Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το καφέ μπουφανάκι και η πτήση

Είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο κι αυτό κουτσουρεμένο. Ως εκ τούτου, αδυνατώ να προβώ σε οποιαδήποτε τακτική ανάλυση, έστω και στο ελάχιστο. Όποιος αναγνώστης επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει την άποψή του. Αν ισχύει η πρόταση που υποδηλώνει ότι το αποτέλεσμα μετράει, τότε η Εθνική τα πήγε περίφημα. Επειδή, όμως, αυτό το ρημάδι το αποτέλεσμα είναι, ίσως, το μοναδικό που μπορούμε να ερμηνεύσουμε, δεν ασπάζομαι τις τυμπανοκρουσίες και τους παιάνες που διάβαζα και άκουγα όλο το βράδυ. Η προϊστορία δείχνει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ακριβώς την ίδια εμφάνιση, καλή ή κακή δεν με ενδιαφέρει, αλλά τα γκολ να τα είχαν πετύχει οι Κροάτες. Θα άλλαζε κάτι ως προς την κριτική; Θα έπρεπε να αλλάξει; Δεν νομίζω. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο. Επιπλέον, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Κακά τα ψέμματα, οι Κροάτες είναι ποιοτικότεροι. Κι ως μονάδες, αλλά φρονώ κι ως ομάδα. Ωστόσο, δεν έχει το μεγάλο ειδικό βάρος, τη βαριά φανέλα. Δεν είναι το φόβητρο. Αντίθετα, η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου. Μπορεί το θέαμα να είναι ισάξιο με αυτό πρόσφερε χθες ο Κάνθαρος στο ποδοσφαιρικό come back του, αλλά για την ευρεία μάζα του φίλαθλου κοινού δεν παίζει κανένα ρόλο. Προσοχή: δεν απευθύνομαι στους Έλληνες φιλάθλους, αλλά στον παγκόσμιο χάρτη. Άνθρωποι που απλά μαθαίνουν ότι η Εθνική Ελλάδος κερδίζει και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το Euro. Πρόκειται σαφώς για  μεγάλο επίτευγμα.


Πριν το ματς, διάβαζα τις δηλώσεις των Κροατών και σκεφτόμουν ότι μας είχαν πάρει χαμπάρι. Ως προς τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, βέβαια, δεν χρειάζεται να είσαι επιστημονικός επιστήμονας για να αποκρυπτογραφήσεις το αγωνιστικό της πλάνο. Ωστόσο, οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα. Είμαστε προβλέψιμοι με τον δικό μας τρόπο. Θυμηθείτε τι υποστήριζε ο Κρόιφ περί προβλεψιμότητας. Επανεξετάζοντας το ερώτημα για το αν υπάρχει σχέδιο, η απάντηση είναι καταφατική. Το στυλ παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει. Θαρρώ πως δεν έχει καν τροποποιηθεί. Ο Πορτογάλος, παρά το γεγονός ότι έχει αντικαταστήσει το καφέ μπουφανάκι με τον επικοινωνιακό μανδύα των δημοσιογράφων, παρουσιάζει ένα σύνολο αντάξιο του Ρεχάγκελ. Ένα πιστό αντίγραφο της ομάδας του Γερμανού. Μιλάω αποκλειστικά για το χόρτο κι όχι κλήσεις παιχτών κ.ά. Για να μην σας κουράζω και να μην χρονοτριβώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για επίπεδο Εθνικής ομάδας, έχουμε πετύχει κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Ποιο είναι αυτό; Λέγεται ομοιογένεια. 

Εν κατακλείδι, όλα ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ. Εκείνη η ισοπαλία ήταν η μισή πρόκριση, την άλλη μισή την πήραμε χθες. Έχουμε πάει στα εκδοτήρια, έχουμε αποκτήσει με την αξία μας το εισιτήριο και περιμένουμε το αεροπλάνο. Καθώς κρατάμε το εισιτήριο με τα δυο χέρια μας, παράλληλα, πρέπει να πατάμε και στο έδαφος με τα δυο πόδια μας. Η πτήση αναχωρεί ξημερώματα Τετάρτης. Ελπίζω να μην την χάσουμε.

Υ.Γ1 Ποιος γιαούρτωσε τον Βασσάρα; Είναι δυνατόν να γιαουρτώνεις τον Βασσάρα, όταν έχεις σε ακτίνα δράσης τον Πιλάβιο και τον ψηλό Σισέ; Τείνω να πιστέψω ότι πρόκειται για δυο διαφορετικούς χαρακτήρες.

