Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανασκόπηση και συγκρίσεις

Ο Αλεξανδρής, σε πρόσφατη συνέντευξη του, δήλωσε ότι έδιωξε τον Όλιβερ επειδή δεν ήταν καλός χαρακτήρας και χαλούσε το κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Κάνθαρος απόρησε με την απόλυση του παίχτη, για τον απλό λόγο ότι ήταν ένας από τους ελάχιστους του ρόστερ που ξέρει μπάσκετ. Ωστόσο, δεν γνωρίζω τον χαρακτήρα του παίχτη. Εμπιστεύομαι την κρίση του Αλεξανδρή. Και ως εκ θαύματος, από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, η ομάδα του μπάσκετ είναι, το λιγότερο συγκλονιστική. Δεν μιλάω για αποτελέσματα, αλλά για πάθος. Ενέργεια. Διάθεση. Όρεξη. Φυσικά δεν συντελέστηκε κάποιο θαύμα. Ο Αλεξανδρής στήριζε και στηρίζει την ομάδα. Δεν είναι απατεώνας. Με ντούρασελ δουλεύει. Ακόμα και μετά τις συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα της περιόδου, δήλωνε αισιόδοξος και μοίραζε υποσχέσεις ανάκαμψης. Και κάπως έτσι, ήρθαν οι νίκες και η πρόκριση στην Ευρώπη. Και το κυριότερο: εμφανίστηκε φλόγα. Μακάρι να προχωρήσουμε στο θεσμό, αν και καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ας το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα επιβραβεύσει τους παίχτες και τον προπονητή με την παρουσία του στις κερκίδες του Παλέ.


Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στη μπάλα. Και λέω μπάλα, διότι, πλην του αγώνα με τον Π.Α.Ο., δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Ο Τσιώλης δήλωνε ότι η ομάδα θα βρει τον εαυτό της. Προσωπικά τον πίστευα. Απλά στο ποδόσφαιρο, εν συγκρίσει με το μπάσκετ, η ομοιογένεια (εκ)πληρώνεται πιο αργά και δύσκολα. Είναι απολύτως λογικό. Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα έχεις να κουμαντάρεις περίπου 25 κορμιά. Δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι ο Τσιώλης είναι ακριβώς ο ίδιος προπονητής και άνθρωπος που προσλάβαμε τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Τσιώλη ως κλώνο του Αλεξανδρή; Όχι. Είναι πολύ νωρίς για να του προσάψεις τέτοιον χαρακτηρισμό. Έχει να φάει πολλά ψωμιά ακόμα. Είναι βέβαιο, όμως, ότι χρειαζόμαστε και στο ποδόσφαιρο έναν Αλεξανδρή.

Έστω, λοιπόν, ότι ο Όλιβερ είναι κακό παιδί. Στο ποδόσφαιρο πόσα κακά παιδιά έχουμε; Αρκετά. Ένας από αυτούς είναι ο Καστίγιο. Ένας παίχτης που εκτελεί πλάγιο άουτ και δίνει πάσα στον εαυτό του. Η διοίκηση τον πίστεψε και καλά έκανε. Μόχθησε για να υπογράψει τον Καστίγιο και καλά έκανε. Και αρκετοί χάρηκαν με την μεταγραφή. Εντούτοις, όλοι αυτοί που κράζουν τώρα τον Καστίγιο, είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν την πρόσληψή του. Θεμιτό. Δεν μπορώ να πω κάτι επ' αυτού. Και είναι θεμιτό, διότι ο παίχτης έχει δώσει πάμπολλα δικαιώματα. Να μην τα έδινε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τον χειμώνα έχει κρύο και ψέμματα. Πάμε στον Γιάκομπ. Τι να πούμε για τον Ρουμάνο; Ήταν σαφές ότι δεν ταίριαζε με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας. Άστοχη μεταγραφή. Ήλπιζα ότι θα σκύλιαζε, αλλά διαψεύστηκα. Στο μόνο που δείχνει συνέπεια είναι οι φωνές, οι γκρίνιες και τα βλέμματα σε επόπτες και διαιτητές. Και φτάνουμε στον Σολτάνι. Όταν τον υπογράψαμε, θεώρησα ότι θα μπορούσε να προσφέρει. Φευ! Ο παίχτης μας βγήκε παρόμοια έκδοση του Κάλβο. Φυσικά την μπάλα που ξέρει ο Κάλβο δεν την ξέρει ο Σολτάνι, αλλά τέλος πάντων.

