραιός. Κι ας έχει ιδρυθεί ο Πανιώνιος 18 ολόκληρα χρόνια πριν τον Ηρακλή. Ένας Ηρακλής που έχει χάσει την μπάλα και αδυνατεί να διακρίνει όρια. Κατανοώ την αντίδραση των οπαδών, αλλά δεν την αποδέχομαι. Όπως δεν παλεύεται να βλέπεις την γκόμενά σου στην αγκαλιά κάποιου άλλου άντρα ή να χάνεις στα χαρτιά, έτσι δεν αντέχεις να βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα να παίρνει το τρακτέρ και να κάνει τουρνέ στην επαρχία. Η καψούρα και η χασούρα δεν υποφέρονται. Ωστόσο, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Ηρακλής κι ο κάθε Ηρακλής συνιστά μια Π.Α.Ε. Μια ασχολία που γεμίζει και ομορφαίνει τη ζωή μας. Δεν ταυτίζεται, όμως, με την ίδια μας τη ζωή. Σε καμία των περιπτώσεων. Κι εγώ είμαι τρελαμένος με την Αρειανάρα, αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν απείρως σημαντικότερα πράγματα, με τα οποία μπορείς και πρέπει να ασχοληθείς. Όλοι αυτοί, δηλαδή, που κάθονται και γράφουν σε πανί, «καρκίνο στα παιδιά του Πιλάβιου», έχουν λύσει τα πάσης φύσεως προβλήματά τους; Τι κάθομαι, όμως, και γράφω; Το συγκεκριμένο πανί είναι το πρόβλημα; Στα γήπεδα έχουν αναρτηθεί πανιά με παρόμοια μηνύματα. Έχουν εκφραστεί συνθήματα που βρίζουν μάνες, ζωντανούς και νεκρούς. Εδώ μας πηδάνε χωρίς σάλιο, βαζελίνη, ελαιόλαδο και βούτυρο και εμείς στεκόμαστε στο πανί που ανέβασαν κάποιοι Ηρακλειδείς; Υποκρισία μυρίζει η υπόθεση. Στην Ομόνοια, χθες, μέρα μεσημέρι, κάποιο πρεζάκι ετοίμαζε τη δόση του μπροστά σε εκατοντάδες επιβάτες του Μετρό και του Ηλεκτρικού και εμείς ασχολούμαστε με πανιά και ιστία; Έχουμε θέσει λάθος προτεραιότητες. Και πάμε στο ωραίο κομμάτι: τι σας φταίνε τα παιδιά του Πιλάβιου και του κάθε Πιλάβιου; Αυτοί που γράψανε το πανί, έχουνε παιδιά; Προφανώς κι όχι. Αν είχανε δεν θα το γράφανε. Αν ήταν πραγματικοί μάγκες δεν θα το γράφανε. Κι εδώ έγκειται η πεμπτουσία της κατάστασης: η Ελλάδα, δυστυχώς, γερνάει. Χαρακτηρίζεται από σαφές δημογραφικό πρόβλημα. Οι Ελληνίδες δεν γεννάνε. Η υπογεννητικότητα υπονομεύει πολλές πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής διάστασης. Για παράδειγμα, την παράνομη μετανάστευση, τις συνταξιοδοτήσεις και την μειωμένη εγχώρια παραγωγή. Μην γελάτε: πρόκειται για λίαν σημαντικό και συνάμα υποβαθμισμένο ζήτημα που γεννά προβλήματα και διαιωνίζει ανισότητες. Οι κρίσεις υποβόσκουν. Αυτό, όμως, τι σημαίνει; Ότι επειδή κάποιοι δεν έχουν παιδιά, πρέπει να πετάνε κατάρες για τα παιδιά άλλων; Όχι, βέβαια. Είναι δυνατόν, προκειμένου να πάρεις την οπαδική σου πρέζα, να εύχεσαι καρκίνο στα παιδιά του αντιπάλου σου; Κι όλα αυτά για μια ομάδα. Για ένα κόμμα. Για μια τρέλα. Για μια καψούρα. Βαφτίστε το όπως θέλετε. Αυτά αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της ζωής κι όχι την ίδια τη ζωή. Το σωστό είναι να διαμαρτυρηθείς σε κόσμια πλαίσια. Να μην χάνεις το δίκιο σου. Γιατί, όμως, τέτοιο μίσος προς την Ε.Π.Ο. και τον Πιλάβιο; Δικαιολογείται; Δεν νομίζω. Η απάντηση, εν πολλοίς, έχει δοθεί στις προηγούμενες αράδες.  Το μίσος της Ε.Π.Ο. προς τον Ηρακλή δικαιολογείται; Όχι και είμαι απόλυτος σε αυτό.


Ξεφεύγουμε από το πανί. Ας εξετάσουμε το ζήτημα υπό διαφορετικό πρίσμα. Ο πειθαρχικός κώδικας της Ε.Π.Ο., ως ποινή για την πλαστογραφία, αναφέρει χρηματικό πρόστιμο. Κακώς. Πλαστογραφία σημαίνει αθέμιτος ανταγωνισμός. Αν το δεις ηθικά το ζήτημα, ο Ηρακλής έπρεπε να πέσει. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι το σκεπτικό της Ε.Π.Ο. δεν εναρμονίζεται με το δικό μου. Κι άλλοι πλαστογράφησαν. Έπεσαν; Όχι. Ο Ηρακλής τότε γιατί να πέσει; Εφαρμόζουμε για το ίδιο αδίκημα διαφορετικές ποινές; Ναι. Είναι λογικό; Όχι. Θεμιτό; Όχι. Ηθικό; Όχι; Τι σκατά σκεφτόταν η Ε.Π.Ο.; Δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω τι σκατά σκεφτόταν ο Τάκης, όταν πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα. Καταζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη ο Τάκης; Όχι. Καταζητήθηκε από τους οπαδούς του Ηρακλή; Όχι. Από ποιον καταζητήθηκε; Ίσως από τον ψιλικατζή της γειτονιάς για να του δώσει την κυριακάτικη εφημερίδα με τα νέα του Ηρακλή. Του έκανε κάποιος μήνυση; Όχι. Ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή, κατέστη αόρατος και ωραίος. Φεύγουμε από τον Τάκη και πάμε στην περιβόητη μαλακία που παίχθηκε με τα Σκόπια. Απευθείας αποβολή με κόκκινη κάρτα. Τραγικά πράγματα. Όπως τραγικό είναι να νοιώθεις επιλεκτικά περήφανος. Αυτή την ιστορία με τον Μάκη τι την θέλατε; Είναι δυνατόν να επιζητούσατε συγχώνευση με την οικογένεια Ψωμιάδη; Θα τρελαθούμε τελείως; Κι αφού δεν έκατσε ο αγαπούλας, έφτασε ο Παντελή. Τι ήρθε να κάνει στον Ηρακλή; Να μοιράσει υποσχέσεις. Το να μοιράζεις ψεύτικες και ανυπόστατες υποσχέσεις είναι μεγάλη υπόθεση και θέλει τσαγανό. Δεν σου κοστίζει τίποτα, ενώ όλο και κάτι μπορείς να βγάλεις από την ιστορία. Τι έκανε, λοιπόν, ο Κύπριος; Έφεση στα πολιτικά δικαστήρια. Μια πράξη που (υποτίθεται ότι) απαγορεύεται, διότι καταργείται το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο. Η ποινή είναι εκ νέου υποβιβασμός. Και κάπως έτσι φτάνουμε στη Γ' Εθνική. Ο Ο.Φ.Η. κατέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια; Ναι. Και τι έκανε η Ε.Π.Ο.; Τουμπεκί. Γιατί κύριε Πιλάβιε; Η κατρακύλα, όμως, συνεχίζεται. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έκανε δεκτό το αίτημα της διοίκησης του Ηρακλή να δοθεί νέα προθεσμία (4η κατά σειρά), προκειμένου να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και χωρίς άδεια συμμετοχής, ο Ηρακλής υποβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική.