Υ.Γ.2 Εξοργίστηκα, αλλά δεν εξεπλάγην, με τη συμπεριφορά του γυμνού βασιλιά. Απίστευτα πράγματα. Έστειλε εξώδικο στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.gazzetta.gr. Ο λόγος; Επειδή, ''τόλμησε'' να αναδημοσιεύσει κείμενο από ξένο περιοδικό και δη αγγλικό. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κείμενο αναδημοσιεύτηκε από πλείστα sites και blogs είναι ήσσονος σημασίας. Μόνο στο gazzetta απεστάλη εξώδικο, ούτε καν στο αγγλικό περιοδικό. Αν θέλει να στοχοποιήσει το ελληνικό site ας κάτσει το επιτελείο του να βρει άλλους τρόπους.  Τι κατάφερε με αυτή την κίνηση; Να εντείνει τις ανισότητες και τις ανισορροπίες. Βαγγέλα, τα Μ.Μ.Ε. δεν τα κρίνουν οι κρινόμενοι, αλλά το κοινό. Είσαι η ταφόπλακα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Εύχομαι οι φίλοι της ομάδας που δηλώνεις Πρόεδρος να αποκτήσουν τη διαύγεια και την οξυδέρκεια και να σε αποβάλλουν από τα του οίκου τους. Αρκετοί το έχουν κάνει, αλλά οι περισσότεροι είναι αμετανόητοι. Εξακολουθούν να υποστηρίζουν την Π.Α.Ε. κι όχι τον Ολυμπιακό. Εξακολουθούν να βαυκαλίζονται ότι όλα βαίνουν καλώς. Εξακολουθούν να μην αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Όσο και να φωνάζουν οι υπόλοιποι φίλαθλοι, μόνο εκείνοι μπορούν να τον διώξουν. Αλλά, βλέπετε, αυτή τη γαμημένη περηφάνεια την επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει, μας συμφέρει και μας κάνει κέφι. Όχι όποτε πρέπει. Μετά το ''και εγώ κάλυπτα τον Κώστα Κατσουράνη'' έρχεται το ''θέλω κι εγώ εξώδικο''.

Υ.Γ.3 Ο θυμόσοφος λαός πάντα είχε τον τρόπο του για να περιγράφει με ελάχιστα λόγια τα τεκταινόμενα. Εν προκειμένω, ισχύει απόλυτα η εξής παροιμία: «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες». Δεν ξέρω ποιες είναι οι κότες, αλλά είναι προφανές ότι κάτι δεν κολλάει καλά σε αυτή την ιστορία. Στην πιάτσα ακούγεται ότι του την έστησαν. Δεν αντιλέγω. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κούγιας ήταν βασικός κατήγορος των πάντων. Από μάρτυρας, έγινε κατηγορούμενος. Υποθέτω ότι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Το τρίπτυχο Πατέρας-Πιλάβιος-Κούγιας οδεύει προς διάλυση. Μία είναι η λύτρωση. Αυτά που γνωρίζουμε ωχριούν μπροστά σε αυτά που έχουν συμβεί. Πρέπει κάποιος να εξωτερικεύσει τα καλαμπαλίκια του, να βγει στις κάμερες/ανακριτές/δικαστές και να δηλώσει τα πάντα όλα. Δεν ξέρω ποιος θα είναι αυτός. Θα είναι ο Μάκαρος; Ο Μπέος; Ο Πατέρας; Ο Κούγιας; Δεν με νοιάζει. Η κάθαρση πρέπει να γίνει εκ των έσω. Ειδάλλως, κυνηγάμε ανεμόμυλους.

Υ.Γ.4 To ''Bad'' το είχα σε κασσέτα. Ποιο τραγούδι λάτρευα από εκείνο το άλμπουμ; Για ακούστε το και ακούστε τον.

21 σχόλια:

  1. Πλέον παίρνουμε αγώνες μόνο με την φανέλα Κανθαράκο.
    Ωραία επιλογή ο Μιχαλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου μεγάλε Kanthare! Συμφωνώ σε όσα λες. Αυτή η εθνική δεν είναι και δε νομίζω πως περιμένει κανείς να είναι θεαματική, αλλά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον είναι κάπως «ελκυστική», πρώτον επειδή είναι «οικογένεια», όπως φάνηκε στους χτεσινούς πανηγυρισμούς και δεύτερον επειδή πλέον είναι πιο «φρέσκια» ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα.

