Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι παράγοντες του Άρη

Η προετοιμασία πήγε καλά. Ούτε τσαμπουκάδες μήτε θλάσεις. Το ρόστερ έχει σχεδόν κλείσει. Το λαϊκό αίσθημα περί μεταγραφικής ενίσχυσης ικανοποιήθηκε. Έστω μερικώς. Ας ελπίσουμε ότι ικανοποιήθηκε και το κενό στο κέντρο άμυνας. Όσο για τον επιθετικό έχει παρατραβήξει η υπόθεση και τολμώ να πω ότι έχει κουράσει. Ψάχνουμε τρεις μήνες για φουνταριστό. Θα μου πείτε ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει αμυντικό χαφ εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Σωστό κι αυτό. Τέλος πάντων. Βγαίνουν ονόματα, προσεγγίζουμε τον μάνατζερ, είμαστε κοντά στην μεταγραφή και τρώμε το λαστιχάκι στο μαπίδι. Για να είμαστε ειλικρινείς μια τετοια κατάσταση δεν τιμάει τον Άρη επικοινωνιακά, αλλά είμαι της άποψης ότι πρέπει να σκεπαστούμε μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Δείχνουμε υπομονή, επιμονή κι αν μη τι άλλο στοιχειώδης οργάνωση. Είναι προτιμότερη η καθυστέρηση από το να πάρεις κάποιον ανάξιο ή ανεπιθύμητο. Έπειτα, όσο περνάνε οι μέρες μειώνονται και οι απαιτήσεις των ελεύθερων παιχτών. Μένει να δούμε αν θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Μολαταύτα, φέτος μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε καλή μπάλα. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Να βάλουμε τις βάσεις. Να τοποθετήσουμε τα θεμέλια κι όχι τα κεραμίδια πριν από αυτά. Να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική μας και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Να αξιοποίησουμε τη δίψα του κόσμου και να δώσουμε ισχυρό στίγμα. Θα πρέπει, όμως, να έχουμε κάτω την μπάλα: κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα πρέπει να ικανοποίησουμε ορισμένους παράγοντες.

Ο πρώτος διακατάχεται από το όπλο του αιφνιδιασμού. Ο Άρης κινήθηκε αθόρυβα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χωρίς διατυμπανισμούς. Μέχρι κι ο Κόντης έχει περιορίσει τις δηλώσεις και τις παπαριές του. Η επικοινωνιακή πολιτική είναι άκρως σημαντική. Και για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει ο Τσιώλης να περιορίσει τις συνεντεύξεις. Η ομάδα έχει τηρήσει χαμηλό προφίλ. Αυτό οφείλεται και στο ότι δεν παίζουμε Ευρώπη. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα. Θα αφοσιωθούμε πλήρως στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο κι ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Έστω κι αν δεν υπάρχει η Ευρώπη για να απορροφήσει ενδεχόμενους κραδασμούς. Το μπάτζετ δεν το λογαριάζω ιδιαίτερα. Ούτε τη μείωση αυτού. Προτιμώ να είμαι οικονομικά νοικοκυρεμένος, παρά να επιχειρώ οικονομικές υπερβάσεις με αμφίβολο αγωνιστικό αποτέλεσμα. Το γνωρίζω ότι με το ελάχιστο οικονομικό κόστος προσπαθώ να αποκομίσω το μέγιστο αγωνιστικό όφελος. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται οργάνωση. Επιβάλλεται πρόγραμμα. Σχέδιο. Νομίζω ότι τα έχουμε. Η αλλαγή μοντέλου και η μεταγραφική πολιτική αυτό μου δείχνει. Εμείς τα ξέρουμε. Οι ανταγωνιστές μας; Όχι.