Το ρεζουμέ είναι ότι η διοικητική αστάθεια έφερε τον Ηρακλή, εκεί που βρίσκεται τώρα. Η ανεπάρκεια της διοίκησης έχει φανερώσει και τα κενά στο οπαδικό κίνημα του συλλόγου. Σπασμωδικές κινήσεις, αξιοπερίεργες αντιδράσεις, αμφιλεγόμενα κίνητρα και αρκετή οργή. Το τελευταίο συστατικό είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Εξού και οι καταστάσεις που περιγράψαμε παραπάνω. Και ακριβώς για αυτό μεταμορφώθηκαν σε κλώνους του Οιδίποδα. Όσο για την Ε.Π.Ο. δεν έχω να πω πολλά. Έχει μαλακιστεί και συνεχίζει να μαλακίζεται σε υπερθετικό βαθμό. Να αναφέρω τον τελικό κυπέλλου; Τα στημένα; Την αθλητική Δικαιοσύνη;  Εν τέλει, ποιος είναι ο ρόλος της; Να παρατηρεί τα γεγονότα λες και είναι επιβάτης σε τρένο; Να στοχοποιεί ομάδες και να τις καταρρακώνει; Να χειροκροτεί (σ)τις νίκες της Εθνικής Ελλάδος; Όποιος ξέρει, παρακαλώ να με ενημερώσει. Κλείνοντας, δηλώνω, για πολλοστή φορά, ότι έκανα λάθος για τα στημένα. Ήμουν ρομαντικός, αφελής, βλαξ, πείτε με όπως θέλετε. Τι αποκόμισα; Ότι τσάμπα μπήκε ο Μπέος στην στενή, ότι τζάμπα τους έκανε πλάκα ο Μάκαρος κι ότι τζάμπα έπεσε ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου. Το αυτονόητο δεν επετεύχθη. Πρόκειται για νοσηρή κατάσταση και θλιβερή διαπίστωση. Την ίδια στιγμή ο γυμνός βασιλιάς δεν γουστάρει να πάει στον ανακριτή/εισαγγελέα, ο Πατέρας έχει πάρει ασυλία, ο Κομπότης δηλώνει αθώος, ο Μποροβήλος σηκώνει πειρατική σημαία, ο Ο.Φ.Η. παίζει χωρίς φάκελο, ο Π.Α.Ο.Κ. έχει βάλει στην κατάψυξη δεκάδες εκατομμύρια γιούρο και η Α.Ε.Κ. έχει τινάξει την μπάνκα των χρεών στον αέρα. Οι Κυριακές δεν ήρθαν πίσω. Όπως στην πολιτική ζωή, μας κυβερνούν άνθρωποι αναξιοπρεπείς και αναξιόπιστοι, έτσι και στην αθλητική ζωή κουμάντο κάνουν τα λαμόγια και οι ανίκανοι. Όπως οι Έλληνες πολιτικοί δεν αγαπούν την πατρίδα, έτσι και οι Έλληνες παράγοντες δεν αγαπούν τον αθλητισμό. Αυτούς έχουμε, αυτοί μας αξίζουν. Το θέμα δεν είναι τόσο πολύ η ίδια η "σειρήνα" και το "τραγούδι" της, αλλά ο τρόπος που το λαμβάνουν τα αυτιά μας, η επεξεργασία από το μυαλό μας και οι εντολές που δίνει ο εγκέφαλος μας για να συμπεριφερθούμε.

Υ.Γ.1 Νομίζω ότι έχουμε καλύψει το ζήτημα του Ηρακλή σε αισθητά μεγάλο βαθμό. Ελπίζω τα γραπτά να είναι κατανοητά και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάθε ένσταση γίνεται αποδεκτή και αντικείμενο προς συζήτηση.

Υ.Γ.2 Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός εξέφρασε προς την Ε.Π.Ο. την (έντονη) δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση των Ελλήνων διεθνών που διαθέτει η ομάδα, εν συγκρίσει με τους Έλληνες διεθνείς του Παναθηναϊκού. Μάλιστα. Γελάνε οι ρέγγες και κλαίει ο Κάνθαρος για το χάλι και την κατάντια μας. Και βγαίνει μετά ο Μώραλης να εξηγήσει τα X-Files.

Υ.Γ.3 Συνίδρυσε τους Helloween και μετά από λίγα χρόνια απεχώρισε. Έπειτα, ο Kai Hansen, δημιούργησε τους Gamma Ray. Για την ιστορία αναφέρω ότι το παρακάτω κομμάτι αποτελεί διασκευή. Το αυθεντικό ανήκει στους Holocaust. Αρκετά ανεβαστικό, δεν νομίζετε;

28 σχόλια:

  1. Και να ήταν μόνο τα πανό από τις ομάδες; Τραυματίζουν και σκοτώνουν κόσμο! Ειδικά Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί το έχουν ξεφτιλίσει! Θυμάμαι και μια φορά που οι Παοκτζήδες σπάγανε αμάξια που είχαν αθηναϊκές πινακίδες και οι Αρειανοί είχαν κάψει σκυλί επειδή ήταν ασπρόμαυρο (βασικά χέστηκα για το σκυλί, εδώ σκοτώνονται άνθρωποι, αλλά ήταν υπερβολικά ηλίθιο).
    Ο Ηρακλής έπρεπε να πέσει, αλλά μαζί του και άλλες ομάδες. Οι οπαδοί του Ηρακλή θα έπρεπε να φωνάζουν που δεν τιμωρηθήκανε κι άλλοι μαζί τους, όχι ότι πέσανε αυτοί.
    Από φανατικούς (και μαλάκες) οπαδούς πάντως μην περιμένεις προτεραιότητες! Δεν ξέρουν τι τους γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε, το έχουμε πει: οι οργανωμένοι δεν λέγονται τυχαία έτσι. Είναι οργανωμένοι (σχεδόν) σε όλα. Στο ξύλο, στις εκδρομές, στις απόψεις, στη μάσα κ.ά. Οι οπαδοί των περισσοτέρων ομάδων έχουν κάνει μαλακίες. Διαχρονικό φαινόμενο. Ευτυχώς, οι οπαδοί της ομάδας που υποστηρίζω έχουν ησυχάσει. Πολύ περισσότερο από όσο πίστευα και μπράβο τους. Όσο για εκείνους του Ηρακλή δεν γίνεται να προβάλλεις ως επιχείρημα το γεγονός ότι κι άλλοι κλέψανε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκλεψες κι εσύ. Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να αθωωθείς. Μπορείς να ζητάς την ισονομία, αλλά όχι να την προβάλλεις ως επιχείρημα. Εδώ που φτάσαμε, όμως, με ποιο δικαίωμα ζητάμε από τους φίλους του Ηρακλή να κάτσουν ήσυχοι; Η ΕΠΟ δεν είχε δικαιώματα και υποχρεώσεις; Γιατί δεν έπραξε αυτά που έπρεπε; Γιατί δεν απέδωσε την δικαιοσύνη; Γιατί για ίδια αδικήματα, επέβαλλε διαφορετικές ποινές; Γιατί δεν καλεί στον ανακριτή τον Μαρινάκη και τον Πατέρα; Γιατί, γιατί, γιατί. Οι νόμοι, δηλαδή, αρχίζουν και τελειώνουν στον Ηρακλή; Πλάκα κάνουμε; Η αυστηρότητα εξαντλείται στον Ηρακλή; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι μόνο οι οπαδοί που δεν θέτουν σωστές προτεραιότητες. Αλλά είναι και οι παράγοντες των ομάδων και του ποδοσφαίρου. Χρειαζόμαστε επειγόντως, ξαναλέω επειγόντως, σχολή παραγοντικής συμπεριφοράς και οπαδικής κουλτούρας.

    Γεια σου Σκοτεινέ Ήλιε. Πολλές καληνύχτες και όνειρα γλυκά. Πάω να ονειρευτώ ότι με βάζει αλλαγή ο Πολωνός Γκουαρντιόλα μέσα στο Χαριλάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oυφ, τεράστια ανάρτηση, δεν αντέχεται.
    Μισό μισό το σχόλιο, το άλλο θα το γράψω αύριο αφου διαβάσω την άλλη μισή ανάρτηση.