    Και φυσικά το σημαντικότερο είναι, πως αρχίζει πλέον να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει σε κρίσιμα ματς. Κάτι που έγινε χτες, στο Ισραήλ πριν μερικές εβδομάδες και που όλοι ευχόμαστε να επαναληφθεί και στη Γεωργία.

    Υ.Γ. Δεν αξίζει φίλε να ασχολείσαι με τον Μαρινάκη...Μακάρι να το καταλάβουν νωρίς και αυτού που πρέπει, για να τον ξεφορτωθεί το ποδόσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ μπήκα στα σχόλια μόνο και μόνο για το τραγούδι! Το λατρεύω! ;)
    Καλό Σ/Κ Kanthare!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού είδες μόνο το πρώτο ημίχρονο κι αυτό κουτσουρεμένο, έχω να σου πω ότι δεν θυμάμαι πότε είχε ξαναπαίξει τόσο χάλια η Εθνική. Με το 2ο ημ. καμιά σχέση, είμαστε μόνοι μας σχεδόν στο γήπεδο. Όχι ότι μαγέψαμε, δεν υπάρχει το ταλέντο και η ποιότητα, αλλά η νίκη ήταν απόλυτα πειστική. Ακόμα και μετά το 1ο τεμάχιο περίμενες να δεις αντίδραση από τους Κροάτες, που στο φινάλε είναι ποιοτικότεροι από μας. Μεδέν!

    Η δε άμεση απόλυση του Μπίλιτς δείχνει ότι ευδοκιμούν και αλλού παράγοντες ποδοσφαίρου απόφοιτοι του Θεάτρου Σκιών.

    Όσο για τους "επιστήμονες" και τις εξωποδοσφαιρικές σχέσεις τους σου έχω πει, χωρίς να βρίσκω ανταπόκριση. Νομίζω ότι η συνέχεια των γεγονότων θα σε πείσει. Πως ας πούμε οι αστυνομικοί ξέρουν να την πέφτουν σε φιλήσυχους πολίτες στο Σύνταγμα, αλλά δεν κάνουν τίποτε όταν πρόκειται για χουλιγκάνια;

    Όποιος πιέσει τον εαυτό του να βρει απάντηση στο ερώτημα θα αρχίσει να μπαίνει στο νόημα. Και θα καταργήσει την καραμέλα "θεωρίες συνωμοσίας" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Perinio, δεν ξέρω αν παίρνουμε αγώνες μόνο με την φανέλα, αλλά έχουμε αποκτήσει κύρος. Φαίνεται από τη βαθμολογία της ΦΙΦΑ, από το πως συμπεριφέρεται η διαιτησία και από το πως μας αντιμετώπιζουν οι άλλες χώρες. Και ροκιά ο Μιχαλάκης.

    Χάρη, αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Και το κάνει αρκετά καλά. Με συνέπεια. Ειδικά απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους. Πρέπει, ωστόσο, να σφυρηλατηθούμε περισσότερο στην πίεση των μεγάλων και κρίσιμων ματς. Μας στοίχισε, για παράδειγμα, στο μουντιάλ με την Κορέα. Δεν ξέρω αν ο Σάντος μπορεί να τιθασεύσει την πίεση σε εθνικό επίπεδο. Θα το μάθουμε σίγουρα. Καλώς ή κακώς δεν είμαι εγώ αυτός που ασχολείται με τον Μαρινάκη. Εκείνος ασχολείται, δυστυχώς, με το ποδόσφαιρο που αγαπούν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Το απαξιώνει συνεχώς, βιάζει την νοημοσύνη πολλών ανθρώπων και δεν αρμόζει στους Ολυμπιακούς ένας τέτοιος Πρόεδρος. Εύχομαι να το καταλάβουν γρήγορα. Εκτός αν γουστάρουν να τον βλέπουν να καταγγέλει ''εγκλήματα'' κατά της Ελλάδας, να διδάσκει αξίες και ήθος, να συναναστρέφεται με τον Μπέο και τους κλώνους του και να λέει screw you σε αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Τότε πάω πάσο, λυπάμαι και θλίβομαι για την κοινωνική και πολιτική κατάντια μας. Το προφίλ του, πάντως, στο εξωτερικό δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Το βαρέλι, όμως, έχει κι άλλο πάτο. Συνέχισε Βαγγέλα.