Ο δεύτερος παράγοντας ονομάζεται ανεπάρκεια. Όχι του Άρη, αλλά των ανταγωνιστών του. Όπως έχω πει σε προηγούμενο άρθρο, οι μόνες ομάδες που μου δείχνουν ότι πορεύονται βάσει σχεδίου είναι ο Άρης κι ο Ατρόμητος. Επομένως, περιμένω να δω ένα δυνατό Ατρόμητο. Ποιος άλλος θα είναι δυνατός; Ο Ολυμπιακός (Πειραιώς). Αν καταφέρει και πιάσει την περσινή απόδοση το πρωτάθλημα είναι δικό του. Έστω κι αν άντεχε για είκοσι, τριάντα ή σαράντα λεπτά. Στο ελληνικό πρωτάθλημα αρκούν. Ο Παναθηναϊκός και η Α.Ε.Κ. δεν με τρομάζουν. Βάζουν το χέρι στη τσέπη και πιάνουν το παπούτσι. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν γνωρίζουν την αξία ενός ορθολογικού πλάνου. Θα τους την μάθει η φτώχεια. Για τον Π.Α.Ο.Κ. τι να πω; Πάντως, οι Άραβες δεν ήρθαν. Ή μάλλον ήρθαν από Κωνσταντινούπολη μεριά. Τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ. Αν οι Αρειανοί δεν έχουν διδαχθεί πλήρως από την ιστορία και το παρελθόν, οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες δεν έχουν μάθει ούτε τα βασικά. Πιθανολογώ ότι θα έχει άσχημο τέλος αυτή η ιστορία. Από εκεί και πέρα ποιον να φοβηθώ;

Ο τρίτος παράγοντας ασχολείται με εξωαγωνιστικές παραμέτρους. Το καλοκαίρι τίγκαρε με υποθέσεις που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δημοσιότητα. Δηλώσεις. Γκρίνια. Αμφισβήτηση. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος οι άρχοντες του παρασκηνίου θα κινηθούν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Θα είναι πιο προσεκτικοί. Το ''θέλω να πιστεύω'' δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει. Και πώς να γίνει όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο κυβερνάται από τον άβουλο -συν ανίκανο- Πιλάβιο; Εμείς θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη. Τυφλοσούρτης. Θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Θα ανέβουμε στο δικό μας άρμα και θα προσπαθήσουμε να διανύσουμε όσο πιο ουσιαστικά μπορούμε το δρόμο της επιτυχίας. Έχουμε, άλλωστε, επιλέξει να απέχουμε συνειδητά από παρασκηνιακά καθεστώτα.

Ο τέταρτος παράγοντας λαμβάνει ένα πακέτο που περιέχει τρία βαρύνουσας σημασίας στοιχεία: υπομονή, εγκράτεια και αυτοπειθαρχία. Κατά την ταπεινή μου άποψη πρόκειται μακράν για τον σημαντικότερο παράγοντα. Η ερχόμενη σεζόν είναι μεταβατική. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε -και μάλιστα άκομψα- με το ελάχιστο δείγμα γραφής. Για παράδειγμα τα φιλικά. Η ομάδα στα φιλικά δεν είχε καλή εικόνα. Αυτό τι σημαίνει; Να σας πω εγώ; Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Θα έπρεπε να χαιρόμαστε για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά. Τα φιλικά συνιστούν προετοιμασία. Σε αυτά τα ματς ενεργείς πειράματα. Διακρίνεις αντιδράσεις. Εντοπίζεις λάθη και κατόπιν τα διορθώνεις. Δεν χρειάζεται να προβαίνουμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Αυτό που φοβάμαι είναι το πως θα διαχειριστούμε ενδεχόμενη επιτυχία ή αποτυχία. Το παρελθόν δεν μας έχει διδάξει στο βαθμό που θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές διαθέτουμε γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά απαιτείται περαιτέρω βελτίωση. Ας πάρουμε την περίπτωση Τσιώλη. Αν η ομάδα δεν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι θα τον κρεμάσουμε. Θα του ασκήσουμε καλοπροαίρετη κριτική, αλλά δεν χρειάζεται να μηδενίσουμε τα πάντα. Φυσικά, ισχύει και το αντίθετο. Αν η ομάδα πετύχει ένα σερί νικών δεν χρειάζεται να θεοποιήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Ας είμαστε φειδωλοί στις εκφράσεις μας και νηφάλιοι στις αντιδράσεις μας. Τουτέστιν, ας μην περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα με μηδενική πίστωση χρόνου. Δεν χτίζονται έτσι ομάδες. Για την ακρίβεια δεν χτίζεται τίποτα έτσι. Το να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική, να στεναχωριόμαστε και να γκρινιάζουμε είναι θεμιτό και υγιές, αλλά οφείλουμε να κινούμαστε εντός ορίων.