    Λοιπόν, αυτοκράτορας, ειναι υπερβολικό προσωνύμιο με τα σημερινά δεδομένα. Ειδικά με αυτο το κακό μπάσκετ που παίζει.
    Οπως υπερβολή ειναι και ο "Θρύλος" (σκιάχτηκα) και κατι άλλα προσωνύμια οπαδών όπως Πάνθηρες και τα ρέστα που φωνάζουν σαν να πάνε σε πόλεμο.
    Μπάσκετ, ειδα και σήμερα Αρη, για ευρωπαϊκή διοργάνωση και πραγματικά δεν παίζει ελκυστικό μπάσκετ,κάτι λείπει απο την ομάδα και θεωρώ οτι αυτό ειναι οι θέσεις 1 και 2 συν ενα έμπειρο πεντάρι.
    Η ομάδα φαίνεται σαν να μην εχει δουλευτεί αρκετά και οι παίκτες δεν ειναι αρκετά συγκεντρωμένοι, κάνοντας εως και παιδαριώδη λάθη.
    Θέλει κανα δίμηνο μεχρι να στρώσει αυτη η ομάδα. υπομονή θέλει και απο τους οπαδούς και στήριξη.
    Εντάξει, εγω που εζησα καλά τον Αρη απο το 1982 εως το 1992 καταλαβαίνω και σέβομαι την ιστορία του, αλλα σόρρι, σήμερα ειναι Αυτόχειρας κι οχι αυτοκράτορας και αυτο τον τίτλο τον δικαιούται σαφώς μιά άλλη ομάδα.
    Οσοι πάνε στο γήπεδο για να δουν μπάσκετ, δέχονται την προσβολή απο όσους πάνε εκει γι ανα πανηγυρίσουν ποδοσφαιρικά ή και να βρίσουν τον Κόκκαλη πχ η τον Πιλάβιο.
    Δεν μας αφήνουν να δούμε μπάσκετ και δεν τους ενδιαφέρει κιόλας αυτό, δεν το καταλαβαίνουν δεν υπάρχει !
    Κι αν πεις και τίποτα, τρως και ξύλο.

    Να πω και για τον Hρακλή, τι να πω, κάνουμε αμαν να εφαρμοστούν οι νόμοι στην Ελλάδα και κατι του Ηρακλή, κάτι του Βόλου και λοιποί, τα κάνουν μπάχαλο για να ΜΗΝ εφαρμοστούν. Ωραία πράματα.

    [Comment part 1 end]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρασα να πω μια καλησπέρα, κι ας μη με ενδιαφέρουν οι ομάδες. Πειράζει ? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή μάλλον καλημέρα τώρα στας Ελλάδας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και άλλες ομάδες έπρεπε να τιμωρηθούν. Απλά του Ηρακλή θα έπρεπε να φωνάζουν ότι πρέπει να τιμωρηθούν και άλλοι γιατί και αυτοί και οι άλλοι κλέψανε. Θυμίζει την καθημερινή ζωή. Κλέβω εγώ --> φυλακή ο πρόεδρας, κλέβει ο Παπανδρέου --> τίποτα απολύτως. Η ισονομία που έπρεπε να εφαρμοστεί δεν εφαρμόζεται δυστυχώς! Και όταν λέω ισονομία εννοώ δίκαιη ισονομία, δηλαδή να τιμωρηθούν όλοι που πρέπει να τιμωρηθούν και όχι να μην τιμωρηθεί κανείς (όπως ζητάνε πολλοί του Ηρακλή) γιατί θεωρητικά και αυτό ισονομία θεωρείται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με όλα τα χάλια που ειδαμε μεχρι τωρα,θελω να πιστευω οτι θα στρωσουνε,δεν μπορει,ξερουν απο μπάσκετ,θα φκιάξει η ομάδα,μην ειναι αργά ομως...Αν μπορουσε να παιξει κι ο Μπογρης στην Ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σου ρε κανθαρε.
    τι ψαχνεις να βρεις γιατι ο βαζελος αυτοαποκαλειται αυτοκρατορας??
    ρε συ αυτη η ομαδα απο τη μερα που ιδρυθηκε μεσα στο ψεμα και την αντιγραφη ειναι!!!!!
    χρωμα και σημα κλεμενα και αντιγραμμενα.
    τωρα για προσονυμια εγω πλην του "βαζελος" δε γνωριζω να εχει αλλο.
    εγω θρυλος εσυ αυτοκρατορας αυτος βαζελος.
    μαζευει μετα κατα το τελος της σεζον ολους τους αντικειμενικους δημοσιογραφους ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΣ και του δινουν βραβεια και τιτλους πινουν και κανα κρασι με τιποτα καναπεδακια και περνανε ολοι καλα μεταξυ τους.

    για τον ηρακλη τα στημενα και γενικα το μπαχαλο που βλεπουμε φετος ενας φταιει.
    ΠΙΛΑΦΙΟΣ.
    ατολομος ανικανος ασχετος κατευθυνομενος υποχειριο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
    Ο χειροτερος και ακαταληλος ανθρωπος (????)στη πιο κρισιμη θεση.
    βαλτον στην εταιρεια σου γενικο διευθυντη να στη ριξει εξω σε χρονο ντε-τε.

    οσοι διαφωνουν με το σχολιο περι αυτοκρατορα και θρυλου ενα θα πω.
    ο αυτοκρατορας και ο θρυλος εχουν πισω τους μια ιστορια που δεν αλλαζει οσοι εντολοδοχοι δημοσιογραφοι και να προσπαθησουν.
    οταν ειμαι στα πανω μου ειναι σα να πηγαινουμε στο σαλεα να ακουσουμε κλαρινα.
    μετα λιγο ξαποσταινουμε σας αφηνουμε να παρετε καμια ανασα και μετα.....αντε ξανα απ την αρχη!!!

    τι ειπε ρε συ ο τσακας??
    θα φερει ρονι??
    ο ρονι ξερει ποιος ειναι ο panatitanikos??
    τον βλεπω πρωτο τραπεζι πιστα στο βερτη και τον καραγκουνη να κανει βουτιες πανω στα γαρουφαλα!!!!

    οπως καταλαβες η αδρεναλινη εχει ηδη βαρεσει κοκκινο.
    δεν κρατιεμαι σου λεω!!!!
    φευγω σφαιρα για το μαναβη να αγορασω καροτα.
    εχω καλεσμενους το σαββατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλτατε Κάνθαρε,
    σε αυτά που αναφέρεις για τον μπασκετικό Άρη θα συμφωνήσω μαζί σου. Τεράστια προβλήματα σε νοοτροπία. Ενώ ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά το πρωτάθλημα υπάρχει έλλειψη όρεξης και οράματος στην ομάδα. Τον Αλεξανδρή τον πιστεύω γενικά, νομίζω όμως ότι δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος. Πρέπει να κάνει τους παίκτες να παίξουν άμυνα. Ακόμα και αν μας λείπει το ταλέντο σαν ομάδα, δεν νοείται να μην λυγίζουν τα πόδια να παίξουν λίγο άμυνα!!

    Θα διαφωνήσω όμως μαζί σου στο ότι το μπάσκετ είναι απλό άθλημα. Το ότι νικάει ο καλύτερος συχνότερα δεν το κάνει πιο απλό, αλλά πιο ακριβές. Όταν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι δύο στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει επίπεδο είναι λογικό να νικάν. Γιατί δεν είναι διαφορά δυναμικού της τάξης του ποδοσφαιρου, αλλά τεράστια. Το μπάσκετ σε πολυπλοκότητα και στρατηγική είναι σίγουρα βασιλιάς στη θέση του ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρης

    Με αφορμή την τραγωδία του Ηρακλή, θέλω να μοιραστώ τα εξής: Οι οπαδοί που έδιωξαν τον Πέτρο Θεοδωρίδη, που είχε την ομάδα κάθε χρονο ψηλά, δεν νιώθουν την παραμικρή ενοχή? Η ομάδα έμπλεξε με τον Μυτιληναίο, τον Σπανουδάκη, τον Ρέμο και τον μέγιστο Τάκη. Χώρια την αγωνιστική και οικονομική εξαθλίωση του συλλόγου. Που κάθε χρόνο γλίτωνε στο παρά πέντε τον υποβιβασμό, ακόμα και με στήσιμο παιχνιδιού την τελευταία αγωνιστική με την Ξάνθη πριν 2-3 χρόνια (από τις κλασικές, διαχρονικές ομορφιές του ελληνικού ποδοσφαίρου στις τελευταίες 5-10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, να δίνουν οι αδιάφοροι τα παιχνίδια στους αντιπάλους, με το αζημίωτο). Να το ξανασκεφτούν στον Ηρακλή για το πανό "ΔΕΝ στήνεσαι? Υποβιβάζεσαι".