Πώς να επέλθει ομοιογένεια; Πώς να προκύψει επικοινωνία; Πώς να πετύχουμε καλό κλίμα; Ποιος να τα κάνει όλα αυτά; Ο Πολωνός Γκουαρντιόλα; Ρε, τι να νοιώσει αυτός από Άρη και ελληνικό πρωτάθλημα; Η ποδοσφαιρική ιστορία βρίθει από αντίστοιχα παραδείγματα που αντανακλούν στην επικείμενη αποτυχία. Χρειάζεσαι κάποιον να διαχειριστεί την υφιστάμενη κατάσταση και φέρνεις έναν Πολωνό μαθητευόμενο μάγο; Γιατί; Για να στείλει τον Πρίττα στον ψυγείο; Για να βάζει τον Τόχα βασικό και αναντικατάστατο; Το να βρίσκεται ο Τόχα στο δυναμικό του Άρη συνιστά λάθος. Το να παίζει βασικός ο Τόχα και ο Πρίττας να προπονείται με τα τρακτέρ, αποτελεί εγκληματική ενέργεια και σκάνδαλο ολκής. Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Πρόμπιερζ και δηλώνω απαισιόδοξος.


Στο μπάσκετ η ομοιόγενεια έφτασε και μάλιστα χωρίς να αλλάξουμε προπονητή. Στο ποδόσφαιρο δεν ήρθε στο επιθυμητά χρονικό σημείο που θέλαμε και διώξαμε τον προπονητή που με τόσο κόπο υπογράψαμε. Προσωπικά αυτό το (απο)καλώ παράνοια. Το ίδιο στοιχείο το ερμηνεύουμε διαφορετικά. Στο μπάσκετ ονομάζεται υπομονή και στο ποδόσφαιρο ανοχή. Απίστευτα πράγματα. Ρε παιδιά, το τετράγωνο της μελιτζάνας έχει συγκεκριμένες πλευρές! Εδώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε μυαλά στον Καστίγιο και θα αλλάξουμε σχήμα στο τετράγωνο; Πώς θα φας (αυθεντικό) τιραμισού, όταν αλλάζεις συνεχώς -επαναλαμβάνω συνεχώς- τον μάγειρα, αλλά όχι την νοοτροπία όλων εκείνων που του πρήζουν τα συκώτια και τα παπάρια; Πώς θα παίξεις ορθολογικό ποδόσφαιρο, όταν αδυνατείς να θέσεις σε λειτουργία -πρωτίστως- τον τέταρτο παράγοντα; Πώς θα γίνεις δαίμονας, όταν δεν ψήνεις το κέικ της υπομονής; Πώς θα κερδίσεις τον κόσμο, όταν δεν μοχθείς στο γήπεδο; Στο μπάσκετ παίζουμε σαν οικογένεια. Στο ποδόσφαιρο παίζουμε λες και είμαστε μαλωμένοι. Στο μπάσκετ τα 211 εκατοστά του Κρούσιτς πέφτουν στο παρκέ για να ανακτήσουν μια χαμένη μπαλιά. Στο ποδόσφαιρο οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει τι ζητάει ο κόσμος από εκείνους. Στο μπάσκετ μεταλλαχθήκαμε σε Ινδιάνους. Στο ποδόσφαιρο γίναμε γατάκια. Στο μπάσκετ υπάρχει ένας Ταπούτος και καθοδηγεί την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο ποιος υποδύεται τον Ταπούτο; Στο μπάσκετ έχουμε έναν Κερούς που βγάζει τόση ενέργεια, όσο συνολικά η ομάδα ποδοσφαίρου. Στο μπάσκετ έχουμε έναν Μάλντροου που έχει περισσότερα κοψίματα από τους ''κόφτες'' της μεσαίας γραμμής. Στο μπάσκετ έχουμε έναν Τζέιμς που ενεργεί απείρως περισσότερες μπούκες από όλους τους επιθετικούς του ποδοσφαιρικού Άρη.