Στην περίπτωση που ικανοποιηθούν οι παραπάνω παράγοντες, τότε αργά ή γρήγορα θα έρθει η πολυπόθητη συνέπεια. Καλώς ή κακώς μια επαγγελματική ομάδα κρίνεται βάσει διάρκειας. Κι όταν λέμε διάρκεια εννοούμε τους τρεις βαθμούς της νίκης (κλισέ). Οι καλές εμφανίζεις δεν αρκούν για να σκαρφαλώσουμε το βουνό της κατάταξης. Ωστόσο, στην αρχή του πρωτάθληματος είναι απαραίτητες, προκειμένου να προσελκύσουν τα βλέμματα του Αρειανού κόσμου. Πρέπει, όμως, να θυμόμαστε το εξής: όσο χαμηλότερα είναι η μπάρα, τόσο λιγότερη πίεση υπάρχει κι ως εκ τούτου ένας προπονητής δύναται να εργαστεί με περισσότερη ηρεμία και λιγότερο άγχος. Επομένως, χρειάζεται ρεαλισμός. Πού πρέπει να τοποθετηθεί η μπάρα; Κατά την γνώμη μου ο (μίνιμουμ;) στόχος πρέπει να είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν με νοιάζει αν θα είναι μέσω του κυπέλλου. Δεν με νοιάζει αν θα είναι μέσω της τρίτης, τέταρτης ή πέμπτης θέσης. Με νοιάζει να βγω Ευρώπη. Γιατί; Διότι, γουστάρω την ατμόσφαιρα. Τα οικονομικά και τα μπάτζετ αφορούν το διοικητικό συμβούλιο, όχι εμένα. Το πρωτάθλημα, λοιπόν, ξεκινάει. Ας αφήσουμε τα πείσματα στην άκρη. Η Αρειανάρα, άλλωστε, είναι το πιο ισχυρό συγκολλητικό. Ας στηρίξουμε την ομάδα. Οικονομικά. Ηθικά. Ψυχολογικά. Ας ξεφύγουμε από γκρίνιες, διχόνοιες και μιζέριες. Θυμηθείτε τι είχε πει ο Συρόπουλος: «Πάνω από όλα ο Άρης». Ας το κάνουμε πράξη. Στο γήπεδο κρινόμαστε όλοι: παίχτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος. Ο Κάνθαρος, φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, εύχεται καλή επιτυχία στην Αρειανάρα.

Υ.Γ.1 Το Που-Σου-Κου θα λείπω. Ζητώ συγνώμη που δεν θα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να απαντήσω στα σχόλια σας. Υπόσχομαι ότι θα επανορθώσω μόλις επιστρέψω. Καλά να περνάτε.

Υ.Γ.2 Πολύ θα ήθελα να είχε μείνει ο Περέιρα. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Κρίμα. Έστω κι αν ήρθε καταλάθος. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπομπαντίγια. Μπορεί να ήταν ολίγον άτακτος και ατομιστάκος, αλλά ήξερε αρκετή μπάλα και καλό ποδόσφαιρο. Παπάδες θα έκανε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με ρωτάτε για τον Ούμπιντες; Ουδέν σχόλιο.

Υ.Γ.3 Καλώς ή κακώς το πρωτάθλημα ξεκινάει. Δεν θα εξετάσω το πως και το γιατί. Εδώ που φτάσαμε, άλλωστε, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Εξάλλου, και να ήθελα να σχολιάσω το θέμα δεν μπορώ. Έχω μπερδευτεί σε τόσο μεγάλο βαθμό που ανάθεμα αν θα έβγαζε νόημα η ανάλυσή μου. Ετοιμάζω, όμως, ένα άρθρο για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίδωμεν.

Υ.Γ.4 Για τις χθεσινές μαλακίες φταίει ο Τζίγγερ; Δεν πάτε καλά. Καθόλου καλά. Για την καμπάνα που θα πέσει από την Ουέφα φταίει ο Τζίγγερ; Για βάλτε μυαλό στο κεφάλι σας. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Ούτε καν διοικητικό. Το πρόβλημα είναι οπαδικό. Σας έχει γίνει ψύχωση η όλη ιστορία. Η οπαδική κοινότητα δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δώστε έμφαση στο ''δεν''. Σας έχουν πάρει από το χεράκι οι -χωρισμένοι σε φατρίες- δημοσιογράφοι και σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Οι ταρζανιές συνεχίζονται. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι παρατημένος μόνο από τους (α)μετόχους. Είναι, κυρίως, από τον κόσμο του.