    Και πάμε στα περί "ιδέας". Οι ΠΑΕ δεν αντιπροσωπεύουν αξίες, ιδέες και ιδανικά. Ο Ερασιτέχνης υποτίθεται ότι το κάνει. Είτε πρόκειται για την αρετή του Ηρακλή, είτε για το γάργαρο νεράκι του Αγιονερίου με το οποίο κατάντησε να παίζει φέτος. Από εκεί και πέρα, πρόκειται για εταιρία. ΑΕ. Που οι άνθρωποί της δεν δίνουν δεκάρα για την πάρτη όσων κλαψουρίζουν για την ομαδάρα κάθε φορά. Αναρωτιέμαι πώς κάνουν έτσι όλοι αυτοί οι περίεγοι. Αντί να βρουν δουλειά ή γκόμενα και να ζήσουν την ζωή τους, διαμαρτύρονται για μια ΠΑΕ, που έκλεβε το Κράτος (χωρίς να είναι η μόνη) αφού χρωστούσε στην Εφορία. Ακόμα πάντως να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα του Γκρούεφσκυ.

    Ο ΟΦΗ απ' όσο ξέρω είχε υποβάλλει ένσταση για την παράνομη σύσταση της επιτροπής που αρχικά δεν του έδωσε άδεια. Το τί έγινε από εκεί και πέρα, δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά. Το αν παίζει με άδειο φάκελο ο ΟΦΗ, δεν νομίζω ότι είναι πρωτοπόρος. Και άλλοι το έχουν κάνει στο παρελθόν και δεν διέρρευσε.

    Εγώ από παλιά τον Απόλλωνα υποστήριζα. Ξέπεσε, υποβιβάστηκε, έδιωξαν τον Αλαμάνο οι φωστήρες οι οργανωμένοι, έπεσε στο περιφερειακό, δεν ξαναπάτησα γήπεδο. Οκ, λυπήθηκα, αλλά δεν έχασα τον ύπνο μου, δεν τρελάθηκα. Δεν με ένοιαξε. Αυτοί στον Ηρακλή πώς κάνουν έτσι, για κάτι που ούτε τους ανήκει, αλλά ούτε το διαφύλαξαν?

    Ο Πιλάβιος δεν νομίζω να ασχολείται με την εξαφάνιση του Ηρακλέους, αλλά του έχει επιβληθεί από όσους βρήκαν το πάτημα για να διώξουν τον Ηρακλή. Αν δίνεις δικαίωμα στον (πραγματκό) εχθρό σου, θα το πληρώσεις αργά ή γρήγορα. Ο Πιλάβιος ασχολείται μόνο με την κληρονομιά της Εθνικής Ελλάδος από τον Γκαγκάτση, και πάλι καλά. Για όλα τα υπόλοιπα, τον έχουν κάνει γιο-γιο οι παράγοντες. Πρώτα ο Πατέρας και μετά ο Μαρινάκης, με σταθερούς τον Μπέο και τον Ψωμιάδη.
    Το να βρίζουν τα παιδιά του κάθε Πιλάβιου είναι μεγάλη πουστιά (συγγνώμη). Αν έχεις τσίπα, χτύπα τον αντίπαλό σου, όχι τα παιδάκια του.

    Αν θέλετε να δείτε άσπρη μέρα, ανεβάστε πανό εντός έδρας κατά του Κομπότη, του Μαρινάκη, του Πατέρα, του ενός, του άλλου, του παράλλου, επειδή διέφθειραν και κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο για να τα κονομήσουν ή για να κερδίσουν δόξα.

    Όσο για τα καραγκιοζιλίκια του Μαρινάκη με την Εθνική? Με τέτοια νοοτροπία και συμπεριφορά κατάντησε ο Ολυμπιακός σε Σούρμενα, ή Βουραϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε,
    1)Μπάσκετ: Τά -μπασκετικῶς -μειράκια, δέν μποροῦν νά ξέρουν τίποτε, καθότι μειράκια, γιά τόν Αὐτοκράτορα. Ἱστορικά εἶναι εὐνούχοι.
    2)Ηρακλῆς: Θελέστα καί παθέστα.
    3)Δημογραφικό: Οἱ Ἕλληνίδες δέν γεννᾶνε, ὄχι γιατί δέν τό "κάνουν", ἀλλά γιατί ἐκτρώνουν τά παιδιά τους.
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημέρα.
    Διάλογο με ανθρώπους που στο τέλος του ονοματακίου τους βάζουν τον αριθμό της θύρας φανατικών της ομάδας τους (ποδοσφαίρου) δεν κάνω. Ειναι προφανές οτι δεν μπορούν να σεβαστούν μιά διαφορετική άποψη :)
    Εξηγώ ωστόσο στον Κάνθαρο και τους υπόλοιπους καλούς συζητητές οτι δεν εχω αντίρρηση να αποκαλείται ενας σύλλογος όπως θέλουν οι οπαδοί του, αλλα εχω ένσταση ως προς την φαντασία των ονομασιών αυτών, που δεν ξερω πώς, συχνά παραπέμπουν σε ομάδες μάχης (;) τεσπα ας το δω με χιούμορ κι ειμαι οκ, δε χαλιέμαι.
    Οσο για τον Αρη δεν εχω αντίρρηση να ακουω να τον αποκαλούν "Αυτοκράτορα" για ενα λόγο και μόνο : Τους φίλους του Αρη που πιστεύω οτι ξέρουν αρκετά μπάσκετ σε σχέση με ... κατι άλλους ;)
    Εξήγησα οτι η σημερινή εικόνα του δεν δικαιολογεί θριαμβολογίες, αλλα αντίθετα, υπομονή και επιμονή, και πώς το έλεγε ενας ... "σεμνά και ταπεινά":)
    ευχομαι τα καλύτερα γιατι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Αρη και άλλους 5-6 Αρηδες.
    Δεν μπορεί να λείπει αυτο το κομμάτι ιστορίας απο την Α1.

    Συνεχίζω σχόλιο παρτ-2,
    το ποδόσφαιρο ηταν ανέκαθεν τόσο γκαγκατσομπάχαλο που σήμερα δεν μπορεί να ξεφύγει απο την αγκύλωση της κληρονομιάς Γκαγκάτση, δεν θέλει να εχει θεσμούς σοβαρούς και σαφείς γι αυτο και διαβάζουμε συνέχεια για ποινές που αναιρέθηκαν, και γι αυτό δεν βλέπουμε να περνάν την πόρτα εισαγγελέα οι περισσότεροι απο τους παράγοντες Α' και Β' εθνικής.
    Οι όποιες ελπίδες, επαφίονται στην ωριμότητα των φιλάθλων, πράγμα που θα αργήσει πάααρα πολύ, εξ αιτίας αυτων που όπως αναφέρεις μάλλον δεν εχουν παιδιά, δε θέλουν παιδιά και δεν τα θέλουν ουτε στο γήπεδο, επειδή εκει πάνε αυτοί για να "μεγαλώνει το πουλί" τους.
    Δε χωράνε στα γήπεδα παππούδες, θείες, οικογένεις με παιδάκια, ουτε αγνοί φίλαθλοι, παρα μόνο φανατικοί. Και ποδοπατούν κάθε φωνή λογικής και ψυχραιμίας.

    Αυτο που τσίνισε ο "θρύλος" για τους παίκτες του στην εθνική, δικαιολογεί την παρωνυμία "Θρύλος" ; Ετσι ειναι η μεγαλοσύνη των θρύλων ; Μικρότητα βλέπω και όχι μεγαλείο.
    Μιά φορά να βγούν να πουν ρε παιδιά οκ παίξτε μπάλλα κι ο καλός να νικήσει, κι αν χτυπήσει κανείς, ε σοτ πρόγραμμα ειναι, δεν το λένε ποτέ ! Θα φάνε σημάδεμα ως προδότες.
    Εδω την πέσαν στον Καμπουράκη (που ειναι γάβρος) επειδή ενα κείμενο που έγραψε πέρισι μετά την "διδασκαλία ήθους και αξιών" στο Τηγάνι σε ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν τους άρεσε ! Παραλίγο να φάει ξύλο ο άνθρωπος επειδή τόλμησε να πει κατι διαφορετικό.