Ολοκλήρωσα μια πρόχειρη ανασκόπηση του τμήματος ποδοσφαίρου και αναπόφευκτα οδηγήθηκα σε αγωνιστικές συγκρίσεις με την μπασκετική Αρειανάρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον ποδοσφαιρικό Άρη. Η κατάσταση αρχίζει και μου θυμίζει έντονα την περσινή Λάρισα. Ακόμα όλα είναι ρευστά. Αν γίνουν χειρότερα, να είστε βέβαιοι ότι εδώ θα είμαστε και θα τα γράψουμε. Κι ας γράφει ο Τσαλτίδης ό,τι θέλει. Έχω πει επανειλημμένως ότι αυτός ο άνθρωπος δεν (πρέπει να) εκφράζει τον Άρη και μάλιστα από επίσημο βήμα. Όσο για το μπάσκετ, η ομάδα θα έχει και κακές στιγμές. Να είστε σίγουροι για αυτό. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Εμείς θα είμαστε μαζί με την Αρειανάρα. Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Τέλος, δηλώνω για πολλοστή φορά ότι υποστηρίζω τον Άρη κι όχι την Π.Α.Ε ή την Κ.Α.Ε. Κλείνω με ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Αλεξανδρή, μετά την νίκη με τους σκληροτράχηλους Λιθουανούς: «Ήμουν ως έφηβος παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, το 1970. Έχω γίνει παππούς και δεν έχω χαρεί άλλο τίτλο με το ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι ενιαίος, πρέπει να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες κάθε τμήματος, αλλά αυτό το τμήμα που έχει 21 τίτλους αξίζει συμπαράστασης σαν την σημερινή».

Υ.Γ.1 Το άρθρο του Τσάκα θα ανέβει του χρόνου. Κυριολεκτικά του χρόνου.

Υ.Γ.2 Τα σέβη μου στον Στογιάκοβιτς. Καλός παίχτης, πολύ καλός παίχτης ή παιχταράς; Ρητορικό το ερώτημα. Επίσης, οφείλω να υποβάλλω τιμές στον Antonio McDyess.

Υ.Γ.3 Η Λάρισα, δυστυχώς, πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο Πηλαδάκης ψάχνει τρόπους απεμπλοκής, ο Κόουλμαν αδυνατεί να προσαρμοστεί στο εξοντωτικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, η ομάδα δεν τσουλάει καλά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον Παναιτωλικό. Οι φίλοι της Λάρισας έχουν στερέψει από υπομονή και κριτική σκέψη. Οι Χαριστέας και Θεοδωρίδης άκουσαν τα εξ αμάξης από τους οπαδούς της Λάρισας. Χαριστέα, γύρνα στην Αρειανάρα.

Υ.Γ.4 Ο Ζαγοράκης δεν παραδέχτηκε ότι έκανε πρωταθλητισμό με τα λεφτά, τις σκανδαλώδεις χορηγίες θα έλεγα, του πολυμετοχικου Π.Α.Ο. Αυτή είναι η τεράστια αλήθεια και ουδείς επεχειρεί να τη δηλώσει λες και πρόκειται για κολονοσκόπηση. Και κάτι τελευταίο: μας είχατε πρήξει τα παπάρια για εξυγιάνσεις και βιωσιμότητες. Πώς θα είσαι μακροχρόνια ανταγωνιστικός, αν δεν καταστείς βιώσιμος; Από έναν ποδοσφαιράνθρωπο ως ο Ζαγοράκης, έχω περισσότερες απαιτήσεις. Πολύ φοβάμαι ότι τον έχει απορροφήσει το παραγοντικό σύστημα. Κρίμα.

Υ.Γ.5 Ο Αθανασιάδης δεν παραδέχτηκε το τεράστιο διοικητικό και επικοινωνιακό λάθος με τον Τσιώλη. Δεν παραδέχτηκε ότι η κόντρα με τον Σκόρδα είναι προσωπική. Δεν παραδέχτηκε ότι το σχέδιο είχε και εμφάνισε κενά. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η ομάδα ψάχνει επενδυτές. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις πληρωμές. Επίσης, πρέπει να παραδεχθεί ότι ο κόσμος του Άρη δεν είναι χαζός. Και ελπίζω, όταν παραδεχθεί το λάθος με τον Πολωνό Γκουαρντιόλα, να μην είναι πολύ αργά.

Υ.Γ.6 Στο κύπελλο πέφτουν καρέκλες, αντικείμενα, μπινελίκια, ντου και γενικά επικρατεί μια έντονη αναμπουμπούλα. Ελπίζω, τουλάχιστον, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Στην Κομοτηνή κρίνονται πολλά και πολλοί.