    Αστροφεγγιά, ήταν καλός ο Μιχαλάκης. Έχει αφήσει κληρονομιά. Άλλες (μουσικές)εποχές. Καλή συνέχεια και have fun.

    Υπουργέ, η απόλυση Μπίλιτς με προβλημάτισε. Αυτοί έπιναν νερό στο όνομά του. Δέχομαι αυτά που λες για το δεύτερο μέρος. Στο πρώτο, πάντως, όσο είδα ήμαστε πολύ κάτω του μετρίου. Ίσως έπαιξαν ρόλο και τα επεισόδια -χάθηκε η ορμητικότητα της κερκίδας. Δεν ξέρω τι έγινε χθες με τα χουλιγκάνια και την αστυνομία. Προφανώς, κάτι πήγε στραβά. Προφανώς, πάντα κάτι πάει στραβά. Τα χουλιγκάνια έχουν πλάτες. Ξέρουν οι Πρόεδροι. Ευτυχώς υπήρχαν και υπάρχουν κάποιες λιγοστές εξαιρέσεις. Εν προκειμένω, δεν υπάρχει καμιά θεωρία συνωμοσίας. Το φρένο υπάρχει, απλά δεν το πατάει κανείς.

    Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Ούτε κι εγώ δεν είδα το ματσάκι λόγω υποχρεώσεων. Μόνο τις φάσεις με τα γκολ.

    Διαφωνώ με την άποψη ότι η Κροατία είναι σαφώς ανώτερη ομάδα και έχει σαφώς καλύτερους παίχτες. Οκ, έχει τον Μόντριτς τον παιχταρά, αλλά ένας παίχτης από μόνος του δεν αρκεί (για δες τα χάλια της Αργεντινής με τον Μέσσι). Όλοι οι άλλοι Κροάτες τί είναι, πόσο πολύ καλύτεροι είναι από τους δικούς μας? Θα έλεγα ότι είναι ελάχιστα καλύτεροι από τους Έλληνες τσουρουκάδες. Δηλαδή, αν βάζω 6,5 γενικό βαθμό στην Εθνική Ελλάδος, οι Κροάτες δεν είναι στο 7,0 αλλά στο 6,7. Στην ουσία, ίδιου επιπέδου ομάδες είναι. Τα ρόστερ είναι ισάξια, αλλά διαφέρουν πολύ στην χημεία και στην ομαδική λειτουργία. Γι' αυτό και τους κέρδισαν οι δικοί μας με 2-0, χωρίς να κάνουν ουσιαστικά φάσεις. 2 ευκαιρίες, 2 γκολ με Σαμαρά κα Γκέκα. Δεν είναι η Κροατία πριν 12 χρόνια που είχε βγει 3η στο Μουντιάλ του 1998 με Σούκερ και Προσινέτσκι, αλλά παίζει με τον Κράνιτσαρ (...) και τους σακατεμένους Όλιτς και Εντουάρντο ανάμεσα σε άλλους. Και μόλις βλέπω τον Σίμουνιτς στην άμυνα, αναφώνησα "μα καλά, αυτός ακόμα υπάρχει?"... Μπράβο στα παιδιά που όπως όλα δείχνουν προκρίθηκαν απευθείας στην τελική φάση του Euro.

    Το επεισόδιο με τον Βασάρα δεν έχει την παραμικρή λογική. Άκου "κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό" επειδή τους έβαλε έναν μή αρεστό διαιτητή. Όταν ο Βασάρας τους έβαλε τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνος πέρυσι στο ματς με τον Παναθηναϊκό με τα γνωστά αποτελέσματα ήταν καλά? Γιατί μικραίνετε τον Ολυμπιακό και τον κάθε Ολυμπιακό όταν ασχολείστε με τους διαιτητές?

    Ο Μαρινάκης δεν ξέρω πώς την έχει δει, αλλά νομίζω ότι τον παρασέρνει και ο Μώραλης στην συμπεριφορά του προς τον Τύπο. Πρώτα τα έβαλε με το Goal στην προετοιμασία, τώρα με το gazzetta, αύριο ποιός ξέρει ποιός έχει σειρα.