    Ξέρεις, ο Αλέφαντος ειπε τις προάλλες οτι αν χάσει ο γάβ απο τον βάζ... τότε καταστρέφεται ο Γάβ... μάλιστα... και λεω εγω τωρα, όποιος χάσει, δεν θα αρχίσουν να ψάχνουν υπαίτιο σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο το ίδιο το άθλημα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Θέμη

    Ο Ροναλντίνιο είχε ξεχωριστό τετ-α-τετ με τον Σισέ, με τον οποίο γνωρίζονται από το γαλλικό πρωτάθλημα. “Θα έρχομαι στην Αθήνα να σε βγάζω έξω γιατί εσύ είσαι τόσους μήνες εδώ και δεν ξέρεις τίποτα”, φέρεται να είπε ο Βραζιλιάνος στον Γάλλο επιθετικού του Παναθηναϊκού.

    http://www.gazzetta.gr/node/133187

    Μια χαρά λοιπόν γνωρίζει ο Ρόνι την Πανάθα αλλά κυρίως το Athens by night. Όχι βέβαια ότι πρόκειται να κάνει μεταγραφή εδώ, επειδή ο Τσάκα την τσαπού πετάει καμιά μλκ για να περνάει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζονάκο, προέκυψε πράγματι μεγαλούτσικη ανάρτηση. Παρόλα αυτά με διαβάζετε. Αναρωτιέμαι ποιος είναι περισσότερο τρελός, τρελός με την καλή έννοια. Εγώ που γράφω σεντόνια ή εσείς που με διαβάζετε; Πάμε λοιπόν. Για το ''Αυτοκράτορας'' δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Δεν παίζουν ρόλο οι τωρινές συνθήκες. Όπως ο Αλέξανδρος θα είναι για πάντα Μέγας κι ας έχουν περάσει 2.500 χρόνια, έτσι και ο Άρης θα είναι για πάντα Αυτοκράτορας. Όπως η Ρεάλ θα είναι για πάντα η Βασίλισσα της Ευρώπης, έτσι κι ο Άρης θα είναι για πάντα ο Αυτοκράτορας. Και στην Β' ΕΣΚΑ να παίζει ο Άρης, πάλι ο Αυτοκράτορας θα είναι. Επαναλαβάνω: δεν το έβγαλαν οι οπαδοί του Άρη το προσυνύμιο. Δεν είμαστε τόσο αφελείς. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες '' είμαι όμορφος, είμαι έξυπνος, είμαι σοβαρός, είμαι Αυτοκράτορας''. Θα σε πάρουν με τις πέτρες. Οι αντίπαλοί του το βρήκαν. Το προσωνύμιο της εκάστοτε ομάδας αποτελεί αναγνώριση και ιστορία. Η Μάντσεστερ του τσίχλα θα είναι πάντα οι μπέμπηδες κι ας έχει μέσο όρο η ομάδα τα 80 χρόνια. Επαναλαμβάνω: αναγνώριση και ιστορία. Από την ομάδα λείπουν πολλά. Δεν θέλει χρόνο. Παίχτες θέλει. Και 100 χρόνια να περάσουν ο Κιρούς δεν θα μάθει μπάσκετ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάλντροου. Στο μπάσκετ, για να παίξεις σωστά πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά. Να έχεις κάποια ιδέα. Τουλάχιστον το 1/3 της ομάδας αγνοεί τα βασικά. Για τα του Ηρακλή, οι νόμοι να εφαρμοστούν για όλους. Ο νόμος δεν ισχύει επιλεκτικά.

    Lyriel, και καλησπέρες και καλημέρες κι ό,τι γουστάρεις.

    Πρόεδρε, αυτή η ισονομία μας έχει κάψει τη γούνα. Διακατεχόμαστε από υπέρμετρη νομολαγνεία κι όταν έρχεται η ώρα να εφαρμοστούν οι νόμοι κοιτάμε ψηλά και αναφωνούμε έκπληκτοι: ''ωχ ο ουρανός είναι γαλάζιος''. Οι Ηρακλειδείς δεν στέκονται μόνο στα του οίκου τους. Λένε και για τις άλλες ομάδες π.χ. για τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως έχω πει έχεις το κάθε δικαίωμα να ζητάς και να απαιτείς ισονομία, αλλά όχι και να την προβάλλεις ως επιχείρημα. Ήσουν σωστός; Όχι. Αν έφταιξες να πληρώσεις.

    Vad, κατά τη γνώμη μου, το 1/3 του ρόστερ δεν ξέρει μπάσκετ. Ο Κίρους δεν ξέρει. Ο Μάλντροου δεν ξέρει. Ο Τσαϊρέλης δεν ξέρει. Ο Τζέιμς κι ο Κρούσιτς δεν είναι επιπέδου Άρη. Για το όνομα του Θεού (Άρη) εδώ δεν μπορούν να πάρουν ένα ριμπάουντ. Ένα ριμπάουντ. Οι Τσέχοι χθες έπαιζαν βόλεϋ. Ο Μπόγρης έδειξε διάθεση, αλλά δεν είναι κάτι φοβερό. Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε.

    Γενικέ, κάνεις τεράστιο σφάλμα. Δεν πρόκειται για διορθωσούλα. Πρόκειται για διορθωσάρα. Και πρόκειται για διορθωσάρα, διότι έκανα λαθάρα. Ζητώ συγνώμη. Το διορθώνω πάραυτα.