Υ.Γ.7 Jetro Tull: ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Τέλος.

16 σχόλια:

  1. Κωστα δε σχολιαζω τιποτα απο αυτα που εγραψες με καλυψες πληρως.
    Σου ευχομαι καλες γιορτες με υγεια και ευτυχια.
    Οτι επιθυμεις να σου το φερει ο νεος χρονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Φόρη! Καλές γιορτές και σε σένα. Ανταποδίδω τις ευχές. Υγεία πάνω από όλα.

    Υ.Γ. Προσεχώς η Χριστουγεννιάτικη ανάρτηση. Ελπίζω αν τη χαρείτε, όσο κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλες γιορτες
    να περασεις καλα,οπως πραγματικα επιθυμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ
    Κάνθαρε εβαλα το δικό μου γκολ.
    Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KANTHAROS
    Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Ο Άρης, σαν ρόστερ, δίνει από την αρχή της σαιζόν την εντύπωση ότι είναι κουτουρού. Απόδειξη ότι, όποιοι κι αν παίξουν, το ίδιο τουρλουμπούκι θα παίξουν στον αγωνιστικό χώρο.

    Πάμε στις μεταγραφές του καλοκαιριού, με κορυφαίους τους 4 του Βόλου. Δεν εξετάζω αν οι 4 του Ολυμπιακού Βόλου (Σανκαρέ, Γιακουποβιτς, Ούμπιντες, και Ακόστα) είναι καλοί παίκτες ή όχι σε προσωπικό επίπεδο. Τα έβαλαν όμως κάτω ο Τσιώλης και ο Κόντης να σκεφτούν αν όντως και οι 4 ταιριάζουν στον Άρη, ή όλο αυτό ήταν άρπα-κόλλα? Πρόχειρα-πρόχειρα λέω ότι ε τα δεδομένα του Σεπτέμβρη ο Γιακούποβιτς ελέω Σηφάκη και ο Ακόστα δεν ταιριάζανε. Και ο Ούμπιντες είναι αργός και πρέπει οι άλλοι χαφ να τρέχουν και γι' αυτόν. Επομένως, μόνο ο Σανκαρέ ταίριαζε θεωρητικά σαν μεταγραφή. Ο Καστίγιο που έμεινε στην ομάδα, μαζί με τους τσογλαναραίους Γιάκομπ κα Σολτάνι, οδηγούν τον Άρη στην περεταίρω αυτοκταστροφή. Προσωπικά δεν μου αρέσανε οι 3 αυτοί από την αρχή στον Άρη. Ο Καπετάνος που ήρθε απλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, και πιστεύω ότι είναι ανεπαρκής για τον Άρη.

    Η λάθος στελέχωση του ρόστερ το καλοκαίρι, οδήγησε στην αποπομπή του Τσιώλη. Κι αυτό, επειδή ένα ρόστερ 30+ ποδοσφαιριστών (στο οποίο προστέθκαν από απελπισία της διοίκησης πιστεύω και 5-10 της ομάδας νέων) έχει γίνει τουρλουμπούκι και δεν μπορει να παίξει ούτε το στοιχειώδες ποδόσφαιρο. Και ήρθε ο Προμπιερζ να τα κάνει χερότερα, όχι όμως με δική του μόνο ευθύνη. Ο Πολωνός απελπίζεται τόσο που βάζει μέσα τον Κασναφέρη, τον Γιαννιώτα, τον Κατίδη, παιδιά χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία ψυχικά και σωματικά και χωρίς εμπειρίες. Από το πρωτάθλημα νέων κατευθείαν στην πρώτη κατηγορια (ούτε καν στην τρίτη κατηγορία), με απαίτηση να σώσουν την ομάδα από την καταστροφή. Όπως ένιωσε ο Ρόκυ στην πρώτη ταινία πριν το μεγάλο ματς: από τον ερασιτεχνισμό και την φτώχεια, κατευθείαν να παίξει για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, κάτι που του προκάλεσε δέος και τον λύγισε (αρχικά μόνο) όπως έδειξε η ταινία. Τα παιδιά αυτά τί θα απογίνουν? Λογικά ότι κι αν συμβεί φέτος, του χρόνου θα εξαφανιστούν πάλι δυστυχώς, επειδή έτσι λιτουργεί ο κάθε σύλλογος. Και ξανά ο Άρης στην δόξα θα τραβά...