Υ.Γ.5 Η Παλέρμο χρειάζεται σίγουρα ένα ρεκτιφιέ στο τιμ των σκάουτερς. Από τη στιγμή που πωλήθηκε ο Τζόρβας για πραγματικά γιούρο, είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μπορούν να πωληθούν. Μέχρι κι ο Κουλουχέρης. Αρκεί να τα έχεις καλά με το βασίλειο των μάνατζερ.

Υ.Γ.6 «Απλά όταν το σκέφτηκα στη συνέχεια και βλέποντας γενικά μία ατμόσφαιρα του στιλ ''ωχ η Ντόρτμουντ'', είπα, κάτσε ρε αδελφέ, γιατί να μην πει η Ντόρτμουντ, ''ωχ ο Ολυμπιακός (sic!);''». Τάδε έφη Κώστας Νικολακόπουλος.

Υ.Γ.7 Την γνωρίσαμε στην καλοκαιρινή υπόθεση εργασίας. Ας την μάθουμε λίγο καλύτερα.



13 σχόλια:

  1. Φίλε,
    προσωπικά θά ἤθελα νά παίζει ὁ Ἄρης στήν εὐρώπη. Δύσκολα δέχομαι τήν ἄποψη πώς εἶναικαλύτερα ἔτσι (πού δέν παίζει στήν εὐρώπη δηλαδή), γιατί θά προσηλωθεῖ στό (θλιβερό) ἐλληνικό πρωτάθλημα.
    Προσωπικά θέλω νά παίζουμε στήν εὐρώπη κάθε χρόνο. Ἀφ΄ ἧς στιγμῆς κάποιοι παίζουν ἐξω, ἕνας ἀπό αὐτούς πρέπει νά εἶναι ὁ Ἄρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κάνθαρε,

    πόσο συμφωνώ με αυτά που λες! Φαίνεται στην ομάδα να υπάρχει πλάνο και σχεδιασμός ώστε στο τέλος το τευτέρι να μη δείξει μείον. Δεν με πειράζει καθόλου που δεν κάναμε κάποιο μεταγραφικό μπαμ. Το μόνο αρνητικό στο μεταγραφικό σχεδιασμό είναι που αργήσαμε πολύ να πάρουμε ένα στόπερ. Ο επιθετικός απαραίτητος και αυτός, αλλά από πίσω είμασταν στα φιλικά σαν χοάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ωραια που τα λες και ποοοσο δικιο εχεις κανθαρε??? μπραβο,μπραβο,μπραβο!! καλη επιτυχια ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ :)) καλα να περασεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Κάνθαρε! Αναλυτικότατος και εύστοχος!

    Ας ελπίσουμε να μην πάρουμε δύο Ρεπο μαζί την 3η και την 4η αγωνιστική! Φαντάζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Κανθαρε, ειπαμε να μιλησουμε για ποδοσφαιρο και συ εγραψες ολοκληρο σεντονι για τον Αρη.
    Οσο αρρωστεια και να εχεις για την ομαδα, καπου πρεπει να βαλεις φρενο. Δεν ειναι το ιδιο αθλημα αυτο που παιζουν ο Αρης με τον ΠΑΟΚ, μ' αυτο που παιζει η Αρσεναλ.

    Γραφεις για πιστωση χρονου, για μεθοδικοτητα, δουλεια σε βαθος και αλλες ομορφες εννοιες.
    Για διαφανεια στα οικονομικα του Αρη ομως δεν εχεις γραψει. Ουτε για την πραγματικη διοικηση της ομαδας. Γιατι ο Θανασης (γειτονας μου για πανω απο 20 χρονια) Αθανασιαδης, σιγουρα δεν κινει τα νηματα.
    Οσο για τον Σακη Τσιωλη, που ειναι προπονηταρας και το φωναζα απο την εποχη του Ιωνικου, θα πρεπει να πετυχει εκει που απετυχαν ο Μπαγιεβιτς και ο Κουπερ. Κι αυτο δεν εγκειται στην προπονητικη του αξια.