    Θέμη, ο Πιλάβιος μου φαίνεται σαν καρτούν. Είχαμε τον Τζέφρυ στην ηγεσία της χώρας και τον Πιλάβιο στην ηγεσία του ποδοσφαίρου. Ρε τον Πιλάβιο. Και κυκλοφορεί, λέει, με σωματοφύλακες. Αφού τα έκανες σκατά ρε ψηλέ Σισέ. Σκάτα. Το καταλαβαίνεις; Σκατά. Για το ''Αυτοκράτορας'' και το κάθε προσωνύμιο δεν χρειάζεται να μπλέκουμε τα οπαδικά. Δεν έχουν σχέση στην κουβέντα. Τα είπα στην ανάρτηση, τα είπα και σε παραπάνω σχόλιο. Δεν θέλω να γίνω (κι άλλο) κουραστικός. Σε έχω καταλάβει ότι είσαι τούρμπο. Σε λογικά πλαίσια πιστεύω. Δεν χρειάζεται να ξεφεύγουμε. Ενα ματς είναι. Για το Ροναλντίνιο τι να πω; Καλώς να έρθει να βλέπει τα φιλαράκια του, Ρέμο και Σεφερλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Biologion, δεν είναι μόνο θέμα νοοτροπίας. Είναι κυρίως θέμα ικανότητας. Κάναμε άστοχες κινήσεις σε ξένους και κοινοτικούς. Μόνο τον Νταν πιστεύω. Ο Όλιβερ που έκανε μπαμ ότι ήξερε μπάσκετ έφυγε. Παλαιότερα είχαμε πολύ εύστοχες επιλογές ξένων. Τι πάθαμε ξαφνικά; Παμε στο δευτερο σκέλος του σχολίου σου. Δεκτή η ένστασή σου, ωστόσο διαφωνώ. Όποιος ξέρει μπάσκετ, παίζει μπάσκετ. Πάρε για παράδειγμα την αυθεντική Ντριμ τιμ. Δεν είχε αντίπαλο. Κι όμως στο παιχνίδι τους δεν είχαν ούτε ένα σύστημα, ούτε μία τακτική. Ο ίδιος ο Ντέιλι το παραδέχτηκε αυτό. Αν βάλεις στο ποδόσφαιρο την αντίστοιχη ντριμ τιμ να είσαι βέβαιος ότι πιθανότερο είναι να βλέπεις κλωτσοσκούφι παρά θεαματικό και/ή αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ η ατομική ποιότητα του κάθε παίχτη αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό την ομαδική -οι παίχτες είναι λιγότεροι σε αριθμό. Αν έχεις καλούς παίχτες θα έχεις καλή ομάδα. Σπανιότατα θα βρεις μπασκετική ομάδα με καλούς παίχτες να μην μπορεί να αποδώσει. Και για αυτό το λόγο δεν βλέπουμε (σχεδόν) ποτέ εκπλήξεις. Το αποτέλεσμα, εν πολλοί, είναι προβλέψιμο. Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο με υποφερτούς ή μέτριους παίχτες μπορείς να ποντάρεις στην ομαδικότητα και να φτιάξεις ένα δυνατό σύνολο. Δεν το έχω δει μόνο, αλλά το έχω ζήσει κιόλας. Όπως έχω ζήσει και το μπάσκετ, όπου στην ομάδα που έπαιζα κάποτε ήμαστε άμπαλοι και προφανώς πατώσαμε. Το ποδόσφαιρο απαιτεί πολύ μεγαλύτερη τακτική για διαφόρους λόγους. Λιγότερες αλλαγές, μεγαλύτερη διάρκεια, μεγαλύτερες διαστάσεις γηπέδου, περισσότερη κούραση, μεγαλύτερο ρόστερ, περισσότεροι τραυματισμοί και τιμωρίες παιχτών κ.ά. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα τιθασεύσεις, χρησιμοποιώντας συστήματα και βάζοντας τις δικές σου πινελιές προκειμένου να πετύχεις τον αντικειμενικό σου σκοπό. Χώρια ο παράγοντας τύχη π.χ. κάνεις μια επίθεση σε όλο το ματς, βγάζεις σέντρα, στραβοκλωτσιά από τον αντίπαλο αμυντικό, αυτογκολ και 1-0. Κι ας έχει χάσει ο αντίπαλος 100 ευκαιρίες. Το μπάσκετ είναι πιο δίκαιο άθλημα. Κερδίζει (σχεδόν) πάντα ο καλύτερος. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Στην μπάλα επικρατεί πάντα μεγαλύτερη δόση αμφιβολίας για το ποιος θα είναι ο νικητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χάρη, όχι, δεν νοιώθουν ενοχή για τον περούκα. Νοιώθουν ενοχή που υποδέχτηκαν τον Ρέμο σαν μεσσία; Ποιον; τον Ρέμο. Που το μόνο που ήξερε είναι να σηκώνει τον γιακά από το μπλουζάκι του. Ήμαρτον. Αυτά, για εκείνους, είναι περασμένα ξεχασμένα. Εδώ κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Τάκη. Το πιστεύεις; Αν έχω μια εταιρία και πλαστογραφήσω δημόσια έγγραφα τι θα γίνει; Θα μείνω ελεύθερος; Πλάκα κάνουμε; Αυτό με τα Σκόπια ήταν μεγάλη μαλακία. Άστα. Μηδενική νηφαλιότητα. Οι ομάδες απλά μας γεμίζουν. Το ίδιο ισχύει και για το ποδόσφαιρο. Θα κάτσω εγώ να πλακωθώ για τον Άρη; Πλάκα κάνουμε; Απαιτείται ρομαντισμός. Φυσικά ο ΟΦΗ δεν είναι πρωτοπόρος. Το έχουν κάνει σίγουρα κι άλλες ομάδες, αλλά θα αρκεστώ σε μία: Άρης επί Καραμπέρη. Κακώς. Δεν είχα φάκελο; Να μην συμμετείχα στο πρωτάθλημα. Μακάρι να δείχναμε τέτοιο ζήλο στις σχέσεις μας, στη δουλειά μας, στο σπίτι μας, στον εαυτό μας. Το ξαναλέω: έχουμε θέσει λάθος προτεραιότητες. Ο Πιλάβιος είναι λακαμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίζεις τα παιδιά του. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίζουν κάποιοι παιδιά. Αντιγράφω από τον Πανούτσο: ''Πριν από 15 χρόνια οι οργανωμένοι της ΑΕΚ τραγούδαγαν: «Π…νας γιε Αλεξανδρή, ο γιος σου να πεθάνει». Τότε βέβαια το θέμα δεν ήταν η κρίση που πέρναγε η Ελλάδα, αλλά ήταν θέμα αρχών, αφού ο Αλεξανδρής είχε πάει στον Ολυμπιακό, ενώ -όπως λέγανε οι οπαδοί- είχε δεσμευτεί ότι θα μείνει στην ΑΕΚ. Λίγο χειρότερο από αυτό που είχε ακούσει ο Κίμωνας Κουλούρης όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού και οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού φώναζαν ρυθμικά: «Κουλούρη γ..ήσου, εσύ και το παιδί σου», με πρόσφατο τον θάνατο του γιου του Κουλούρη.'' Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις μάνες που έχουν πάρει τα γήπεδα, τους νεκρους, τους διαιτητές και τα λοιπά. Νταξ, γήπεδο είναι, θα βρίσεις, θα φωνάξεις, θα γκρινιάξεις, θα ξεχαρμανιάσεις. Αλλά οι περισσότεροι το παρατραβάνε. Αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να στήσουμε μια σχολή παραγόντων και μια σχολή οπαδικής κουλτούρας -το ανέφερα και πριν. Όσο για τον Ολυμπιακό και τις παπαριές περί Εθνικής να βγει ο Μώραλης να τα εξηγήσει που τα λέει ωραία.

    Cummulus, η ιστορία, δυστυχώς, αποτελεί μαύρο σημείο για αυτόν τον τόπο. Γρήγορα ξεχνάμε και δεν διδασκόμαστε από αυτήν. Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στο μπάσκετ. Θελέστα και παθέστα. Μαζί σου. Δεν εννοούσα ότι δεν το ''κάνουν''. Απλά δεν γεννάνε, διότι δεν θέλουν να γεννήσουν. Το θέμα των εκτρώσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα και πρέπει να εξεταστεί από πάμπολλες συνιστώσες. Η Ελλάδα, πάντως, εξακολουθεί να γερνάει.

    Για τον Αυτοκράτορα τα είπαμε παραπάνω: αναγνώριση και ιστορία. Ρε Τζονάκο, κι εγώ φανατικός είμαι με τον Άρη, αλλά ούτε έχω παίξει ξύλο, ούτε έχω πετάξει πέτρα, ούτε έχω πάρει τηλ. στο ραδιόφωνο για να πλακαθώ τηλεφονικά, ούτε έχω σπάσει αμάξι, ούτε έχω βρίσει παιδιά και μάνες, ούτε το παίζω ''μάγκας'', ούτε θέλω να βλέπω το πουλί μου να μεγαλώνει επειδή κέρδισε η ομάδα μου ή βγήκε Ευρώπη ή πήρε τίτλο. Και μόνο που κάθομαι και παρακολουθώ την ομάδα να πάτάει το χόρτο ή το παρκέ γεμίζω ικανοποίηση. Μου φτάνει. Βρε και στα τοπικά να παίζει ο Άρης εκεί θα είμαι. Θα νοιώθω την ίδια ικανοποίηση. Για μένα αυτό σημαίνει οπαδός. Έχουμε χάσει το νόημα ορισμένων λέξεων και πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε.

    Υπουργέ, ο Ρόνι έφευγε από το Μιλάνο για να έρθει στο Ρέμο. Μεγάλες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ααααχ, Αριανάρα της Γάνδης... που είσαι να δεις;!! Με ειλικρινή συμπάθεια (κι όχι οίκτο) ένα αγνός Ολυμπιακός και την ευχή όλα να πάνε καλύτερα για σας!!! Καλό βράδυ Κάνθαρε:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Παβού γίγαντα.