    Και φτάνω στον Κούγια. Εγώ δεν θα βάλω ποτέ και για κανέναν το χέρι μου στην φωτιά, πόσο μάλλον για τον Κούγια. Αλλά η υπόθεση της καταδίκης του και μπάζει και έχει ζουμί. Κατ' αρχάς, έρχεται λέει ξαφνικά στο δικαστήριο αυτός ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, που θυμήθηκε και καλά εν μέσω τύψεων ότι πριν κανά εξάμηνο με εντολή του Κούγια έδωσε €5.000 στον Ολυμπιακό Χερσονήσου για να πάρει το ματσάκι. Το ποσό αυτό δεν φτάνει απ' ό,τι φαντάζομαι για τέτοιες δουλειές, ακόμα και για παιχνίδι 3ης κατηγορίας (στην 1η και 2η κατηγορία, ξέρω ότι το μαλλί πήγαινε σε εξαψήφια νούμερα). Αν είναι να δίνεις τα λεφτά στον γενικό αρχηγό, έναν δερβέναγα δηλαδή, για να κάνει τέτοιες δουλειές, τότε γιατί να μην βάλεις και τον κηπουρό του γηπέδου ή κανά ball-boy να μεταφέρει τον φάκελο με τα λεφτά. Προσωπικά την ιστορία αυτή έτσι όπως είναι δεν την πιστεύω. Το κυριότερο σημείο, όμως, της υπόθεσης είναι το εξής: ο καταδικασθείς Κούγιας δεν μπορεί, λέει, να εμφαιστεί πλέον σαν μάρυρας κατηγορίας στο δικααστήριο απέναντι στους κατηγορούμενους για τα στημένα. Με ποιά λογική ρε μάγκες? Αθώος ή καταδικασθείς, ο Κούγιας δεν παύει να αποτελεί μάρυρας γεγονότων. Αν ήταν έτσι, η Αστυνομία δεν θα ζήταγε την βοήθεια φυλακισμένων για να διαλευκάνει υποθέσεις. Αν όντως ισχύει αυτό, τότε είναι φως φανάρι ότι κάποιοι που δεν έχουν κληθεί ακόμα για να απολογηθούν είχαν στριμωχτεί άγρια και βρήκαν τον νομικό τρόπο για να τον βγάλουν από την μέση. Και ερωτώ: ο Κούγιας είναι ένας υπερεπιτυχημένος δικηγόρος, με πολλά λεφτά, με κάποιο κοινωνικό στάτους, που μπήκε στο ποδόσφαιρο για να κάνει την καβλάντζα του, που πάντα θυμάμαι ότι είχε προβλήματα με το κατεστημένο. Μπορώ να πιστέψω ότι έχει ανάγκη να ξηγιέται a la Μπέος και Ψωμιάδης και Τσακογιάννης (και άλλοι) και να δωροδοκεί ομάδες? Ειλικρινά απορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Κάνθαρε όσο ο Ολυμπιακός θα παίρνει τα πρωταθλήματα, μη περιμένεις να τα βάλουν μαζί του οι Ολυμπιακοί. Δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο…
    Άλλοι πρέπει να του ορμήξουν, αλλά προς το παρόν ή σιωπούν ή είναι μαζί του για να τους πετάει τ’ απομεινάρια…
    Φυσικά η πολιτεία, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ξέρει τίποτα για τις πρακτικές του Ολυμπιακού όλ’ αυτά τα χρόνια… Είναι πολλοί οι ψήφοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου ωρέ παλίκαρε!
    Δεν με φτιάχνει η Εθνική καθόλου.
    Θεωρώ ότι το φάρδος της συνεχίζεται. Βέβαια όχι σαν εκείνο το ξεσκισμένο της Πορτογαλίας, αλλά συνεχίζεται. Μια ομάδα που συνεχίζει να παίζει με Καραγκούνη, Κατσουράνη και "νέες" κλίσεις σαν αυτές του Χαριστέα και Ζαραδουκα και να νικά, τίποτε μάλλον χρειαζόμαστε ψυχανάλυση. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχανε μπει τα γκολ, με την ίδια απόδοση θα τους είχαμε θάψει. Το αποτέλεσμα όμως τα κρίνει όλα. Εδώ παραλίγο να κρατήσει στο πάγκο της η ΑΕΚ το Χιμένεζ μετά από μια κάκιστη εμφάνιση στη Ν.Σμύρνη και ένα γκολ στο φεύγα-φεύγα και δεν θα πανηγυρίσουμε το 2-0 εναντιον των των Κροατών; Η τρικυμία εν κρανίω θα μας ακολουθεί παντού. Για την Κροατία έχω να πώ ότι τους ακολουθεί η νοοτροπία της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, παιχταράδες αλλά ουσία τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες του,τις νίκες τις κανονίζει ο Πρόεδρος,δεν περιμενω γω από κανεναν Αντωνίου!Φοβερή ατάκα,στο πνεύμα των ποδοσφαιρικών καιρων,από τη γνωστή διαφήμιση!!
    Ευστοχότατη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αφορμή το σχόλιο του VAD:

    http://www.youtube.com/watch?v=orBQrcjqaXU

    lol

    Και το καινούργιο:

    http://www.youtube.com/watch?v=8xuIB_foQ8w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν εχει Εθνικη ειναι το χειροτερο μου. Ουτε αθλητικα διαβαζω, ουτε ραδιο ακουω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε παλι με το βαγγελα τα βαλατε???
    ημαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!
    δεν εχει τιποτα αλλο να ασχοληθειτε???
    πριν ειχαμε τον κοκκαλη τωρα εχουμε το βαγγελα!!!!
    ρε συ κανθαρε για θυμισε μου τα καυστικα σχολια σου μετα τα παιχνιδια με το βαζελο περυσι.
    γιατι ο βαγγελας ειχε οφελος σαν προεδρος του ολυμπιακου.
    εσυ σαν αρης δεν ειχες οφελος????
    απο που σου ελειψαν βαθμοι για να βγεις ευρωπη?¨??
    αλλα ξεχασα.
    ο γιος του λιπους φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρη, καλύτερους παίχτες έχει. Δεν λέω ότι η διαφορά είναι χαώδης, αλλά είναι καλύτεροι. Μόνο και μόνο το που παίζουνε οι περισσότεροι αρκεί. Δεν πρόκειται για έναν και δυο, αλλά σχεδόν για όλη την εντεκάδα. Τώρα ως ομάδα πάλι θεωρώ ότι είναι καλύτεροι. Είναι, όμως του ύψους ή του βάθους. Προχθές, ευτυχώς για εμάς, τίμησαν το βάθος. Αντίθετα εμείς είμαστε σταθερά σταθεροί. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Βλέπουμε ακριβώς αυτό που περιμένουμε να δούμε. Αυτό που μας υπόσχεται. Το περιστατικό με τον Βασσάρα δεν έχει λογική. Σωστά. Ας το αναλογιστούν αυτοί που το σκαρφίστηκαν. Ο Μαρινάκης έχει χάσει την μπάλα και την έχει χάσει από την αρχή. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει να κάνει κίνηση χωρίς αυτήν και είναι ανήμπορος να μαρκάρει. Τραγική φιγούρα. Για τον Κούγια δεν έχω να προσθέσω κάτι. Τα είπες εσύ και πολύ καλύτερα από μένα. Όλα συνηγορούν ότι του την έστησαν. Το καλό είναι ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν. Το καλύτερο ότι ενοχλήθηκε ο ίδιος ο Κούγιας. Αλλά ερωτώ για μια ακόμη φορά: δεν βρίσκεται ένας, ένας ρε γμτ, να βγει και να πει την αλήθεια;

    Μπετόνια, αυτό το βιολί με τις ψήφους και το δήθεν πολιτικό κόστος να τα χέσω. Αυτό σημαίνει ηθική, πολιτισμός και δικαιοσύνη; Να τα χέσω σου λέω. Οι μοναδικοί που μπορούν να σώσουν την κατάσταση είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Επαναλαμβάνω του Ολυμπιακού, όχι της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

    Chrisgio, συμφωνώ ότι αν δεν είχανε μπει τα γκολ θα τους είχανε θάψει. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπήρχαν κάποιοι με διαύγεια και οξυδέρκεια που θα μπορούσαν να διαχωρίσουν και να ξεχωρίσουν την κατάσταση. Το ότι δεν σε φτιάχνει είναι θεμιτό. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την (αγωνιστική) συνέπεια που δείχνει. Όχι μόνο στο χόρτο, αλλά και στα αποτελέσματα, αφού μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ. Απλά ας σκεφτούμε κι εμείς που ήταν κάποτε η Εθνική και που βρίσκεται τώρα. Όχι μόνο στη βαθμολογία της Φίφα, αλλά στις συνειδήσεις της παγκόσμιας φίλαθλης κοινότητας.