    Ο Στογιάκοβιτς ήταν παικταράς. Μόνος του είχε πάει τον ΠΑΟΚ στον τελικό της Α1 με τον Παναθηναϊκό το 1998 νομίζω, χωρίς τους κατάλληλους συμπαίκτες, όπου έχασαν 3-2. Αν ήταν ο Πέτζα στην ομαδα του Μπατατούδη, θα είχε πάρει σίγουρα ένα πρωτάθλημα. Στις καλές εποχές του, ήταν ένας καταπληκτικός σουτέρ και σκόρερ στο Σακραμέντο. Μπορεί να μην είχε την κλάση του Κόμπυ ή του Λεμπρόν, αλλά ήταν σίγουρα απο τα καλύτερα 3άρια της εποχής του. Το πρωτάθλημα που πήρε ως αναπληρωματικός στο Ντάλλας αποτελεί δικαίωση της καριέρας του, όταν άλλοι παικταράδες του ΝΒΑ (π.χ. Τσαρλς Μπάρκλεϋ, Ρέτζι Μίλλερ, Πάτρικ Γιούινγκ, Καρλ Μαλόουν) δεν έχουν πάρει ποτέ ένα πρωτάθλημα.

    Ο Ζαγοράκης φυσικά και απορροφήθηκε από το παραγοντικό σύστημα. Πώς αλλιώς θα έπαιρνε τρέχοντας τηλέφωνο τον Μπέο, να του ζητήσει συγγνώμη για κάτι που δεν τον αφορούσε καν? Δυστυχώς, όποιος έχει τα ινία πρέπει να τον γλειφουν οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανθαράκο μου πέρασα για ευχές!!
    Καλές γιορτές να περάσεις, με υγεία και αγάπη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα Χριστούγεννα,συναρειανε,είναι και η ωρα του μπασκετικου ντέρμπι,αντε να τους,πάρουμε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλές γιορτές Κάνθαρε

    συνέχισε να γράφεις, το κάνεις πολύ καλά

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στον Άρη αυτήν την περίοδο ούτε στο ποδόσφαιρο πόσο μάλλον στο μπάσκετ. Αλλά συμφωνώ με αυτό που αποκαλείς παράνοια. Λίγο πολύ οι περισσότερες ομάδες έχουν περάσει μια τέτοια φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Meanan. Ανταποδίδω τις ευχές.

    Footballnews, και τι γκολ. Γκολάρα. Δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστήσεις.

    Ανέστη, υγεία και ευτυχία: τα πολυτιμότερα αγαθά. Αν και χρειάζεται ολόκληρη συζήτηση για το τι θεωρεί ο άλλος ευτυχία. Για κάποιον ευτυχία μπορει να εννοείται η δυστυχία κάποιου άλλου. Είναι αυτό σωστό;

    Χάρη, αν θες την γνώμη μου, ο Ακόστα είναι περιττός. Ο Καπετάνος μπορεί να βοηθήσει από τον πάγκο. Ο Ούμπιντες κι ο Σανκαρέ είναι καλές μεταγραφές. Ο Γιακούποβιτς δεν ξέρω ακόμα. Μάλλον θα κριθεί εκ των υστέρων. Ο Γιάκομπ δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου για τη θέση του σέντερ φορ. Τον Καστίγιο, αν δεν τον έφερνε η διοίκηση, θα κράζαμε. Τώρα που τον έφερε πάλι κράζουμε, αλλά όχι την διοίκηση: τον παίχτη. Και κράζουμε δικαιολογημένα. Δεν ξέρω ποια είναι η συμμετοχή του Κόντη στις μεταγραφικές κινήσεις. Φημολογείται ήδη από το καλοκαίρι ότι δεν είχε μεγάλη ανάμιξη και μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει. Δεν τάσσομαι υπέρ του Κόντη, αλλά δεν είναι μόνο αυτός το πρόβλημα. Ο Τσιώλης έκανε λάθη που τα έχουμε γράψει, αλλά νομίζω ότι θα τα κατάφερνε. Δεν τον πίστευα, επειδή έπρεπε να πιστέψω κάπου. Τον πίστεψα, επειδή μου έβγαζε τέτοιο συναίσθημα. Και μαζί μου τον πίστεψαν πολλοί Αρειανοί. Ο Πολωνός χάνει πολύτιμο χρόνο. Δεν έχει κρίνει σωστά το ρόστερ. Το θετικό είναι ότι δεν καταλαβαίνει πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Το αρνητικό είναι ότι πολλά από αυτά που δεν καταλαβαίνει ενδέχεται να μας κάψουν την γούνα. Ελπίζω να αποδειχτώ πανηγυρικά λάθος. Το επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά σε αρκετούς τομείς. Κυρίως εξωαγωνιστικούς. Ο Πέτζα ηταν πράγματι παιχταράς. Ξεχώριζε, ρε παιδί μου. Τον McDyess τον γνώριζες; Κρίμα για τον Ζαγοράκη. Κρίμα και για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Και το κυριότερο: κρίμα για το ποδόσφαιρο. Από τον Ζαγοράκη περιμένεις πολλά πράγματα. Κι αυτός συμπεριφέρεται σαν Πόντιος Πιλάτος.