    Γεια σου T.A.G. Όχι μόνο της Γάνδης. Τρελαίνομαι, τρελαίνομαι, μαζί σου Αρειανάρα ανασταίνομαι! Ευχαριστούμε. Καλό βράδυ, όνειρα γλυκά και καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mετά τη σημερινή ανακοίνωση του "Σούπερ-3" καταφέρανε να υποβαθμίσουν τον Αυτοκράτορα σε κάτι άλλο που δεν θέλω να πώ.
    Ειναι ντροπή να εκπροσωπούν αυτοί οι Σουπερτρίτες όλο τον κόσμο του Αρη.
    Ειναι πραγματικά πολύ λυπηρό και λυπάμαι πολύ που δεν εχω πλεόν καμμία διάθεση να εχω φιλική διάθεση απέναντι στον Αρη.
    Αυτοκτονική ανακοίνωση, επικίνδυνη, λανθασμένη και εχθρική προς το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tzonako, η ανακοίνωση, κατά την γνώμη μου, είναι εν πολλοίς σωστή και οι χαρακτηρισμοί σου είναι υπερβολικοί -δείγμα ότι δεν κατάλαβες το περιεχόμενο, αλλά παρόλα αυτά αμύνεσαι. Η ανακοίνωση δεν αναφέρεται στις ομάδες, αλλά στις διοικήσεις αυτών. Σου μιλάει ένας άνθρωπος που έχει φάει μπινελίκι από Σουπεράδες και θεωρήθηκε ΠΑΟΚτσής (!!!), αλλά στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν αναφέρουν παρά μόνο την επικρατούσα κατάσταση. Επίσης, σου μιλάει ένας άνθρωπος που λάτρευε το μπάσκετ, που ανέπνεε για αυτό, αλλά δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια το άθλημα κάνει συνεχώς και ακατάπαυστα πίσω βήματα. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί και διακατέχεται από οπαδικά κριτήρια. Είναι προφανές ότι οι φίλοι του ΠΑΟ και του ΟΣΠΦ δεν έπιασαν το νόημα και διαφωνούν με το πνεύμα. Για να είμαι ακριβής δεν θέλουν να πιάσουν το νόημα. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει να παίξουν επιθετική άμυνα και να μιλήσουν απαξιωτικά -όπως έκανες κι εσύ- για κάτι που σαφώς δεν κατάλαβαν. Όπως επίσης είναι προφανές ότι το έπιασαν οι φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ(υπάρχουν εξαιρέσεις), του Πανιώνιου, του Ηρακλη και λοιπά. Λες να είναι τυχαίο; Το λυπηρό και συγχρόνως η απόδειξη της απόλυτης ισχύος της ανακοίνωσης είναι το γεγονός ότι οι φίλοι του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ έσπευσαν (μαζί) άμεσα να κοροϊδεύσουν το περιεχόμενο του κειμένου, να το υποβαθμίσουν, να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και να συμφωνήσουν ότι η ανακοίνωση είναι κομπλεξική. Δεν τελειώνουμε, όμως, εκεί. Όχι, βέβαια. Το τελευταίο στάδιο περιλάμβανε τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για την κατάντια του ελληνικού μπάσκετ. Να λένε οι Ολυμπιακοί ότι δεν είναι δυνατόν η ανακοίνωση να αναφέρει και τον Ολυμπιακό. Να λένε οι Παναθηναϊκοί ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνει η ανακοίνωση τον ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό. Οι μεν να τα ρίχνουν στους δε, με αφορμή την ανακοίνωση. Και να τσοντάρουν και ποδοσφαιρικά. Ψυχεδελική παράνοια. Όταν βάλλεται το πράσινο και το κόκκινο σπίτι σπεύδετε για υποστήριξη και συμμαχία, μέχρι να μαλώσετε για το ποιος είναι πιο ''άσχημος''. Το ''πιο'' ονομάζεται ποσοτικό επίρρημα. Να σου πω και ένα παράδειγμα: Όπως απαντάνε οι ΠΑΣΟΚτσήδες και οι Νεοδημοκράτες αν τους πει κανένας ότι κατέστρεψαν την χώρα,
    τα ίδια ακριβώς αραδιάζουν και οι Παναθηναϊκοί με τους Ολυμπιακούς όταν τους λένε πως κατέστρεψαν το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ανακοίνωση δεν μιλάει ούτε για μπάτζετ, ούτε για ακριβές μεταγραφές, ούτε για κατεστημένο Αθήνας, ούτε για Γκάλη, ούτε για επιτυχίες, ούτε για ευρωπαϊκές κούπες, ούτε για συγκρίσεις ομάδων, ούτε για συγκρίσεις κόσμου, ούτε για αγωνιστική κάμψη του Άρη, ούτε για διοικητικά προβλήματα του Άρη, ούτε για οικονομικά προβλήματα του Άρη. Μιλάει για αξιοκρατία και αξιοπιστία. Αξιοκρατία και αξιοπιστία. Προσκήνιο κι όχι παρασκήνιο. Του ελληνικού πρωταθλήματος. Επαναλαμβάνω του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιοκρατία, αξιοπιστία και προσκήνιο του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα σε συμβούλευα να ξαναδιαβάσεις προσεχτικά την ανακοίνωση και να τσεκάρεις την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο: αν έβγαινε η ίδια ανακοίνωση, αλλά έκανε λόγο μόνο για κόκκινους κόκκους. Ποια νομίζεις ότι θα ήταν η αντίδραση των Παναθηναϊκών; Θα έκραζαν την ανακοίνωση, ναι ή όχι;

    Μπες σε φόρουμ και sites και δες σχόλια και posts μελών και αναγνωστών. Εκατοντάδες άσχετα σχόλια και μηνύματα από τους φίλους του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ κι όμως ουδείς έδωσε ορθολογική απάντηση για την κατάντια του ελληνικού μπάσκετ. Όπως το λέω. Ουδείς. Το μόνο νόημα που έβγαζαν τα σχόλια ήταν καθαρό και αγνό κόμπλεξ και φυσικά την ουρά μας από έξω. Την ίδια στιγμή το μπάσκετ στην Ευρώπη βρίσκεται σε ανώτερη κατάσταση. Είναι το ίδιο άθλημα που κάποτε το παρακολουθούσαν χιλιάδες θεατές σε κάθε αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι το ίδιο άθλημα που κάποτε έβλεπες τα γήπεδα όχι απλά γεμάτα, αλλά τιγκαρισμένα από διψασμένο κόσμο. Είναι το ίδιο άθλημα που κάποτε βρισκόταν μακράν στην κορυφή της Ευρώπης. Πες μου εσύ τους λόγους κατάρρευσης.

    Υ.Γ.1 Από όλα αυτά που διάβασα και άκουσα, υπήρχαν δυο Ολυμπιακοί που συμφώνησαν απόλυτα με την ανακοίνωση, καθώς επίσης και ένας Παναθηναϊκός.

    Υ.Γ.2 Όταν βλέπεις τη συντριπτική των ΠΑΟΚτσήδων να συμφωνούν με ανακοίνωση του Σούπερ3, πίστεψέ με, τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είδα σε επανάληψη και αργή κίνηση την τελευταία φάση του Αρης-ΟΣΦΠ.
    Ηταν καθαρή. ο Χάϊνς ακούμπησε την μπάλλα πριν αυτη ακουμπήσει στο ταμπλό και το καλάθι δεν μετράει.
    Λιγο πριν,παίκτες του Αρη ειχαν χάσει βολές.
    Η πίκρα για μιά ήττα που δεν άξιζε ο Αρης, δεν δίνει δικαίωμα σε Σουπερ3 να ανακοινώνει οτι ΠΑΟ κ ΟΣΦΠ χάλασαν το μπάσκετ ή τουλάχιστον ετσι παρουσιάστηκε απο τον αθλητικό τύπο του διαδικτύου.
    Φυσικά και την διάβασα προσεκτικά.
    Επιμένω οτι ενω όντως ο Αρης ειναι ιστορικός σύλλογος μπάσκετ, δεν του αξίζει τέτοια μικρότητα που του προσδίδουν τέτοιες ανακοινώσεις.
    Και δεν το βλέπω οπαδικά.
    Βλέπω οτι με ποδοσφαιρικού τύπου οργή, βάλλουν μύδρους κατα άλλων και δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.
    Οταν λοιπόν γίνει κανας κακός χαμός και τυχόν υπάρχουν θύματα, θα πρέπει αυτοί οι ...ας μη χαρακτηρίσω, τύποι3 να κληθούν ως συνυπεύθυνοι.
    Μην υπεραμύνεσαι τέτοιων πρακτικών γιατι δεν τιμούν ουτε τον Αρη, ουτε το μπάσκετ και ειναι επικίνδυνες.
    Καλη σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επιμένω ότι δεν κατάλαβες την ανακοίνωση. Δεν σε κατηγορώ. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα από μπάσκετ, δεν έχουν ιδέα από Άρη, είναι 14 χρονών και/ή βλέπουν 3-4 παιχνίδια μπάσκετ το χρόνο, αλλά παρόλα αυτά έχουν άποψη. Φυσικά, δεν εννοώ εσένα προσωπικά, αλλά σας παίρνει κι εσάς η μπάλα. Σε παραπέμπω στο προηγούμενο σχόλιο που άφησα.