    Το κακο ειναι οτι Ταλιμπαν δεν εχουν μονο οι ''αιωνιοι'', αλλά υπαρχουν και στη Θεσσαλονικη. Ειτε μαυροασπροι, ειτε κιτρινομαυροι. Κι οταν λεμε για καθαρση, πρεπει να ξεβρωμισει η κατασταση απο παντου.

    Γι αυτο σου λεω. Ριξε κανα σεντονι για την Αρσεναλ και τη Ναπολι, ή τη Μιλαν. Εκει ειναι το πραγματικο ποδοσφαιρο. Τα υπολοιπα ειναι να τα περνας στο φλου.

    Υ.Γ. Την Τεταρτη τα ξημερωματα εβλεπα τον αγωνα Portland-Chivas για το MLS. Οταν εβαλε το γκολ το Πορτλαντ, πισω απο την εστια ηταν ενας ξυλοκοπος, που εβαλε μπροστα ενα αλυσοπριονο κι εκοψε μια φετα απο εναν κορμο, που ειχε στηθει εκει απο πριν. Κανοντας βεβαια ''κατασταση'' με το ονομα της ομαδας που ειναι Timbers, δηλαδη ξυλα, κορμοι, ξυλοκοποι και τετοια.
    Φανταζεται λοιπον τον τυπο στο Καραισκακη για παραδειγμα, μ' ενα αλυσοπριονο στο χερι ? Μπρρρρρ !!

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικόλα, σου απάντησα στο προηγούμενο θέμα αλλά μάλλον δεν το κοίταξες. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι από το καλοκαίρι στην Ατλέτικο Μπιλμπάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φουνταριστό θέλετε; Πάρτε τον Κράουτς ή τον Κλόζε!

    (Έλα, πλάκα κάνω. Είναι κι οι δυό τρισάσχετοι!

    Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Cummulus, η τρέχουσα σεζόν είναι μεταβατική. Κι εγώ θέλω να παίζουμε κάθε χρόνο Ευρώπη, αλλά με τα ισχύοντα δεδομένα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στον απόλυτο βαθμό. Πιστεύω ότι του χρόνου θα βρισκόμαστε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

    Βiologion, το σχέδιο δεν οδηγεί πάντα στην καταξίωση. Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Ομως, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποκομίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Το σχέδιο θα μας βοηθήσει στο να επιτευχθεί η ευρυθμία του συστήματος που ονομάζεται Άρης. Όσο για τη μεταγραφική ενίσχυση φέτος ουδείς μίλήσε για μεταγραφικά μπαμ και μεγάλα ονόματα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι οικονομικοί πόροι περιορισμένοι και η καχυποψία χτυπάει μάξιμουμ.

    Γεια σου Μαρία. Καλά πέρασα. Όσο για το ξεκίνημα της Αρειανάρας δεν ήταν και τόσο ξεχωριστό, αλλα δεν μασάμε. Ας πάψουμε να τρέψουμε υψηλές προσδοκίες και να είμαστε απαιτητικοί σε εξοργιστικό βαθμό και θα δούμε καλύτερες μέρες.

    Χαράλαμπε, δεν το φαντάζομαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απίθανο. Καλά να περνάς.

    Γεια σου Νικόλα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ηλεκτρικό πριόνι σε οποιοδήποτε ελληνικό γήπεδο. Επικίνδυνες καταστάσεις. Όσο για το ποιος διοικεί τον Άρη είναι σχετικά γνωστό. Ο οπαδοί διοικούν τον Άρη. Η ομάδα είναι λαϊκής βάσης. Θες να σου δώσω και ονοματεπώνυμο; Κάποιοι λένε ότι ο Σούπερ 3 κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες. Ισχύει, αλλά όχι στον βαθμό που αφήνουν οι περισσότεροι να εννοηθεί. Όσο για τη διαφάνεια στα οικονομικά του Άρη, με τα ελάχιστα που γνωρίζω μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Ούτε ΠΑΟΚ είμαι να έχω παγωμένα χρεή, ούτε ΑΕΚ να χρωστάω τα κέρατά μου. Δεν λέω ότι η κατάσταση είναι ιδανική, αλλά σε γενικές γραμμές τσουλάω ικανοποιητικά. Για την διαφάνεια δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Ούτως ή άλλως, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για όλες τις ομάδες. Όσο για την κάθαρση εννοείται ότι πρέπει να ξεβρωμίσει από παντού. Και εννοείται ότι δεν έχει σχέση αυτό που παίζει ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και οι λοιποί με το ποδόσφαιρο της Άρσεναλ και των κλώνων της.