    Έλενα, έκανα τα μελομακάρονα και βγήκαν σούπερ. Ευχαριστώ. Η συνταγή καθιέρωθηκε. Καλές γιορτές να έχουμε!

    Vad, δεν με νοιάζει αν τους πάρουμε. Θέλω να δω την φλόγα να καίει. Πίστεψε με, αν η φλόγα κάψει, δεν το χάνουμε το ματς. Καλά Χριστούγεννα.

    Ευχαριστώ Lio. Τι παίζει ρόλο; αυτά που γράφω ή ο τρόπος που τα γράφω; Καλές γιορτές ρε παίχτη.

    Πρόεδρε, παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια). Λίγο πολύ οι περισσότερες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Κι εμείς προσπαθούμε να τις μετρήσουμε για να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη. Άστα να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε κανθαρε διαβασα καλα??
    χαριστεα γυρνα στην αρηαναρα??
    τοσο πολυ εχεις ριξει τον πηχη???
    κριμα!!!
    το υγ4 να το διαβασουν βαζελοι και οφη του βορρα.
    αντε γιατι τοση αντικειμενικοτητα δεν την αντεχω πια!!!
    μερικοι παιχτες απο αυτους που κατεκτησαν το κυπελο το 04 νομιζουν οτι ειναι στο απυροβλητο!!!
    οπου σταθουν κι οπου βρεθουν μιλανε λες και ειναι ο δαλαι λαμα.

    καλα χριστουγεννα να εχεις και ολοι οι αλλοι και ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΠΕΣ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα χριστουγεννα ! με υγεια και αγαπη! να περασεις ομορφα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Θέμη. Ναι, καλά διάβασες. Τον Χαριστέα τον έχω σε εκτίμηση. Έπρεπε να τον έχουμε φέρει εδώ και δυο χρόνια. Μαλακιστήκαμε. Είναι καλός παίχης ο Χαριστέας. Δεν είναι απατεώνας. Μοχθεί στο γήπεδο. Από τότε που ήταν στον Άρη έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στην τακτική. Νομίζω ότι ακόμα και τώρα μπορεί να προσφέρει. Από τον Γιάκομπ που πήραμε θα ήταν σίγουρα πιο αποδεκτή μεταγραφή και πιο ποιοτική. Το μόνο που δεν ξέρω είναι οι απαιτήσεις του, αν και νομίζω ότι στον Άρη δεν θα είχε πρόβλημα να τις ρίξει ελαφρώς. Εν τέλει, δεν νομίζω ότι ρίχνω τον πήχη. Το Υ.Γ.4 το φωνάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κατά την γνώμη μου αποτελεί την μεγαλύτερη αλήθεια του ΠΑΟΚ κι όμως δεν την παραχέται κανείς. Μόλις τέλειωσαν τα λεφτά από τον πολυμετοχικό, τέλειωσε κι ΠΑΟΚ. Και βγαίνουν και λένε το μακρύ τους και το κοντό του ότι δεν πουλιέται ο Βιερινια και παπάρια μάντολες. Να μου το θυμηθείς ότι ο Βιερνίνια ή θα φύγει ελεύθερος ή θα ξεπουληθεί. Επίσης, ο Ζαγοράκης δεν μας είπε πως γίνεται να έχει η ομάδα διοίκηση πρωτοδικείου εδώ και 4,5 χρόνια. Υπενθυμίζω ότι όταν φύγει η διοίκηση πρωτοδικείου, ξεπαγώνουν τα χρέη. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα βάλει λεφτά σε μια τέτοια ομάδα; Και ναι, ο Ζαγοράκης έχει ασυλία. Και πάμε στο σημαντικότερο: Καλές γιορτές Θέμη. Υγεία και ευτυχία. Ποιότητα.