    Vad, και οι δυο διαφημίσεις είναι πετυχημένες, εύστοχες και επίκαιρες. Ορίστε ένας τρόπος να πάρεις τα ευτράπελα από μια ταλανίζουσα κατάσταση και να βγάλεις χιούμορ.

    PiciFriki, ο Τσιώλης πρέπει να μείνει. Τέλος. Το φωνάζω εδώ και πόσο καιρό ότι πρέπει να βγει ο Πρόεδρος και να δηλώσει ότι φέτος θα μείνει πάση θυσία. Και του χρόνου μη σου πω. Ο Πρόεδρος βγήκε, αλλά δεν χρησιμοποιήσε αυτές τις λέξεις. Ελπίζω να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη. Αν αναφέρεσαι στον Τζιόλη πρέπει να σκέφτεται πιο γρήγορα. Τα ποδάρια είναι δεδομένο ότι είναι αργά.

    Τα σέβη μου στον Υπουργό.

    Μανόλο, είσαι αυστηρός.

    Θέμη, αυτός τα βάζει με το ποδόσφαιρο. Αυτός τα βάζει με εμάς. Έχω πει πολλές φορές ότι ο Βαγγέλας θέλει να ξεπεράσει τον Κόκκαλη. Δηλώνω ότι το κατάφερε και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Σε μαλακία, αστοχία και μιζέρια είναι μακράν ο πρώτος των πρώτων. Τα καλά του Κόκκαλη δεν πρόκειται να τα αποκτήσει ποτέ, όσο καλό επιτελείο και να έχει. Δεν μιλάω τόσο ως Αρειανός αυτή τη στιγμή, όσο ως φίλος του ποδοσφαίρου.

    Υ.Γ. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Η επόμενη ανάρτηση θα συνοδευτεί με Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέμη καλά το κατάλαβες, με το Βαγγέλα τα βάζουμε και όχι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα στον Ελληνικό χώρο και όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι τη σέβονται.

    Δεν νιώθουν όμως το ίδιο για χοντρούς με πούρο, με ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Ούτε ακόμα και αν έχει καλό δείκτη νοημοσύνης, όπως ο (πρώην) πράσινος φίλος του. Και οι δυό είναι ικανοί να διευθύνουν μόνο ιεροδουλόσπιτα, όπως αποδεικνύει χωρίς ελαστικότητα ο καθρέφτης της Ευρώπης. Δυό βαθμούς "πέτυχε" πέρυσι ο ένας, με μηδέν πορεύεται φέτος ο έτερος. Οι ελληνικές ομάδες με τη μεγαλύτερη προίκα (φιλάθλους) κατάντησαν τα πουτανάκια της Ευρώπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα ωρέ παλίκαρε
    Το 20 κομμάτι του σχολίου σου δεν το ασπάζομαι με την έννοια ότι τι να τα κάνω τα αποτελέματα όταν φτύνω αυτό που βλέπω. Δεν είμαι θιασώτης του αποτελέσματος στα σπορ. Στη ζωή ΝΑΙ!!! Θέλω να βλέπω κάτι που με ευχαριστεί και η Εθνική μου τη σπάει, όπως που τη σπάει το ποδόσφαιρο τελευταία γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έτσι είναι Υπουργέ, αλλά, δυστυχώς, δεν πλένουμε όλοι τα δόντια μας με την ίδια οδοντόβουρτσα.

    Chrisgio, ούτε εγώ είμαι φαν των αποτελεσμάτων. Είμαι φαν της προσπάθειας κι αυτό ισχύει και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι θεωρούν τα αποτελέσματα σαν την Ιθάκη, αλλά σημασία έχει το ταξίδι. Κι εγώ θέλω να βλέπω θέαμα, αλλά ουδείς μας υποσχέθηκε θέαμα. Βλέπουμε αυτό που μπορούν να μας δείξουν. Για να είμαι ειλικρινής, κι εμένα μου τη σπάει το ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια μου την σπάνε οι τελευταίες εξελίξεις, μου την σπάνε αυτοί που ασχολούνται, αλλά δεν το αγαπούν, μου την σπάνε αυτοί που το κυβερνούν, ''κυβερνούν'' και νομίζουν ότι το ''κυβερνούν''. Αυτό το ρημάδι το άθλημα τι φταίει;