    Γεια σου Υπουργέ.

    Ανώνυμε, από ότι κατάλαβα φέραμε Γιάκομπ. Ας ετοιμαστούμε ψυχολογικά να παίζουμε κάθε ματς με δέκα παίχτες. Όλο και κάποιος θα αποβάλλεται. Και εννοείται ότι προτιμώ Κλόζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Κάνθαρε.
    Λοιπόν, ο Άρης χρειάζεται επειγόντως σέντερ φορ, είδα το χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ και εκτός του ότι ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι, είδα ότι σας λείπει ένα φορ. Πράγματι, ο Μπομπαντίγια θα ήταν πολύ χρήσιμος, και εμένα μου άρεσε όσο τον είδα. Επίσης, ίσως χρειάζεστε και έναν δημιουργικό μέσο. Φέτος, θέλω να πιστεύω, πως θα λάμψει ο Σολτάνι. Είναι πολύ καλός παίκτης. Τον Γιάκομπ δεν κατάλαβα γιατί τον φέρατε...

    Ο Τσιώλης θέλει στήριξη και χρόνο και ελπίζω πως αυτά θα του δοθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρόμοιο διοικητκό μοντέλο προσπαθεί να δοκιμάσει ο απόλλων λεμεσού και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. νομίζω ότι είναι οι μοναδικές ομάδες στον κόσμο που έχουν διοίκηση λαικής βάσης (δεν ξέρω αν ταλέω καλά για τον Αρη). ο απόλλωνας πάντως είναι σε νηπιακό στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Μικρέ Σκάουτερ. Ο επιθετικός λείπει. Όχι μόνο για να σκοράρει, αλλά κυρίως για να ανοίγει διαδρόμους και να σπάει την μπάλα. Ο Μπομπαντίγια για τα ελληνικά δεδομένα είναι παιχταράς. Ο Γιάκομπ όχι. Θα τον δούμε και θα κρίνουμε. Δεν θα αρχίσω την μίρλα από τώρα, χωρίς να τον δω να αγωνίζεται. Μπορεί να ταιριάξει με το σύνολο και να πάει καλά.

    Γεια σου Άλεξ. Ειλικρινά δεν γνωρίζω για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Θες ομάδα λαϊκής βάσης; Ονομάζεται Μπαρτσελόνα και συνιστά μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν περάσει από τον ποδοσφαιρκό κόσμο. Ο Άρης έχει πολύ δρόμο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν γίνει η οποιαδήποτε ελληνική ομάδα έστω μισή Μπαρτσελόνα, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς, είναι τοιχοκολλημένο δεξιά στην είσοδο της Παράγκας.

    Για τους απείθαρχους τσαμπουκάδες παίκτες υπάρχει η ελπίδα όσο περνούν τα χρόνια να πήξει το μυαλό τους, ειδικά όταν έχουν υποστεί ένα σωρό στραπάτσα.

    Η κούραση του Άρη στο 2ο ημίχρονο δεν άρεσε ούτε σε μένα ούτε στον Τσιώλη, όπως είδα από τις εκφράσεις του. Η μεγάλη διακοπή όμως δίνει ελπίδες διόρθωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Υπουργέ τι μισή μου λες; Το 1/10 να γίνει και θα πετάω τιραμισού στον αέρα.

    Είμαι της άποψης ότι οι απείθαρχοι τσαμπουκάδες παραμένουν απείθαρχοι τσαμπουκάδες.

    Η κούραση είναι απολύτως φυσιολογική. Θα τρόμαζα αν έβλεπα την ομάδα να τρέχει σαν παλαβή. Το πρώτο μισάωρο ήταν πάρα πολύ καλό. Περιμένω να ανεβάσουμε τους χρόνους μας και τη διάρκειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...