    Η ανακοίνωση δεν γράφτηκε με βάση την τελευταία φάση. Γράφτηκε με βάση το τι έγινε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Και κυρίως γράφτηκε με βάση το τι γίνεται τα τελευταία χρόνια. Και είναι πολλά τα άτιμα. Και φυσικά δεν αναιρεί τα πάσης φύσεως λάθη του Άρη. Ειδικά οι Σουπεράδες που βρίσκονται σε κόντρα με τον μπασκετικό Άρη.

    Όποιος είδε το replay, βλέπει ότι το κόψιμο είναι καθαρο. Όποιος είδε το replay και βλέπει μόνο το (καθαρό) κόψιμο σε μια φάση που έχουν γίνει δυο και τρεις παραβάσεις, τότε να σταματήσουμε να βλέπουμε μπάσκετ. Το τι έχει γίνει στο μπάσκετ δεν περιγράφεται. Και η πλάκα είναι ότι δεν χρειάζεστε καμιά διαιτησία ή εξωαγωνιστικά κόλπα για να κερδίσετε τον Άρη, το Μαρούσι ή τον ΠΑΟΚ. Δεν έχετε ανάγκη τέτοιες τακτικές. Αλλά τους φοβάστε και δεν το ρισκάρετε. Εσείς οι ίδιοι μειώνετε τις ομάδες σας με τις χρόνιες τακτικές σας κι όχι η ανακοίνωση με την οποία συμφωνούν όλοι πλην Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών. Μία επιπρόσθετη απόδειξη είναι ότι αν βγει η ίδια ανακοίνωση και για για το ποδόσφαιρο θα κάνουν συμμαχία οι κόκκινοι και οι πράσινοι, μέχρι ο ένας να βγάλει την ουρά του από έξω και να αλληλοκατηγορούνται. Βρες ποιος είναι ο επικίνδυνος και σκέψου γιατί το μπάσκετ στην Ελλάδα πνέει τα λοίσθια. Σκέψου γιατί ο κόσμος δεν παρακολουθεί μπάσκετ. Ακόμα και του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Και δεν μιλώ μόνο για μεγάλα παιχνίδια Ευρωλίγκας. Με τον Ηλυσιακό ξέρεις πόσο κόσμο είχες; Θυμάσαι τι μάχη έδιναν τα κανάλια για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών; Τι παιχταράδες είχαν όλες μα όλες οι ομάδες; Τα γεμάτα γήπεδα; Τους αμιγώς μπασκετικούς δημοσιογράφους; Πόσοι νέοι μπασκετικοί δημοσιογράφοι υπάρχουν; Τις αμιγώς μπασκετικές εκπομπές; Φίλοι ομάδων με μπασκετική παράδοση όπως η ΑΕΚ, το Περιστέρι, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης σιχαίνοναι πλέον το άθλημα. Πες μου εσύ το λόγο.

    Καλημέρες.

    Υ.Γ. Κακός χαμός και θύματα; Πώς να γίνει αυτό; Πού να γίνει αυτό; Στο μπάσκετ; Αφού δεν ασχολείται κανείς. Ακόμα και το ματεξύ σας ματς μόνο εσείς τα βλέπετε. Μόνο εσείς ασχολείστε. Αν εξαιρέσεις τους πράσινους και κόκκινους κόκκους για ποιο κακό χαμό και θύματα μου λες;

    Υ.Γ.2 Δεν υπεραμύνομαι τέτοιων τακτικών. Αν το έκανα αυτό θα είχα αναφορά ή έστω παραπομπή στο blog. Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν υπεραμύνομαι του Σούπερ 3. Αυτό έλειπε. Αλλά όπως και να το κάνουμε, η ανακοίνωση είναι εύστοχη. Τώρα εσείς μετά την ανακοίνωση που η συντριπτική πλειοψηφία δεν κατάλαβε, μπορείτε να σφαχτείτε για το ποιος κατέστρεψε το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέτα συνεχίστε το στο ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην με βάζεις με τους "εσείς" γιατι δε θεωρώ τον εαυτό μου οργανωμένο κάπου ή φανατικό.
    Πάω και βλέπω και Α2 καθως και ματς Περιστέρι-Καβάλα και Αιγάλεω-Αρης και Πανιώνιο-Κολοσσό και ακόμα και ερασιτεχνικά επειδη μου αρέσει το μπάσκετ πάνω απ ολα.

    Αφου το είπα αυτο, να πω οτι αισθάνομαι οτι φαίνεται σαν να σου τη λέω και δεν ειναι ετσι. Μπορεί να ήθελα μια τοποθέτηση σου σχετικά με αυτη την ανακοίνωση, οκ πήρα μερικές απαντήσεις, σε άλλες συμφωνώ και σε άλλες διαφωνώ.
    Ας εχουμε μιαν άλλη ευκαιρία αν θες να συζητηθούν αυτά τα θέματα για να μη χαλάω αυτο εδω το θέμα, όπως ειπα, δεν εχω τέτοιο σκοπό, ελπίζω να καταλαβαίνεις.
    Αν συμφωνήσουμε για την ωρα οτι τέτοιου είδους ανακοινώσεις ειναι επιθετικές και αμφιλεγόμενες, τότε εχουμε κάνει μιά αρχή.
    Ακόμα και αν εχει ο σουπερ3 δίκιο (σιχαίνομαι να ασχολούμαι με πάσης φύσης συνδέσμους ΟΠΑΔΩΝ), τότε και πάλι θα ηταν αυτη η ανακοίνωση μιά έκπληξη δυσάρεστη για το ελληνικό μπάσκετ.
    Γιατι αν εχουν δίκιο, τότε δεν πάμε καλά. Αν οχι, τότε οι σουπερ3άδες πρέπει να ξανασκεφτούν πόσο αγαπούν το άθλημα πρώτα και τον Αρη μετά.
    Εγω ποτέ δεν ειπα πχ "να κερδίζει ο ΠΑΟ κ όλοι οι άλλοι να πα να... "
    και υπήρξα και επι 15ετία περίπου αθλητής, άρα εχω δει και απο μεσα τι μπορεί να συμβεί σε ενα παιχνίδι. Να εισαι καλύτερος και να χάσεις, να είσαι μέτριος και να κερδίσεις, να χάνεις με 15 και να κερδίζεις στον πόντο, να προηγείσαι με 20 και στο τέλος να χάνεις για διάφορους λόγους όπως διαιτησία, ατυχία, κοτσάνες προπονητή, τραυματισμούς παικτών.

    Σε ευχαριστώ για την ευκαιρία γι αυτη την κουβέντα, τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν χαλάς κανέναν θέμα και μην αισθάνεσαι ότι φαίνεται να μου την λες. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Δεν σε τοποθετώ στους οργανωμένους, στους τυφλωμένους ή στα παιδάκια που νομίζουν ότι το μπάσκετ παίζεται από το 2000 και έπειτα. Θα ήμουν αφελής να γράψω ή να νομίζω κάτι τέτοιο.

    Νομίζω ότι το ξεκαθάρησα αυτό στην πρώτη παράγραφο του τελευταίου σχολίου μου και συγνώμη αν δεν το κατέστησα περαιτέρω σαφές. Αλλά, δυστυχώς, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Και προφανώς βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

    Οι Σουπεράδες το αγαπούν το άθλημα. Περισσότερο από όσο νομίζουν οι περισσότεροι και πιο αγνά από ότι το ποδόσφαιρο. Όμως, ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα: ότι δεν πάμε καλά.

    Παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...