    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 4minister
    εσυ μπορεις να λες οτι θες και να τα βαζεις με οποιον θες.
    για να σου δωσω δικιο ομως εγω θα πρεπει να εχεις δωσει δειγματα απο παλια.
    βαλε ενα λινκ λοιπον απο προπερσι που πηρες νταμπλ και εβριζες η δηλωνες την αντιθεση σου στις μεθοδους του πατερα.
    γιατι εγω θυμαμε κατι κορωνες ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    εγω δεν ελεγα κατι λιγοτερο η περισσοτερο απο αυτα που ελεγαν οι εθνικοι.
    ρωτα εναν!!!!

    κανθαρε
    λεγε κι εσυ οτι θες για μαρινακη.
    εγω παντως θυμαμε να ξεσηκωνετε η σαλλλλονικη για ΕΝΑ αναποδο πλαγιο και για πνιξιμο δευτερης κιτρινης σε γεωργατο και να κραζουν δεκα μερες!!!
    για τα 4 ΤΕΣΣΕΡΑ κολητα σφαξιματα απο το βαζελο σφυριζατε αδιαφορα.
    δε μπορεις να ζητας απο εμας να καταδικασουμε κατι οταν επικροτεις κατι παρομοιο.
    δες τους α6τζηδες.
    παρακαλανε χρονια τωρα να γυρισει ο τιγης(ΤΙΓΗΣ ειναι ενα ζωο που κλεβει βενζινα και μπουκαρει στα αποδυτυρια των διαιτητων οταν χανει η ομαδα του).
    ξεχνανε πως τα πηρανε κι αυτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και μην αρχισεις τωρα "να ξεκινησουμε απο δω και περα" γιατι θα φαμε τα μουσια μας!!
    γιατι δεν ξεκιναγαμε απο προπερσι οταν εφυγε ο μεγας παραγκαραρχης κοκκαλης??
    μηπως γιατι βρηκαν εδαφος οι επιδοξοι συνεχιστες του???
    καπως ετσι δεν εγινε και το 93????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θέμη, ο Μαρινάκης δεν έχει σχέση με τον Κόκκαλη. Ουδεμία σχέση. Ελπίζω να το καταλάβετε σύντομα. Τα σφαξίματα που λες δεν έχουν σχέση με το θέμα που έθιξα στο υστερόγραφο. Δεν επικροτώ παρόμοιες καταστάσεις. Απευθύνεσαι σε έναν άνθρωπο που έχει ακούσει τα εξ αμάξης από τους συνοπαδούς του για πλείστα ζητήματα. Αν είχα έναν Πατέρα ή έναν Μαρινάκη στην ομάδα μου, κάθε ανάρτηση θα ήταν μάχη εναντίον τους. Αν είχα έναν Καπετάνιο να μπουκάρει με κουμπούρια θα ήταν πόλεμος. Αν είχα έναν Μάκαρο ή έναν Μπέο θα ήταν πόλεμος. Αν είχα έναν Αδαμίδη να βρίζει Ολυμπιακούς και Πανιώνιους θα γινόταν πόλεμος. Το έχω πει και το ξαναλέω: χρειάζεται εταιρική κουλτούρα. Η εταιρική κουλτούρα, κυρίως, πηγάζει από την παιδεία των οπαδών. Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε κάποιες καταστάσεις. Απλά διακατεχόμαστε από λάθος κίνητρα. Λες και μας ανήκει η ομάδα που υποστηρίζουμε. Δεν μας ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θέμη, αυτό που κάνω στο παραπάνω σχόλιο, το σχόλιο για τον Πατέρα, δεν το έχεις κάνει για κάποιο δικό σου πρόεδρο ούτε πρόκειται να το κάνεις. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Αν θελήσεις να μιλήσεις για τον Κόκκαλη που έχει αποχωρήσει, για τη Καλύβα του Μπαρμπα Θωμά, για τη Ριζούπολη, είμαι όλο αυτιά.

    Γι' αυτό είναι άτοπες οι κριτικές σου. Κρίνε πρώτα τον εαυτό σου, βρες γιατί δεν μπορείς να πεις την αλήθεια για την ομάδα σου και μετά κρίνε τους άλλους.
    __________________

    Κωστή, κοιτάς καθόλου τα mail σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...