    Γεια σου Μαρία! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Να είμαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χάρης

    Κάνθαρε τον ξέρω τον Antonio McDyess. Δεν ήταν καμιά τρελλή κλάση, αλλά ήταν δυνατό παλληκάρι. Ο καημένος με τους τραυματισμούς του ανήκει σε μια κατηγορία παικτών όπως ο Grant Hill και ο Anfernee Hardaway οι οποίοι είχαν τα φόντα για να γίνουν All-Star αλλά οι τραυματισμοί τούς κατέστρεψαν την καριέρα, με αποτέλεσμα πότε να είναι στο χειρουργείο και πότε στο φυσιοθεραπευτήριο. Και όποτε αυτοί παίξανε τις λίγες φορές που το καταφέρανε, περπατάγανε και προκαλούσανε οίκτο και λύπηση για την ατυχία του παίκτη και το ότι χάθηκε ένας ακόμα εξαιρετικός μπασκετμπολίστας.

    Ο Ζαγοράκης έκανε πρωταθλητισμό όχι μόνο επειδή πήρε €4.000.000 από τον πολυμετοχικό για τους Μελίσση και Χριστοδουλόπουλο, αλλά επειδή αφ' ενός μεν έτυχε ο Ολυμπιακός να κάνει την χειρότερη σαιζόν του όπου αι κατετάγη 5ος, αφ' ετέρου δε ο σοβαρός ανταγωνισμός στο πρωτάλημα είναι ανύπαρκτος. Η ΑΕΚ εδώ και χρόνια δεν υπάρχει, όπως και η Θεσσαλονίκη. Οπότε, με Σάντος προπονητή, 5-6 βετεράνους αξίας (Γκαρσία και σία) και τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ ήταν εξ ορισμού η κατ' ελάχιστον δευτερότριτη ομάδα του πρωταθλήματος. Τα κολλητιλίκια με την παράγκα ίσως είναι απαραίτητα για να μην διαλυθεί το οικοδόμημα της ομάδας, που περπατάει στην κόψη του ξυραφιού. Αν είχε τα λεφτά που έριχνε ο Μπατατούδης, πιθανότατα ο Ζαγοράκης δεν θα ξηγιότανε έτσι. Είναι θέμα πολιτικής. Αφού σου λέει ούτε καν ο Κόκκαλης δεν τους αγνόησε, πόσο μάλλον εγώ που δεν έχω να βάλω λεφτά στην ομάδα. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από τον κάθε Ζαγοράκη να διαλύσει τις παράγκες. Αυτό θεωρητικά είναι δουλειά του Κράτους. Όπως έγινε σε μεγάλο βαθμό στην Ιταλία, κι ας σκάει καινούριο σκάνδαλο στησιμάτων κάθε τόσο και τους τσακώνουν πάλι όλους. Αλλά έχε χάρη που η Ελλάδα και το Κράτος της είναι σκέτη Μπανανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χάρη, όχι δεν ήταν τρελλή κλάση, αλλά θα μπορούσε να έχει πάει πολύ καλύτερα. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στην αρχή της καριέρας του με τους Ντένβερ που έδειχναν ικανοί για μεγάλα πράγματα και θα μπορούσα να γίνει ακόμα καλύτερος αν δεν είχε τους τραυματισμούς. Με τα αν, όμως, δεν γράφεται ιστορία. Μόνο με γεγονότα. Όπως αυτά που γράφεις για τον ΠΑΟΚ και τον Ζαγοράκη. Ξέρεις τι κατάλαβα από τις συνεντεύξεις του Ζαγοράκη και του Αθανασιάδη; Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Ελάχιστες παραδοχές, μπόλικες σάλτσες, αόριστες απαντήσεις, καμία είδηση, μηδενική διάθεση αυτοκριτικής και χάιδεμα οργανωμένων. Λευτεριά στην Μπανανία.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...